Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar herkeze ben ciddi bir hat çalışması yaptırmak istiyorum ancak bu çalışmayı bilgisayar ortamında yaptırabilmem mümkünmü ? bu mümkünse bunu yapabilen birisine nasıl uğlaşabilirim ?
Çizdirdikten sonra zaten bilgisayara aktarmaya gerek kalmaz ben bir türlü bir hiçbir hattata uğlaşamayınca bu olurmu acaba diye düşünmüştüm o hattata uğlaşabilirseniz çok makbule geçer gerçekten ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim samsunlu hemşerim
O Yeni Hat Sanatçılar Topluluğunun son üyesi. 1970 ve 1971 yıllarında Fırt ve Gırgır Dergilerinde konuşma balonlarının içindeki yazıları yazarak bu işle başlayan İbrahim Nezih Yolcu, güzel yazı yazma sanatının önemli isimlerinden birisi. Tam 43 yıldır bu sanatın içinde olan İbrahim Nezih Yolcu, 1975-1983 yılları arasında 6 hat sanatçısı ile Türk basınının kalbi olan İstanbul Cağaloğlunda Yeni Hatçılar olarak anıldıklarını ve bu sanatçılardan şuan sadece kendisinin hayatta kaldığını söylüyor. Yeni Hat Sanatının son temsilcisi olduğunu belirten Yolcu, doğup büyüdüğü Çanakkaleye minnet borcunu ödemek için artık yıllar sonra Çanakkaleye dönerek yerleştiğini söylüyor. Yeni Hat Sanatı onun bir yaşam biçimi olmuş.. Çanakkalede Yazar ve Sanatçı Evinde açılan kurslarda yeni yeni çıraklar yetiştirmeye başlayan İbrahim Nezih Yolcu, Yeteneklerinizi ve becerilerimizi mezara götüremezsiniz. Onun içinde ben uzun yıllar bir arayış içerisinde olum. Çok şükür 2 öğrencim geçtiğimiz yıl hemen hemen benim kadar Yeni Hat Sanatında yazı yazabilecek seviyeye Tutuapp9appsShowbox geldiler diyor. Usta Hattatın en büyük arzusu ise Türkçe dizayn edilmiş bir cami süslemesi yapmak. Bu konuda da çok tepki olmasına rağmen bunu gerçekleştirmek istiyor. Bu hafta sizlere Yeni Hat Sanatının son temsilcisi İbrahim Nezih Yolcuyu tanıtmak istedik. İşte o röportaj