Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grunge Efect

karga_22

🌱Yeni Üye🌱
İngilizce bir tutorial çevirdir.Güzel olduğunu düşündüm bir efekt.Buyrun Başlayalım
Efektimiz bitmiş hali:

Adım 1
800*600 px boyutlarında Transparent bir sayfa oluşturuyoruz.

Adım 2
Canvasımızı koyu gri bir renkle dolduruyoruz.Ben #393939 kullandım.Canvasımıza spot ışığı gibi bir efekt vermek için rastgele bir fırça seçip hardenss=0 ayarlayıp rengini #6b6b6b seçip resmimze iki büyük nokta koyuyoruz.Bunun sonucunda şöle bir görüntü karşımıza geliyor.

Adım3
Resmimizi copy+paste yöntemiyle arkaplana kopyalıyoruz.Ben bu resmi kullandım.

Adım4
Image>Adjustments>Brightness/Contrast şu değerleri verelim:
Brightness: -30, Contrast: +40.

Adım5
Resmimizin Blending mode özelliği darken olarak değiştirelim.

Adım6
Tools menüsünden Shape seçip "Registration Target 2" seçiyoruz.

Shift tuşuna basılı tutarak şeklimizi koyuyoruz,Beyaz rengin seçili olmasına dikkat edin.

Shape katmanına sağ tıklayıp rasterize layer diyoruz. Shape katmanını image katmanın altına alıyoruz.

Adım7
Shape katmanındayken silgiyle resmimiz vücut hatlarını siliyoruz.

Adım8
Yeni bir katman oluşturuyoruz(en üste)Brushumuzu rengini siyah olarak ayarlayıp Spray Paint brushla şu şekili veriyoruz.Brush:
Spray Paint Brush Set 1 by ~ianhall on deviantART

Adım 9
Layers Penceresinin altında bulunan Create new fill or adjustment layer seçeneğinden Hue/Saturation seçiyoruz.
Ve şu değerleri kullanıyoruz.
Colorize işaretli iken Hue:45 Saturation:82 Lightens:0 olarak ayarlayıp okey diyoruz.

Adım10

Layers Penceresinin altında bulunan Create new fill or adjustment layer seçeneğinden Gradient Map seçiyoruz,Resimdeki gibi ayarlamamızı yapıyoruz.

Kullandığım renkler(sağdan sola)
7b0300 0%, #a00000 2%, #ff7e00 38%, #f7ff2a 100%

Burda bitmiştir.Devamı sizin hayal gücünüze kalmış,farklı brushlarla farklı efektler verebilirsiniz.