Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Heavenly Beauty Center (Güzellik merkezi) Logo

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Yorumuma bu kadar bilimsel yaklaşmanız beni pek tatmin etmedi.Sadece "bana göre kullandığım logo çok estetik, size göre olmayabilir bunada sonsuz saygım var. "demeniz yeterlidir.Bu tarz çalışmalarımızı Platon'un yada diğer düşünürlerin fikirleriyle savunmamalıyız.Buradaki herkes bizim aldığımız sanat eğitimini almamış olabilir...Akademik yorumlara fazla kaçmadan açıklayabiliriz sanırım derdimizi....teşekkürler

Derdim sizi veya bir başkasını tatmin etmek değil, sanırım burada admin olduğumu biliyorsunuz. Admin olmanın getirdiği sorumluluk ve eğitimci kimliğime bağlı olarak yazdığım mesajlarda eğitici olmak zorundayım. Yorumunuza verdiğim cevap çokta ağdalı bir dille ifade edilmemiştir, sanırım konuyla ilgili olanlar tarafından algılanacak tarzdadır. Mesajın akademik veya aşırı bilimsel bir dil içerdiği yargısına katılmıyorum. Yeterince eğitici ve seviyeye uygun olduğu kanısındayım. Burada platon ve croce nin fikirlerini savunmadım, bunları estetik felsefemi daha iyi ifade edebilmek amacıyla kullandım.

Saygılarımla......

serkoy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Derdim sizi veya bir başkasını tatmin etmek değil, sanırım burada admin olduğumu biliyorsunuz. Admin olmanın getirdiği sorumluluk ve eğitimci kimliğime bağlı olarak yazdığım mesajlarda eğitici olmak zorundayım. Yorumunuza verdiğim cevap çokta ağdalı bir dille ifade edilmemiştir, sanırım konuyla ilgili olanlar tarafından algılanacak tarzdadır. Mesajın akademik veya aşırı bilimsel bir dil içerdiği yargısına katılmıyorum. Yeterince eğitici ve seviyeye uygun olduğu kanısındayım. Burada platon ve croce nin fikirlerini savunmadım, bunları estetik felsefemi daha iyi ifade edebilmek amacıyla kullandım.

Saygılarımla......

Teşekkür ederim...Yeni işlerinizi görmek dileğiyle...(Admin olduğunuzu bilmiyordum,öğrendikten sonra da benim için bir şey değişmedi:)) sevgiler...

dreamsantana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gerçekten harika bir çalışma. Çok ince bir espri gerçekten. Benim aklıma sadece şurası takıldı. Bu inceliği bakan kaç kişi görebilir?

Tekrar tebrik diyorum. İyi çalışmalar...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Teşekkür ederim...Yeni işlerinizi görmek dileğiyle...(Admin olduğunuzu bilmiyordum,öğrendikten sonra da benim için bir şey değişmedi:)) sevgiler...

Beraberce eğitici bir fikir alışverişinde bulunduk, katkılarınız için teşekkür ederim.

Gerçekten harika bir çalışma. Çok ince bir espri gerçekten. Benim aklıma sadece şurası takıldı. Bu inceliği bakan kaç kişi görebilir?

Size bir örnek verecek olursam, en yakın arçelik logosunu gösterebilirim. Bu logoda Ç harfini betimlemek için kullanılan yatay bükülmüş ve yanda yer alan biçimin eğilmiş bir saç levhayı temsil ettiğini biliyormuydunuz?

arcelik_logo.jpg

Bu konuda sembolün sektörü ne kadar temsil ettiği önemlidir, logo afiş veya diğer grafik ürünlerden iletişim anlamında farklıdır. Bu nedenle anlama veya anlaşılma, logo tasarım kriterleri açısından üst sıralarda yer almazlar.

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

Ben logonun bakıldığı anda herkes tarafından anlaşılması gerektiği kanaatinde değilim.Logo biraz beyin jimnastiği yaptırmalı düşüncesindeyim.
Örnek olarak ben de şunu söyleyeyim.
Amazon un logosuna bakan kaç kişi acaba anlatılmak isteneni hemen anlıyor ?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Pembe olmadığı için mutlu olanlardanım; kim ne derse desin pembe kesinlikle kadınsı bir renk değil. Aksine çocuksu. Güzellik merkezine giren çoğu kadın düşünülenin aksine oyuncak bebek gibi çıkmak istemez. Elbette logonun rengi bunu etkilemeyecektir ancak, psikolojik etkisi öyle oluyor. Sanki pembe olan yerde olan pembe tüylü garip bir köpekle kapıdan çıkacak pembe kafalı kadınlar var... Hayal gücü kabul ama pembe bir logo ya da tabela gördüğüm zaman olumsuz etkileniyorum. (tabii kızıma oyuncak aramıyorsam) Saç çağrışımı o kadar kıvrımlı hatlara sahip ki, daha fazla süslü, kıvrımlı bir yazı karakteri ile yanyana düşünemiyorum. Sonuç sadece kasvet olurdu. Eğer düz bir karakter olsaydı kelimenin tam anlamıyla kel kalırdı çalışma. Ne çok kıvrımlı ne tam anlamıyla düz bir karakter. Herşeyiyle uyumlu ve örnek olabilecek yapıda bence. Hatta kelimenin sözlük anlamıyla bile uyumlu. Bir şeyler ancak bu kadar uyumlu olabilirdi sanıyorum, kendi adıma fazlasını düşünemiyorum. Ellerinize sağlık hocam.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Pembe olmadığı için mutlu olanlardanım; kim ne derse desin pembe kesinlikle kadınsı bir renk değil. Aksine çocuksu. Güzellik merkezine giren çoğu kadın düşünülenin aksine oyuncak bebek gibi çıkmak istemez. Elbette logonun rengi bunu etkilemeyecektir ancak, psikolojik etkisi öyle oluyor. Sanki pembe olan yerde olan pembe tüylü garip bir köpekle kapıdan çıkacak pembe kafalı kadınlar var... Hayal gücü kabul ama pembe bir logo ya da tabela gördüğüm zaman olumsuz etkileniyorum. (tabii kızıma oyuncak aramıyorsam) Saç çağrışımı o kadar kıvrımlı hatlara sahip ki, daha fazla süslü, kıvrımlı bir yazı karakteri ile yanyana düşünemiyorum. Sonuç sadece kasvet olurdu. Eğer düz bir karakter olsaydı kelimenin tam anlamıyla kel kalırdı çalışma. Ne çok kıvrımlı ne tam anlamıyla düz bir karakter. Herşeyiyle uyumlu ve örnek olabilecek yapıda bence. Hatta kelimenin sözlük anlamıyla bile uyumlu. Bir şeyler ancak bu kadar uyumlu olabilirdi sanıyorum, kendi adıma fazlasını düşünemiyorum. Ellerinize sağlık hocam.

Kalıplar ve şablonlar üzerine eleştirilerilerinize sonuna kadar katılıyorum. Mavi erkeği, pembe kadını simgeler gibi klişeler sanatçının özgür düşünmesini engelleyen kriterlerdir. Hatta müşterinin renk takıntıları bile moralimizi bozan engellerden biri. Bazı renk gruplamaları politize olduki o dahada moral bozucu.

Kısaca sözün özü Ayşe bu renkle duygularını çok iyi ifade etti bende öyle yapmalıyım yaklaşımı çok daha can sıkıcı. Tasarımcı olarak bu tür engellemelerden uzak, %90 kendi irademi koyarak yaptığım çalışmalar bana büyük haz veriyor.

selmanist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hocam gerçekten ince düşünülmüş, güzel ve sıra dışı bir çalışma. Tebrik ederim. Bu arada değerli, özellikle de eğitici yorumlarınızı bir de benim açtığım konulardan birinde görebilsem ne kadar mutlu olurdum bilemezsiniz :) Kendimi geliştirmem adına bir üstadın yorumunun bana çok fazla şey katacağına inanıyorum.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Hocam gerçekten ince düşünülmüş, güzel ve sıra dışı bir çalışma. Tebrik ederim. Bu arada değerli, özellikle de eğitici yorumlarınızı bir de benim açtığım konulardan birinde görebilsem ne kadar mutlu olurdum bilemezsiniz :) Kendimi geliştirmem adına bir üstadın yorumunun bana çok fazla şey katacağına inanıyorum.

Teşekkür ederim selmanist......

Çalışmalarımın eğitici olduğunu duymak bana onur verdi.......

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Elinize sağlık hocam... Yeni çalışmalarınızı görmek dileğiyle...

grafically

🏅Acemi Tasarımcı🏅
logo güzel olmuş ama bence güzellik merkezine gitmez. kuaförlerde kullanılabilir...eğer logo yapılan işi çağrıştıracaksa öyle bi çağrışımı bi grafikerden başka kimse anlamaz, bar, motor aksesuarı falan o tarz bir işi çağrıştırıyor... ama burda olay diğerlerinden farklı olmak, kurumsallığı yansıtmaksa tasarıma diyecek birşey yok çok güzel ancak işletmeler genelde yaptığı işi yansıtmak, o iş grubunda kullanılan renkleri seçmek istiyorlar yani cennet gibi anlamı var güzellik merkezi burası bi gariplik var çözemedim...

Son düzenleme:

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
logo güzel olmuş ama bence güzellik merkezine gitmez. kuaförlerde kullanılabilir...eğer logo yapılan işi çağrıştıracaksa öyle bi çağrışımı bi grafikerden başka kimse anlamaz, bar, motor aksesuarı falan o tarz bir işi çağrıştırıyor... ama burda olay diğerlerinden farklı olmak, kurumsallığı yansıtmaksa tasarıma diyecek birşey yok çok güzel ancak işletmeler genelde yaptığı işi yansıtmak, o iş grubunda kullanılan renkleri seçmek istiyorlar yani cennet gibi anlamı var güzellik merkezi burası bi gariplik var çözemedim...

Öncelikle eleştiri ve beğenileriniz teşekkür ederim. Logo, diğer tüm görsel ürünler gibi bir resimdir. Bu resim bir takım simgesel ve tipografik işaretlerle, bir olayı, bir kurumu, bir olguyu veya kavramı sembolize eder, bazende etmez yani böyle bir şart yoktur. Bir logo öncelikle ayırıcı özelliği desteklemelidir. Yani özgün olmalıdır.
Sizi benzerlerinizden ayırt etmelidir. Bunun dışındaki özellikler olmazsa olmaz özelliklerden değildir. Yani şöyle birşeyi kabul etmiyorum. (Benim artistik ve estetik anlayışım bu) Motosiklet logosu şöyle olur sadece şu renkler kullanılır.
Efendim Turşucu logosunda sebze kullanılır mutlaka yuvarlak köşeli biçimler kullanılmalıdır, Logoda mutlaka yeşil renk olmalıdır gibi, kısıtlamalara ve kriterlere inanmıyorum. Ben tasarımlarımda özgür olmayı, bundan daha önemlisi özgün olmayı seviyorum. Bu arada belki, bu konu ile ilgili, daha önceki konuları okumadıysanız, herşeye rağmen bu çalışmamdada neler anlatıldığını ayrıntılı olarak görecektiniz, çalışmaya bir daha bakmayı ve yorumları okumanızı tavsiye ediyorum size.

Eğer bundan sonra daha farklı sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

Hoşçakalın..

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
renkler biraz sert mi kaçmış acaba?
tebrik ederim güzel bir çalışma.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
renkler biraz sert mi kaçmış acaba?
tebrik ederim güzel bir çalışma.

Bu konuda renk üzerine, hatırı sayılır derecede tartışma ve açıklamalar var.
Geriye doğru giderek renkler üzerine tartışmaları okursanız, bu konu ile ilgili fikirlerimi öğrenebilirsiniz.
Kolay Gelsin

akberrak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok güzel emeğinize sağlık

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir teşekkür etmeden geçemedim. Umarım yazdıklarınız meyvelerini verir.

İlk bakışta bana da font itici gelse de yorumları okuduktan sonra fikrim değişti.

Emeklerinize sağlık, iyi çalışmalar.:)

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık...

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
Olması gerektiği gibi.. Harika :). Emeğinize sağlık.

Zel Celal'in kalemi yazar levh-i mahfuz okunamaz!!!
ahmetbarin

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Elinize, akliniza ve harcadığınız zamana sağlık hocam.