-illustratörcüler dikkat! bu program otomatik kayit yapmiyor. eger kazara kaydetmeyi unuttuysaniz elinizdeki calisma bosa gider.
CorelDraw da böyle bir sorun yasanmaz. kendisi kaydi yapar, sen unutsan veya bilgisayar o an cökse bile.
-illustratörde cisimleri secme basli basina bir istir. Birini seceyim derken, birkacini da (yardimci cizgileri de) secmis olursunuz.
CorelDraw da neyi istersen onu secersin.
-illustratör de tek sayfa calisirsin ancak
CorelDraw bu konuyu cözeli yillar oldu.
-illustratör de iki satir yaziyi bölme, satiri bölme, kelimeyi bölme ve harflere ayirma benim bildigim kadariyla yoktur.
CorelDraw da atomuna kadar ayirabilirsin
Simdide Illustratörün iyi taraflari:
Illustratör nazik ve ciddi bir programdir. ne yapmak istedigini iyi bilmelisin. Fontlar daha düzgün görünür CorelDraw oranla. Önizlemesi gayet basarili ve CorelDraw in yaptigi gibi ucubik cizgiler, oransiz yazilar pek göremezsiniz.
Illustratör saglam kaydeder. CorelDraw in eski vesiyonlarinda, benim basima gelmisti. CDR dosyasini kaydettigim halde, nedendir bilinmez, dosyayi bir daha acamadim.
CorelDraw in halen PostScript fontlarla basi bazen derde girer. Illüstratörde böyle bir olay olmaz.
CorelDraw ve Illustratörün iyi taraflari. PSD dosyalarini kabule eder. Ama illustratör her zaman bir adim öndedir. Cünkü ayni aileden.
Kisacasi: Piyasa iki programa kaldi: Adobe Illustratör ve CorelDraw.
Sec Begen. Freehand güzel programdi. Ama gecmise mazi derlermis...