Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

burakosar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sayın burakkosar, avukatlığını yaptığınız kişiyi yeterince dikkate almışım ki cevap vermişim zaten. Profesyonellikte iddiam olmadığını anlardın, tabi ki konuyu dikkatlice okumuş olsaydın!!!

Teşekkürler...

Sayın hepyek ben konuyu dıkkatlı okuduğuma eminim evet profesyonellikte iddian olmadığını yazmıssın.Avukatlıgını yaptıgım kısıde bu calısmalarınıza nacızane fikirlerini belirtmiş ve tecrubelerine dayanarak size bazı bilgiler vermiş fakat siz ona karsı sorumsuzca davranmıssınız ve halada onun dusunce ve bılgılerını hor goruyorsunuz asıl sız benım yazdıklarımı iyi okuyun ve ona gore kendı fıkırlerınız tartıp biçin .

Bu forum tartısma yerı değıldır insanlar burada sanatlarını içraa eder ve insanların dusuncelerıne saygı duyar ve onları ıncıtecek sekılde konusmaz unutmayın kı burası bir tür hack sitesi veya başka bir forum değil dikkatınızı cekerim...
iyi gunler...

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
cangodd5.jpg

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Beğendiğim bir kare...

hpyft1ta5.jpg

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Ooo Biiiiir Karga

Evet arkadaşlarımın isteği üzerine birkaç gündür baktığım bir karga yavrusunun resmini ekliyorum. :surprised:

kg1tl0.jpg

Geldiği gibi fareme pençe attı ve sen geri çekil bakalım bu fare benim dedi. (Etçil ne de olsa) :rofl:

kg2fe5.jpg

Şöyle bir portre fotoğrafını aldım kendisinin. :yes:

kg3yn5.jpg

Veeee son olarak, bana bakışından her şeyi tahmin ediyor olmalısınız. :nija1: :rofl:

kg4qj6.jpg

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
herseyin kücüğü güzel.... gözleri güzelmis :D
elinize sağlık sayın hepyek... =)

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler Cango, portrede iyi yakaladım sanırım.

bu-rock

🌱Yeni Üye🌱
sanırım cekim yaparken elini titretmişsin..titreme var cunku..ama renk kalitesi güzel makinanın..hayırlı olsun..
auto da baslamak iyidir makinanın renk doygunluk keskinlik vs. gibi özelliklerini kabaca kesfetmek için.ama klavuzu okumaya basla bakalım bi ,fotolardaki netsizlik olayı kalkınca eminim daha kaliteli görüntüler ortaya cıkacaktır..hemen hepsinde netsizlik var cünkü..ışık ayarı da yapılınca renklerin canlılıgı daha cok ortaya cıkacaktır..muhtemelen makinanın ust kısmlarında bir mode düğmesi olacaktır.oradan auto ya getirdikten sonra alt ust düğmeleri kullanarak ayar degerlerini yukseltebilirsin.mode düğmesinin yakınlarında bi yerde iso düğmesi olmalı ,ama üzerinde ne yazar tam bilemiyorum canon da.o iso degerlerini yukselterek cekim yap biraz bakalım..ben genelde nikon d70s,d80 ve d200 kullandım..canonu elime almak hiç nasip olmadı :D bu yuzden nikondan yola cıkarak tahmini akıl yürütmeye calışıyorm nacizane :)..basarılı cekimler diliyorum senin için.kolay gelsin..

Selamlar
Ben Canon EOS 300 kullanıyorum.
O kadar ayrıntı varki bunlarda hepisni çözmek uzuuun uzuuun zaman alıyo.Benimde hala bilmediğim yerleri var...
ISO hakkında öğrendiğim bişeyi sölim
Güneş ışığı olmayan alanlarda ISO yu yükselt.Maksimum 1600 minumum 100 dür.ISO uluslar arası ışık bilmem ne sembolüydü.Işığı emmesiyle alakalı.Yükseldikçe emiş gücünü arttırıyosun
gündz çekimlerinde ISO 100-200 olsun
Kendine mutlaka bi tripot al.Gece çekim yapmak çok zordur.Çok titrer Görüntü.Flaş kullanma fazla görüntünün kalitesi düşer...TV modunu keşfet çok ince ayarları var ama kaliteli resimler çıkıo...

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Selamlar
Ben Canon EOS 300 kullanıyorum.
O kadar ayrıntı varki bunlarda hepisni çözmek uzuuun uzuuun zaman alıyo.Benimde hala bilmediğim yerleri var...
ISO hakkında öğrendiğim bişeyi sölim
Güneş ışığı olmayan alanlarda ISO yu yükselt.Maksimum 1600 minumum 100 dür.ISO uluslar arası ışık bilmem ne sembolüydü.Işığı emmesiyle alakalı.Yükseldikçe emiş gücünü arttırıyosun
gündz çekimlerinde ISO 100-200 olsun
Kendine mutlaka bi tripot al.Gece çekim yapmak çok zordur.Çok titrer Görüntü.Flaş kullanma fazla görüntünün kalitesi düşer...TV modunu keşfet çok ince ayarları var ama kaliteli resimler çıkıo...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, İSO ayarlarıyla oynuyorum ama doğru ayarı henüz tutturamıyorum. Ve titreme sorununu bir türlü halledemedim, sürekli titriyor uyarısı çıkıyor, bu konuda şaşkınım yani.
Fotoğrafların hiçbirinde flaş kullanmadım, kullandıklarıma yazdım zaten.
Fotoğraf makinesi ne çektiyse onu yüklüyorum, hiç bir oynama yapmıyorum fotolarda.
Tripod var ama daha kullanmadım, taşımak felan tembelim o konuda :)
TV modunu hiç denemedim, ilk fırsatta deneyeceğim.

Saygılar...

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
eline sağlık, portre güzel olmuş.

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Amatör birine göre gerçekten güzel çekimler, bu konuda yeteneğin olduğu belli. Zaten önemli olan bir yerden yürümeye başlamak değilmidir? Önüne çakıl taşları çıksa bile :)

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
klavuzu karga olanın burnu..misali karga resimlerine sardın he :d

bu-rock

🌱Yeni Üye🌱
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, İSO ayarlarıyla oynuyorum ama doğru ayarı henüz tutturamıyorum. Ve titreme sorununu bir türlü halledemedim, sürekli titriyor uyarısı çıkıyor, bu konuda şaşkınım yani.
Fotoğrafların hiçbirinde flaş kullanmadım, kullandıklarıma yazdım zaten.
Fotoğraf makinesi ne çektiyse onu yüklüyorum, hiç bir oynama yapmıyorum fotolarda.
Tripod var ama daha kullanmadım, taşımak felan tembelim o konuda :)
TV modunu hiç denemedim, ilk fırsatta deneyeceğim.

Saygılar...

Tripot Mutlaka Kullan,işin cefasını çekki sefası güzel olsun:)olcak o kadar :)
tripot çantası al kendine rahat edersin.Kolay gelsin

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Amatör birine göre gerçekten güzel çekimler, bu konuda yeteneğin olduğu belli. Zaten önemli olan bir yerden yürümeye başlamak değilmidir? Önüne çakıl taşları çıksa bile :)

Güzel düşüncelerin için teşekkür ediyorum LuNaTiC.

klavuzu karga olanın burnu..misali karga resimlerine sardın he :d

Peki karganın kılavuzu Hepyek ise ne olacak broken_wings ? :lol:

Tripot Mutlaka Kullan,işin cefasını çekki sefası güzel olsun:)olcak o kadar :)
tripot çantası al kendine rahat edersin.Kolay gelsin

Evet durgun objeleri çekerken tripod kullanacağım ama bu her zaman mümkün değil ki :D

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Peki karganın kılavuzu Hepyek ise ne olacak broken_wings ?
Basit Karganın ömrü 400den 50 ye düşecek..Neyse..İşin şakası bir yana tripod olayına katılıyorum.Odaklama konusunda sıkıntın kalmıycak.Bu hızla okan bayülgen gibi segilere başlarsın.Hayatımda gördüğüm en güzel kargalar :D

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
iyi kareler yakalıyosun ama makro dedğin şey tam olarak resimlerdeki şey değil makro yakın çekim anlamına geliyo en yakınındaki şey tam herkeşiyle net görünür arka plan bulanık olur bu tam bi makro çekimdir benim açtığım bi konu vardı abant ta çektiğim bi kaç resim en sonunda mor bi çiçek var o bi makro çekim mesela senin resimlerde de gülde biraz yakalamışsın bunlar deneme çekimleri elindeki makinanın kıymetini bil canon müthiş bi makina bizim elimzde görenler fotorafçı sanıyolar buralarda bizi :D bide şu ikinci gözle birinci iskelet çok güzelmiş :D

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
o makinayı almışsın bide 50 mm lik bi objektif al kardeşim 50 mm lik objektif makro için çok uygundur karganın resimini çekerken kullanırsan çok hoş görünücektir
adszvg1.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

efograf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
attığım linkte 50 mm lik objektif kullanıldı ön palana çıkmasını istediğmizi şey ön planda bunu makina otomatik ayarlıyo

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Canon kullananlar beri gelsin

efograf sakin ol biraz :D

Arka arkaya mesaj yazmamalısın, sağ alt köşede göreceğin düzelt butonunu kullanarak eklemek istediğin bilgileri, aynı mesaj içinde yazabilirsin ;)

iyi kareler yakalıyosun ama makro dedğin şey tam olarak resimlerdeki şey değil makro yakın çekim anlamına geliyo en yakınındaki şey tam herkeşiyle net görünür arka plan bulanık olur bu tam bi makro çekimdir benim açtığım bi konu vardı abant ta çektiğim bi kaç resim en sonunda mor bi çiçek var o bi makro çekim mesela senin resimlerde de gülde biraz yakalamışsın bunlar deneme çekimleri elindeki makinanın kıymetini bil canon müthiş bi makina bizim elimzde görenler fotorafçı sanıyolar buralarda bizi :D bide şu ikinci gözle birinci iskelet çok güzelmiş :D

Benim çektiğim makrolarda, makro düğmesi var oraya basıp çekiyorum, bir kez bastığında makro çekiyor, eğer elini düğme üzerinde biraz çok tutarsan süpermakro moduna geçiyor, başka bir ayar uygulamıyorum.
Senin fotoğraflarını inceledim makineyi tutuş biçimin profesyonelce duruyor, ben daha onu beceremiyorum :(

Makine gerçekten ilgi çekiyor, umarım zamanla daha iyi kullanır ve makinenin hakkını veririm. :lol:

50 mm.lik objektif al demişsin, canon s5 IS modeline yarıprofesyonel makine olduğu için her objektif takılamıyormuş diye biliyorum ama converter denilen bir şey takılabiliyormuş galiba.

Çalışmalara devam tabi...

İlgin için teşekkür ediyorum efograf :)

Son düzenleme: