Ali Emre
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar bu yazımızda Hareketli Bir Maskeleme Çalışması yapacağız…
1.Adım:
------------------
File > Import > Import to Stage (Ctrl+R) yolunu kullanarak arka fonda gözükmesini istediğimiz bir şeyi (Resim olabilir.) açıyoruz.Eğer açtığınız resim sayfa yapısından büyükse transform aracı ile düzenleyebilirsiniz.
2.Adım:
------------------
Insert Layer a tıklıyıp 2. bir layer oluşturuyoruz.
3.Adım:
------------------
Layer 2 isimli katmanımızda iken daire çizme aracına tıklayarak çerçevesi olmayan bir daire çiziyoruz.
4.Adım:
------------------
Daha sonra seçme aracını alarak çizdiğimiz daireye bir kez tıklayıp dairemizi seçiyoruz.
Modify > Convert to Symbol (F8) e tıklıyoruz.
5.Adım:
------------------
Açılan pencerede name kısmına herhangi bir isim giriyoruz ve ‘’movieclip’’ i işaretleyip OK e basıyoruz.
6.Adım:
------------------
Properties kısmında ‘’instance name’’ kısmına ‘’mask’’ yazıyoruz ve ‘’enter’’ e basıyoruz.
7.Adım:
------------------
Daha sonra Layer 2 ye sağ tıklayıp ‘’mask’’ ı seçiyoruz.Layer 2 de ilk frame ı seçip F9 a basarak Action Script bölümünü açıyoruz ve aşağıdaki kodları yazdıktan sonra F9 a basıp action script penceresini kapıyoruz ve CTRL+ENTER ile animasyonumuzu test ediyoruz.
startDrag(mask, true);
Mouse.hide();
Ve Çalışmamızın Bitmiş Hali:
Bna bu dersi hazırlama da yardım eden HORUS a teşekkürler..
1.Adım:
------------------
File > Import > Import to Stage (Ctrl+R) yolunu kullanarak arka fonda gözükmesini istediğimiz bir şeyi (Resim olabilir.) açıyoruz.Eğer açtığınız resim sayfa yapısından büyükse transform aracı ile düzenleyebilirsiniz.
2.Adım:
------------------
Insert Layer a tıklıyıp 2. bir layer oluşturuyoruz.
3.Adım:
------------------
Layer 2 isimli katmanımızda iken daire çizme aracına tıklayarak çerçevesi olmayan bir daire çiziyoruz.
4.Adım:
------------------
Daha sonra seçme aracını alarak çizdiğimiz daireye bir kez tıklayıp dairemizi seçiyoruz.
Modify > Convert to Symbol (F8) e tıklıyoruz.
5.Adım:
------------------
Açılan pencerede name kısmına herhangi bir isim giriyoruz ve ‘’movieclip’’ i işaretleyip OK e basıyoruz.
6.Adım:
------------------
Properties kısmında ‘’instance name’’ kısmına ‘’mask’’ yazıyoruz ve ‘’enter’’ e basıyoruz.
7.Adım:
------------------
Daha sonra Layer 2 ye sağ tıklayıp ‘’mask’’ ı seçiyoruz.Layer 2 de ilk frame ı seçip F9 a basarak Action Script bölümünü açıyoruz ve aşağıdaki kodları yazdıktan sonra F9 a basıp action script penceresini kapıyoruz ve CTRL+ENTER ile animasyonumuzu test ediyoruz.
startDrag(mask, true);
Mouse.hide();
Ve Çalışmamızın Bitmiş Hali:
Bna bu dersi hazırlama da yardım eden HORUS a teşekkürler..