Bazıları etraflarına bakarak "Neden?" diye sorarlar.
Ben etrafımda göremediklerimin rüyasını görerek "Neden olmasın?" diye sorarım.
Robert Frost
* Herşeyin farklı tarafını görmeye çalışın.
* Odaklanma halinde öğrenme 5 kat fazla gerçekleşir.
* Çevresel ve odaklı gözlem yeteneği ne denli gelişirse o kadar etkili ve hayranlık uyandıran hayaller kurabilirsiniz.
* Dar ve belli çerçeveden bakmayın, ufkunuzu genişletin ve sınırları zorlayın.
* Usta romancıların, bilim kurgu yazarlarının dünya çapında eserlerini titiz dikkatle okuyun, farkı görün. Yahut olaylara ve örneklere dayalı anlatımın tercih edildiği diğer eserleri de tercih edebilirsiniz.
* Görselliğin gücünü keşfedin, hafızanızı yeni algılarla donatın.
* Yenilik yapmak, problem çözmek, fark oluşturmak için belli vakitlerde toplanın.
* Kaliteli mizah üretenlerin hayal güçleri çok kuvvetlidir.
* Herşeyi sıra ve silsile halinde değil, bazen de tersten düşünüp yorumlayın; farklı sonuçlara ulaştığınızı göreceksiniz.
* Doğal çevre insanı enginlere götürür, güçlü bir zindelik verir, beyin enerji yayar.
Zihinlerimizi onlara hakim olan ve baskı yapan belli konuyla meşgul etmezsek,
hayal gücünün tam tanımlanmamış alanında çılgınca bir oraya bir buraya koştururlar.
Montaigne
Ayrıca seningibi bir arkadaşda dertli bu konuda aynı soruyu sormuş ve baya bi cevap almış istersen
BURDAN okuyabilirsin.
benim şu cevap hoşuma gitti:
"Eski filozoflardan biri dere kanarında oturur iken yanına bir genç gelmiş;
- Ben de sizin gibi filozof olmak istiyorum demiş.. Filozof ;
- Çokmu istiyorsun demiş
- Evet evet .. demiş.. demekle beraber filozof gencin başından tutarak kıvrak bir hamle ile kafasını suyun içine bastırmaya başlamış .. Genç çırpınıyormuş.. Artık dayanamayacak hale geldiğinde filozof genci sudan çıkarmış.. Genç biraz öfkeli biraz şaşkın
- Neden neden yaptın bunu demiş ? Filozof Gülümseyerek ;
- Nefes alamıyor iken en çok neyi düşündün ?
- Nefes Almayı tabiki demiş ...(yeni nesil tabikide! diyor)
- İşte filozof olmayı da bu kadar istersen olursun demiş..