Bilgi Eğitim, farklı sanat dallarında uzman eğitmenlerle meraklılarına sekizer haftalık eğitimler sunuyor. Çizgi roman, çizim, teori ve tarihçesi, esprili çizgi, çizgi roman, karikatür bu konular içinde yer alıyor:
Çizgi Roman Teorisi ve Tarihçesi
Çizgi-Roman'ın tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, tamamen kendine özgü içsel anlatım özellikleri, bu anlatım biçimine özgü gramer ve vokabülerinin öğretilmesi, semiotik temeli, diğer disiplinlerle doğrudan ve dolaylı (güncel ve potansiyel) ilişkisi, Graphic Novel diye adlandırdığımız biçimin aslında bir akım olduğu ve buna önayak olan (1980 sonrası) ikon yaratıcıların Pulitzer ödülü dahil çeşitli ödüller kazanmış ve çizgi-roman dünyasında kanon olarak kabul edilen eserlerinin kurs sırasında öğrendiğimiz temeller ve ayrıca kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik çerçeveler içinde, tartışılması...
Eğitmen: Gazi Emin Mehmet Adanalı
Süre: 8 hafta
Tarih: 5 Nisan-24 Mayıs 2014
Cumartesi 14:00-17:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü
Esprili Çizgili Karikatür Atölyesi
Evde defterine karikatürler çizmeye çalışan, mizah dergilerinde karikatürlerini yayınlatmayı hayal eden amatör çizerlerin atölyesi başlıyor. Gel kendi esprini bul, kendin çiz. İçindeki karikatürcüyü keşfet. Gülmek hayatının bir parçası olsun.
Espri bulmanın incelikleri, esprinin kağıda dökülmesi, kendine has espri ve çizgi yaratmanın yolları, karikatürist olmanın temel adımları bu atölyede atılıyor.
Atölye bitiminde ise hep beraber bir sayılık mizah dergisi çıkararak, dergicilik deneyimi de yaşayacaksınız.
Mizah dünyasının eğlenceli tarihi de atölye boyunca sizlere arkadaşlık edecek.
Eğitmen karikatürist: Tan Cemal Genç
Konuk karikatürist: Doğan Güneş (Penguen Dergisi)
Süre: 12 Nisan 2014-31 Mayıs 2014
Cumartesi 13.00-16.00
Çizgi-Roman Atölyeleri
Çizgiyi bir aşk, meslek ya da hobi olarak görenler için sunulan eğitim, katılımcıların seviyelerini gözetmeksizin çizgi-roman alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese açıktır.
Teori & Tarihçe:
Bu alanda gerçekleştirilecek çalışmalarda ise çizgi-roman tarihçesi, modern çizgi-romanın gelişimi, kendine özgü içsel anlatım özellikleri, grameri, vokabüleri ve semiyotik yapısı, diğer disiplinlerle güncel ve potansiyel ilişkileri, Graphic Novel kavramı, ünlü sanatçıların ve eserlerinin kültürel, politik, tarihsel, psikolojik ve sosyolojik yansımaları anlatılacaktır.
Eğitimin İçeriği:
Sanat: Bu alanda gerçekleştirilecek ilk atölyede katılımcılara kendi çizgi-roman ve hikayelerini oluşturabilmeleri için yeterli olacak bilgiler ve teknikler öğretilecek; ikinci atölyede ise bu öğretiler daha üst seviyeye taşınacak ve katılımcının içinde var olan sanatçı çizgi-roman endüstrisine kazandırılacaktır.
Eğitmenler:
Ergün Gündüz
Galip Tekin
Mehmet Emin Adanalı
Süre: 5 Nisan-27 Mayıs
8 hafta, 72 saat Salı 19.00 - 22.00
Cumartesi 10.00 - 13.00 / 14.00 - 17.00