Yeditepe'de İletişim Fakültesi-Görsel iletişim tasarımı var. İlk 5'e %100 burs veriyorlar.
Sınavı şu şekilde oluyor:
Önce bi salona alıyorlar(şansına göre i-mac, mac-pro, e-mac ya da p4 atolyesi olabilir
)
Bi kitapçık veriyorlar
*30-40 soru genel kültür
*ışık-gölge,perspektif, taslak üzerinden ayrıntılandırma ve basit illustrasyon gibi çizimler yaptırıyorlar.(çok profesyonel istemiyorlar, ama yine de biraz bilgi şart tabi)
*6-7 tane de iq testi var, şu internette bolca bulunanlardan.
Sonra bir de mülakata alıyorlar. Laptop, tablet vs ile girebilirsin. İşte burda program bilginin önemi var, kaliteli referans ve iyi sunumla gidersen bir şeyler yapabilirsin. Ben puanın büyük bölümünü burdan aldım tahminimce, epeyce grafik ve web işiyle gittim. Sunumum da iyiydi.
Sen bilirsin ama yine de çizim yapamayanın bu işi yapamayacağını düşünüyorum. Çizim yapmaktan kastım mükemmel çizimler yapmak değil, desen yapabilmek ve en azından imgeselin kurgusunu ve kompozisyonunu doğru ve estetik yapabilmek. Yani sorgulama kabiliyeti, yaptığını kontrol edebilme ve estetik bakış açısı için bunlar önemli bence.
Ve açıkçasını söylemek gerekirse yukarıdaki işlerinde çizim yapmıyor olmanın eksikliği açık şekilde görünüyor.
Kendini daha fazla geliştirmelisin.