Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hangi kitabı okuyan kadın veya erkek, sizde tanışma arzusu veya heyecanı uyandırır?

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
hiç bir kitap öyle bir arzu veya heyecan uyandıramaz.

kitap okumak güzelir de birisi kitap okuyor diye onunla tanışmanın manası ne?
çocukken kız tavlamak adına gitar öğrenen çocukların büyümüş halinin getiris mi kitap okumak? bunlara bağlamak bile saçma. komik buldum.

Konuyu açarken dediğim gibi "tavlamak" olayı aklımın ucundan bile geçmemişti. Hatta kitaplar konu edileceği için zevkli bir konu olacağını düşünmüştüm. Haşmet Babaoğlu sevdiğim bir yazardır. Konu başlığını da özellikle O'nun o günkü yazısına sadık kalmak isteği ile değiştirmemiştim. Eğer bu şekilde yorumlara kayacaksa nasıl yapılır bilmiyorum ama başlığı değiştirebilirim.

İyi çalışmalar.

Hangi Kitabı okursunuz, Hangi kitabı tavsiye edersiniz, bu tür başlıklar olsaymış, içerik tam sizn istediğiniz gibi olabilirdi, belkide yöneticiler değiştirebilir, çünkü, arkadaşların aklına, Bakalım kimler kimi okuyanlara ilgi duyuyor? , tanışma arzusu gibi cümleler olunca farkılı yorumlanması doğal :) çünkü bi açıklama yok, konunun asıl amacı nedir ? bunu ancak şimdi siz söyleyince anlıyabildim, başka arkadaşlarda konuyu farklı yerlere çekebilir, haşmet bey'in amacı nedir ? :) yada aslında oda bu yorumlarımı istiyordu, ne aktardığını merak ettim ama inşallah başlığı değiştirmelerini diliyorum :) sizede iyi çalışmalar

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
konuyu açan arkadaşım tepkimin sana olduğunu nerden çıkardın? sen bir alıntı yapmışsın haşmet babaoğlu tarafından yapılanı paylaşmışsın konu bu. konu senin bu olayı sorgulaman değil. haşmet baboğlunun bu düşüncesini burda paylaşman ve senin bunu beğenmen benimse beğenmemem. bana çağrışımını yazdım. seni eleştirmiyorum. haşmet babaoğlunu zaten sevmiyorum onun bu dediğini de saçma buldum bir çok yaptığı gibi. rahat ol açıklama yapmana gerek yok bu kadar.

olasılıklar hep vardır kimi katlır kimi katılmaz kimi beğenir kimi beğenmez. :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Falanca kişi şu kitabı okuyor,filanca kişi şu kitabı okuyor diye kimseye karşı tanışma isteğim hiç olmadı şimdiye kadar.Bundan sonra da olacağını sanmıyorum.
Aynı olayı tersten de düşünebiliriz.Yani benim okuduğum bir kitabı bahane edip benimle tanışabilecek kimsenin olacağını sanmıyorum.
Daha doğrusu olabileceğini sanmıyorum :)

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
okuduğum kitapları genelde eskimesin diye kaplardım haşmet beyin zihniyetinden sonra ne okuduğumu anlamasınlar diye saklamak amaçlı yapacağım bu işi :D

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
hiç bir kitap öyle bir arzu veya heyecan uyandıramaz.

kitap okumak güzelir de birisi kitap okuyor diye onunla tanışmanın manası ne?
çocukken kız tavlamak adına gitar öğrenen çocukların büyümüş halinin getiris mi kitap okumak? bunlara bağlamak bile saçma. komik buldum.

okuduğum kitapları genelde eskimesin diye kaplardım haşmet beyin zihniyetinden sonra ne okuduğumu anlamasınlar diye saklamak amaçlı yapacağım bu işi :D

Bir yazarı, bir düşünürü en kötü ihtimalle geniş kitlelere seslenme imkanına sahip olabilmiş bir kişiliği yererken, önce; en az onun mertebesinde olmak gerekir diye düşünüyorum.. Elbette eleştiri yapılabilir, ama bu derece ağır bir dille "zihniyet" suçlaması yaparken, "hey siz kimsiniz?" sorusuna hazırlıklı olmanız gerekir!..

Konu sahibi masumca açtığı konusunun kaldırılmasını istemiş. "Başlığın ve mesajların yanlış anlaşılmasına sebebiyet verdim." demiş..

Şimdi;
Biz insanlar, birbirimizden hoşladığımızda ilk etkileşimi yada tanışmadan önceki detayları neler olarak belirliyoruz, hangimiz bakmıyor bir anda hoşladığımız insanın; saçına, gözüne, bakımına, ayakkabılarına... herkesin bir tarzı var birde sosyolojik birikim ve davranış biçimi, bizlerde buna önem ve dikkat ediyoruz

örnek vermek gerekirse; ben bir sinemaya gittiğimde, bi an gördüğüm hatun kişi eğer kurtlar vadisi filminden çıktıysa, ne kadar güzel olursa olsun onunla ilgilenmem, çünkü ilerleyen dönemde anlaşamayacağımız çok açık.. Ya da diyelim ki kulağında çalan müziği duydum başka bir hatun kişinin "deep purple" çalıyor, bu ona dair olan tanışma arzumu tetikler mesela..

Son olarak asıl hangi zihniyettir ki, insan gibi sosyal bir varlığın bu derece normal ve masum bir davranış biçimini "TAVLAMAK" olarak nitelendirir? sorarım...

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
benim düşüncelerimi cümelerimi onaylamak durumunda değil hiç kimse. kimseden de birşeyler beklemek adına seçmiyorum dediklerimi/diyeceklerimi. ne dediysem benim doğrum düşüncem olanı dedim. kuralları çiğnediysem üyeliğimi ya da yorumu silebilirsiniz. sakıncası yok.

kitap okuyan bir birey için 'arzu etmek, heycan uyandırmak' gibi yorumlamadan sonra kaldı ki bunu diyen bir yazar olunca okuyucu olarak beni rahatsız etti zira bu kelimeler gayet sapıklık götergesi. bana göre. hoş bulmadım dolayısıyla hoş da yorumlamadım.

zihniyet demek mi suç? kitap gibi değerli bir güzelliği bu şekilde rezil etmek mi suç?
sadece zihniyet dedim diye bana kimsiniz diyorsanız, merhaba ben müge aykanat memnun oldum fakat zihniyetin kelime anlamına ve önceki yazdıklarıma bir göz atın derim.

konu sahibine ilişkin kurduğum hiç bir cümlem olmadı. saygı duyuyorum özellikle belirttiğim gibi önceki yorumlarımda herkesin hem fikir olmak zorunda olmadığını belirtiyorum tekrar ve ben sadece ben onaylamıyor olabilirim. 5 parmağın 5i bir olamıyor. dilerim sizlerde empati gücünüzü arttırır sizlerle aynı düşünmeyen kendi doğrusunu söyleyenlere tahamül etmeyi hesap sormadan karşılıklı tartışmayı başarabilirsiniz.

Son düzenleme:

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
benim düşüncelerimi cümelerimi onaylamak durumunda değil hiç kimse. kimseden de birşeyler beklemek adına seçmiyorum dediklerimi/diyeceklerimi. ne dediysem benim doğrum düşüncem olanı dedim. kuralları çiğnediysem üyeliğimi ya da yorumu silebilirsiniz. sakıncası yok.

kitap okuyan bir birey için 'arzu etmek, heycan uyandırmak' gibi yorumlamadan sonra bunu diyen yazar olunca okuyucu olarak beni rahatsız etti zira bu kelimeler gayet sapkınlık götergesi. hoş bulmadım dolayısıyla hoş da yorumlamadım.

zihniyet demek mi suç? kitap gibi değerli bir güzelliği bu şekilde rezil etmek mi suç?
sadece zihniyet dedim diye bana kimsiniz diyorsanız, merhaba ben müge aykanat memnun oldum fakat zihniyetin kelime anlamına ve önceki yazdıklarıma bir göz atın derim.

konu sahibine ilişkin kurduğum hiç bir cümlem olmadı. saygı duyuyorum. dilerim sizlerde empati gücünüzü arttırır sizlerle aynı düşünmeyen kendi doğrusunu söyleyenlere tahamül etmeyi hesap sormadan karşılıklı tartışmayı başarabilirsiniz.

"Arzu Etmek" "Heyecan Duymak" bu cümlelerin neresi sapkınlık? heleki halka mal olmuş bir yazar söylüyorsa.. Siz yanlış anlamış olabilir misiniz?

"Zihniyet" kelimesini nerde ve nasıl kullandığınıza göre değişir, suç olup olmaması hem ben suç demedim suçlama dedim... (Bende kitap okuyorum hanımefendi, hangi amaçla kullandığınızı anlayacak kadar)

Neden bir yönetici duygu ve düşüncelerini yazdığında üyeliğimi silin gibi bir tavırla çıkıyorsunuz karşına, zaten kurallara aykırı bir davranış olsaydı her ikimizinkide çoktan silinmişti.. Dikkat ederseniz karşılıklı tartışıyoruz, daha doğrusu forum içinde medenice fikirlerimizi beyan ediyoruz!

Tekrar soruyorum? Otobüste bir anda hoşlandığının bir kişinin, elinde ki kitap sizin tarz ve görüşlerinize çok uzaksa, hatta belki savunduğunuz şeylere karşıysa ne bilim politik görüşünüze vs. yinede tanışırmısınız?

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
hayır isterse benim yazdığım kitabı okuyor olsun yine tanışmam. benim düşüncelerimi bu forumun kaldıramayacağını düşünmeye başladım. daha fazla yorum yapmak istemiyorum (ki şu an dediğiniz herşeyi cevaplamak istesede bir yanım) konu hakkında. biraz gerginlik hissediyorum bir önceki yorumunuzda dolayısıyla uzamasını istemiyorum.