Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Güzel Sanatlar Fakültelerine Giriş???

GecePerisi

🌱Yeni Üye🌱
Araştırma yaparken bu site karşıma çıktı bende kafamı karıştıran şeyleri sormak istedim..:)
Öncelikle Düz Lise mezunuyum Grafik Tasarım okumak istiyorum Yetenek sınavını ne gibi sorular sorulduğunu araştırmıştım..
Kafamı kurcalayan şeyler ise;
Özel üniversite yazma ihtimalim yüksek özel üniversitelerde bu bölüme girme olasalığım daha fazla olur mu?
Çizim yeteneğim,objeleri karakalem ile çizme yeteneğim var ama yine de yeterli düzeyde değil,yazın özel kurs almayı düşünüyorum bu bana fayda sağlar mı?

Şimdiden teşekkür ederim..

atolyed3

🌱Yeni Üye🌱
güzel sanatlara grafik bölümüne girmek isteyen arkadaşlar

merhaba arkadaşlar eğer grafik tasarım okumak istiyorsanız ....her güzel sanatlar fakültesini birbirlerine kısmen benziyen yetenek sınavları olur..bu sınavlara her sene temmuz sonu ağustos başı gibi başlar ve eylül sonu gibi biter..bu sınava girmeye hak kazanmak için ilk önce öss den barajı aşmanız gerekmektedir...ondan sonra sınavlara direk girmek istediğiniz üniversiteye gidip önkayıt yaptırıyorsunuz sınav için..sonrasında 1 baraj sınavı ve ardından yerleştirme sınavı olur 2 sinden de geçerseniz bazı okullar mullakata alabiliyior bazılarında yok..sonra üniversitelisin...benim tavsiyem 1 sene lik güzel sanatlara hazılrık resim dersi veren kurslara kayıt yaptırmanızdır..çünkü sınav öyle kolay bir sınav değil bölümlere göre farklılık gösteren çalışma gereklidir.. öğrenilmesi gereken çok püf noktası vardır..uzman birinden yardım almak faydalı olucaktır...
-

oksan1

🌱Yeni Üye🌱
..

merhaba aranıza yeni katıldım güzel sanatlar lisesi son sınıfta okumaktayım yıllardır tek hayalim istediğim üniverstede grafik tasarım bölümü okumak fakat okadar çok stresliyim ki çizebildiğim halde sınavlarda aşırı heycandan ellerim titriyor ağlıyorum okulda bile uygulamalı sınavlarda çok heycanlanıorum ama o kadar çok bu iş için uğraşıyorumki gece gündüz uyumuorum kazanamıcakmışım gibi geliyor sanki..kısaca üniverste sınavlarında yetenek sınavlarına girdiğimde bu durum beni çok zorlıcak yıllardır bu huyumu yenemedim :sweating: okuyan ablalarım abilerim siz bu durumdan geçmişsinizdir bana yardım edebilirmisiniz mümkünse..Teşekkürler..

mehmetmetin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Öncelikle hoşgeldiniz ...Abiniz ablanız değilm ama yazmak istedim .. :D

Bende agsl 3.sınıf ögrencisiyim..Bnde şartları kuralları gereken herşeyi biliyorum bu konuda..Ama hiç heycanlanmıyorum ..hatta umursamıyorum :D Yani ben çizebildiğimi ve başarabileceğimi biliyorum..(Tabi ters bir şey olmazsa).Yani eğerr sizde kendinizi hazır hissediyorsanız,çalışıyorsanız bunun için son gayretle devam ediyorsanız,sınavı bu kadar takmayın..Nasıl olsa yapacaksınız...Eğer büyük üniversitelerde 1. 2. gibi dereceler almak değilde normal bir şekilde girmekse üniversiteye takmayın kesinlikle ... :) benim söyleyeceklerim bu kadar :) Gerisi size kalmış ..Siz çizmeye ve öss ye çalışmaya devam edin sadece :) Sınavı sınav günü düşünün :D