Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

guldengourmet

LOGO AMACA UYGUNMU?

• TAMAMEN KATILIYORUM

Oy: 12 31.6%
  • KATILIYORUM

Oy: 23 60.5%
  • KATILMIYORUM

Oy: 2 5.3%
  • KATILMIYORUM ÇOK KÖTÜ

Oy: 1 2.6%

• Kullanılan toplam oy
    38

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
hocam elinize sağlık fakat hoşgörünüze sığınarak nacizhane bir eleştirim olacak..
Benim Dikkatimi çeken ilk nokta tüm vurgunun ilk iki harfte yapılmış olmasıdır. logo'da bütünlük olarak bir vurgu olması daha güçlü bir çalışmayı ortaya çıkarabilirdi diye düşünüyorum.
Saygılarımla,

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
hocam ellerinize sağlık,acaba g harfindeki insan figürünü u'nun üzerine doğru biraz yatırsanız,u harfi üzerindeki buhurlarıda inceltseniz nasıl olur acaba.Yinede başarılı olmuş bence.

güzel bi calışma olmuş ellerine sağlık
fakat: anlatımda 3 konudan bahsettin ama sanki sadece kahvede yogunlasılmıs gibi geldi bana evrenin dediklerinide dikkate alırsan daha iyi olacak gibi kanımca

saygılar

vivareklam

🌱Yeni Üye🌱
yav bir dakka hemen celalenme. :)
benim eleştirim emeğine değil.
sadece yani bir kahve fincanı biraz daha sade durabilirdi.
yani çok abartılı olmuş...
mıchelıne gelince tamamen farklı bir şey .
emeğine saygı duyuyorum elerine sağlık ama beğenmek zorunda değilimki.
bence hiç olmamış

tabu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamamen katılıyorum'u işaretlemiştim.
logotyp tasarımının sadece güzel bir font, süsleme sanatı olmadığına inanırım. mutlak logotypte üren veya hizmete dönük bir ifadenin varolması daha doğru diye inananlardanım.
elinize sağlık.
sitemizde eleştiri düzeyini olgunlaştıralım. laf olsun diye eleştiri eğitim ve eğitilmeye uygun bir davranış değil.
saygılarımla

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
sitemizde eleştiri düzeyini olgunlaştıralım. laf olsun diye eleştiri eğitim ve eğitilmeye uygun bir davranış değil.
saygılarımla

Öncelikle sitemiz diyerek benimsediğin için çok teşekkür ederim.
Kırmızı harflerle belirlediğim sözlerin son derece doğru. Tavırlarımı celallenme veya kızgınlık olarak algılayan arkadaşlarıma. Ben mümkün olduğu kadar doyurucu açıklamalardan yanayım ve açıklamalarımıda bu nedenle uzun tutuyorum. Olmamış, berbat, kötü, beğenmedim gibi son derece kısır açıklamaların bize hiçbir faydası yok. Aynı zamanda eğitici olmaktan yanayım, her ne kadarda eğitimci olarak yetişmesekte düşüncelerimizi ayrıntılı bir şekilde ifade ederekte yararlı olabiliriz.

Bu konuyu amblemini yaptığım firmanın iyi bir logoya sahip olması için açtım ve şu anda taslak halinde zaten herhangi bir şeye karar verilmiş değil. Bu konuyu aynı zamanda sadece süreçleri izlemeniz için açık tutuyorum. Bu arada nasıl eleştirilir, eleştirilere nasıl cevap verilir, bununda izlenmesi benim olduğu kadar sizin içinde önemli.

Grafik tasarımı programların arkasına sığınıp çok basit olarak algılamak bizi aşırı derecede yanılgıya düşürür. Ne kadar inkar edersek edelim grafik tasarımın, bilimsel yönü çok fazladır. Bu nedenlerden dolayı, çalışmaları eleştirirken mümkün olduğu kadar doyurucu açıklamalardan kaçınmayalım. Özellikle nedenini bilmiyorsak, elimizde somut veriler yoksa açıklamalardan kaçınalım. Nedenini bilmek, bizim bu alanda önmli bir adım attığımızın göstergesidir. Bu nedeni doyurucu bir biçimde sunmak ise bizi son derece geliştiren bir eylemdir.

Bilmem açıklamam doyurucu bulundumu?

secilkiremitci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş.eserlerinizi gördükçe grafiker olmak için can atıyorum daha işin başındayım.siteye üye olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı düşünüyorum tüm sitedeki değerli arkadaşların yapmış olduğu çalışmalar biz acemilere örnek olup ayrıca motive etmektedir çok teşekkür ederim....

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş.eserlerinizi gördükçe grafiker olmak için can atıyorum daha işin başındayım.siteye üye olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı düşünüyorum tüm sitedeki değerli arkadaşların yapmış olduğu çalışmalar biz acemilere örnek olup ayrıca motive etmektedir çok teşekkür ederim....

hocam elinize sağlık fakat hoşgörünüze sığınarak nacizhane bir eleştirim olacak..
Benim Dikkatimi çeken ilk nokta tüm vurgunun ilk iki harfte yapılmış olmasıdır. logo'da bütünlük olarak bir vurgu olması daha güçlü bir çalışmayı ortaya çıkarabilirdi diye düşünüyorum.
Saygılarımla,
Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bu yorumlara bakarak logonun biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu veya tamamen bu fikirden vazgeçerek farklı bir yaklaşım uygulamaya karar verdim. Anketi sonlandırıyorum.

panodisplays

🌱Yeni Üye🌱
Oncelikle son derece profesyonelce tasarlanmis, tebrik ederim Cahit Bey. Fakat logoyu gordugum andan itibaren 1920-30 lu yillarin Art-deco tasarimlari beynime hucum ediyor. Art-deco yu cok seven biri olarak dakikalarca oturup dinerlari, tiyatrolari, coffee house lari dusunuyorum. Tabi bu Cem Bey icin de gecerli olur mu bilemiyorum. Hep birlikte izleyip gorelim:)

Bu arada New York - New Jersey'de Pbs diye bir kanal var. Her nedense logodaki goz bana onu da cagristiriyor.

Saygilar
Serhat

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Övgülerinize teşekkür ederim.....
Dediğim gibi bu fikirden vazgeçtim.
Grafik tasarımın tarihçesini incelediğimiz zaman henüz çok genç bir
sanat dalı olduğunu görürüz her ne kadar resim sanatıyla çok içiçe bir sanat alanı olsada, daha kendi arayışını tamamlayamamıştır.
Resim sanatında dönemsel sanat akımları grafik tasarımın üzerindede
etlkili olmuştur art-decoda bunlardan biridir, örneğin ilk grafik sanatçımız İhap Hulusi bunlardan biridir. Bunlara Atıf Tuna ve Mesut Manioğlunuda ekleyebiliriz. Hernekadar yıllar içinde bu anlayış terkedildi gibi gözüksede, aynen genlerin birbirine aktarılması gibi eğitim yoluyla bir bireyden başka bireye aktarıldı
dolayısıyla tüm grafik sanatçılarında az veya çok art-deco genleri var. :)

Bu arada sözünü ettiğiniz logodan daha fazla benzer olduğunu düşündüğüm başka logolar olduğu için bu fikirden vazgeçtim.
Gerçi fikri bir benzerliği olmamasına rağmen andırıyor olması bile vazgeçmem için bir neden oldu.

MacLogo.jpg

795px-LG-Logo.svg.png

guldengourme.jpg