Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

megegh

🌱Yeni Üye🌱
selam,ben halı tasarımcısıyım.bu işi iyi biliyorum.tasarımlarını sadece içinden geldiği şekilde yorumlamışsın evet aslında tasarım denilen şey senin beyninden çıkan iştir ama şu var ki maalesef halı firmaları bunu bu şekilde düşünmüyor ve piyasada ne moda ise senden yani tasarımcısından onu istiyor.eğer halı firmasında çalışıyorsan halı modasını iyi takip etmen gerekiyor.bu işi ciddi düşünüyorsan yardımcı olmaya çalışırım.bu arada yine maalesef halı firmaları her tasarımı da dokumuyor

suleymantulek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Güzel tasarımlar, ama ben de kendi tasarladığım bir halıyı evimde görmek isterdim, çok hoş olurdu.

Bir halı firması bulsak, istediğimiz tasarımları bizim için üretse, ne iyi olurdu :blush:

Meraba, Ispartada kendi tasarımlarınızı halıya döken yerler var. Örneğin; M. Kemal Atatürk, İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe, Portre resimler falan, bunları ipek iplerle dokuyan yerler var. Bu konuda çok başarılılar. Bilginize:smile:

hpanter1977

🌱Yeni Üye🌱
dünya kadar halı deseni yapılabilir.herşey desen olabilir.mesela yerde bebeğimin resmini görmek isterim yani halıya neden uygulanmasın..böyle özel üretim halılar vardır mutlaka.bence de çok daha güzel desenler olabilir.pek zevkime hitap etmedi.yine de elinize sağlık

kemalgencer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam Arkadaşlar Sanırım bu sitede halıdan biraz anlayan biri var.Ben ısparta halıcılık mezunuyum ve reklam tabelacılığı yapıyorum.''Halı İşi Deli İşi'' dediler Ama Bu Bir Tutku
Bayramlardan Bir Kaç Gün Önce Balkonlardaki Halıları Görmek İçin Şehrin Bütün ara Sokaklarını Gezerdim. Sonra Gittiğim köy kasaba şehir her nerde Hangi vakit olursa olsun Abdest alıp çamiye girerdim. Burdaki Bütün arkadaşları hayranlıkla izliyorum. çok güzel işler yapıyorlar. Ama Bu halı işi Biraz Farklı Yani matbaa da basılmıyor. Bence Grafik Sanatların Bir Kolu Olmalı. Ayrıaca şunu Belirteyim. Dünyanın en değerli Halıları İran Halıları Derler İNANMAYIN ! Bunu Çok araştırdım ve buldum. İRANLI DESİNATÖRLER YAPTIKLARI HALI DESENİ ATÖLYEDE BİR DEFA DOKUNDUKTAN SONRA YAKARLAR. YANİ O HALI DÜNYADA TEKTİR. Ayrıca anlaşılsın diye büyük harf yazdım. Bir kusur yada saygısızlık ise özür dilerim. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlara teknik konulardada yardımcı olabilirim. bütün grafikerlerin kendi tasarımı bir halısı olsun. Ayrıca Elle yapılan Jaguar ve Porche Araçların El dokusu Paspaslarının imalatında çalıştım. Arkadaşlar Yardımcı olurum Ama Fazla yüklenmeyin. Sizin Sanata Bakışınız farklıdır.Benim bilmediğim çok şeyler de vardır. Hoşcakalın

grafikeer

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba, benim bahsettiğiniz işi yapan bir müşterim var. Showroom'a gelen müşterinin evine ölçü için giden ekiple birlikte tasarımcısını da gönderiyor, müşterinin evinde ölçümler yapılıyor, birkaç kare fotoğraf çekildikten sonra ev henüz boş ise müşteriden nasıl bir dekorasyon yapacağına ve hangi renk tonlarında mobilya, perde vs. kullanılacağına dair bilgi alınıyor. Daha sonra bu bilgiler doğrultusunda kişiye özel tasarımlar hazırlanıp, renk seçenekleri ile birlikte müşteriye sunuluyor. Çıkan sonuçlar çok başarılı, zaten renklerde herhangi bir sorun yaşamamak için kullanılan renkler kodlarla birlikte saptanıyor. Sonuçlar çok iyi fakat fiyat olarak bir miktar yüksek gelebilir normal bir halı fiyatı olması da beklenemez zaten...

coreldeniz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben en çok yazı beğendim sade ama gerçektende yazı çağrıştırıyor.

ecef

🌱Yeni Üye🌱
hali imalati hakkinda yardim

merhaba yazdiklarinizi okudumda bende hali tasarimcisiyim ayrica imalatini da yapiyorum size bu konuda yardimci olabilirim ve diger hali tasarimci arkadaslarla tanismak isterim

partner12

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
istediğiniz tasarımı halıya dokutma imkanımız var
ben halıcılığın kalbinde yaşıyorum (manisa-demirci) istediğiniz modeli el ve makina halısı olarak dokutma imkanımız var burda. ancak halıya aktarılacak desenin bir teknikle çizilmesi şart.( geometrik şekillerin tam çıkabilmesi açısından- ayrıca çüçek vs gibi şekillerde tabiki) halıyla ilgili tüm bilmek istedikleriniz için size yardımcı olabilirim

Hulya AKSAKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
halı tasarımlarını hangi proğramlarda yapıyorsunuz?

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
slm. arkadaşlar. ben yeni desen çizmeye başladım ve bu konuda teknik bilgiye sahip değilim. ölçüleri, DPI yı, rgb yada cmyk mı? bu konularda bilgi verebilirmisiniz?