Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hem soru hem sorun

ilhnklv

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.facebook.com
İlanda aynen şu yazmaktadır;
İHRACAAT FİRMAMIZA FEER ÇALIŞACAK GRAFİKER ARANMAKTADIR
BEĞENİLEN ÇALIŞMALAR 200€ KARŞILIĞI SATIN ALINACARTIR.

Sizce bu ilanın gerçeklik payı nedir?İlanda belirtmiş olduğu fiyat doğrultusunda kendileriyle irtibata geçmek istedim ve firma hakkında bilgi alabileceğim ne bir web adresine rastladım nede iş yeri adres bilgisine.Kendileriyle ancak mail yoluyla irtibata geçtim ve bana denilen şu oldu;

''Okey aldığımız çalışmanın ilk önce numune için sizden orjinal çalışma istiyoruz numuneden sonra sipariş formu geliyor.sipariş aldıktan sonra sizin ücretiniz ödeniyor.Sipariş olup olmadığını anlamak için önce güven meselesi .yoksa sürekli siteyi incelerseniz her satın alınan çalışma sitede yayınlanmakta.''

Çalışmamız isteniyor ve numunesini çıkarıyorlar buraya kadar herşey normal ve bundan sonra herhangibir ödeme yapılmıyor ta ki karşı yabancı firmadan numunenin okeyi gelene kadar anormal olanda bu.Sizce de desen çalışmasının orijinali istenildikten sonra ödeme yapılması gerekmiyor mu?Desinatör neden çalışmasını gönderdikten ve numunesinin çıkarıldıktan sonra karşı firmadan okey gelmesini bekliyor?Bu durum (numunenin okeylenip okeylenmemesi )firmayla karşı tarafta ki yabancı firma arasında ki bir durum değil midir bu aracı firmayı bağlamaz mı?Bu konuyla ilgili fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.Teşekkürler.

Not:İlanda ki ''feer''yazan yerde Freelance çalışacak eleman aradığını belirtiyor sanırım :clapping: