Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

hizalama sorunu?

agra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar corelde (örnek) bir dikdörtgeni bir çizginin solundan hizaladığımız zaman corel hizalamayı çizginin ortasını baz alarak yapıyor. boyle olunca tam sola hizalı gözükmüyo bunu nasıl düzeltebiliriz

Benzer konular

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
öyle birşey olmaz varsada resim ile gösterirseniz daha sağlıklı olur

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar corelde (örnek) bir dikdörtgeni bir çizginin solundan hizaladığımız zaman corel hizalamayı çizginin ortasını baz alarak yapıyor. boyle olunca tam sola hizalı gözükmüyo bunu nasıl düzeltebiliriz

Çizginin kalınlığından dolayı öyle oluyordur. Çizgiyi ctrl + shift + q yaparak şekle çevirin. Bir daha deneyin. Bu sefer tam sola yaslıyor.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
öncelikle tüm vektörel programlar içersinde hizalama (alingment) menüsü en gelişkin, en pratik, vede en kullanışlı olan corel' indir.

bahsettiğiniz sorunda bir eksiklik yada yanlış anlaşılma... Alingment menüsü standarttır. opsiyonel değildir. istesenizde böyle bir değişliği yapamazsınız.

Ancak sizdeki sorun bence çizginin (line) kontur kalınlığıyla alakalı.... eğerki ; bir çizgi ve çizgi kalınlığı diyelimki 2mm. bu hiza alınacak olan nesne olsun + hizalanan dikdörtgen bir çizim ve kontürü yok dolgu renkli sola blok hizaladığınızda çizginin orta noktası referans alındığı için (kalem kontürü referans alınmaz) zoom yapıp bağtığınızda hizalama sorunu görünür. ama görünüm penceresinden görünüm ayarını tel çerceve olarak seçtiğinizde iki nesneninde soldan tam bloklu olduğunu göreceksiniz...

umarım sorunuza cevap olabilmişimdir....

şimdiden kolay gelsin

agra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu örnekte olduğu gibi

renkt.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

agra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çizginin kalınlığından dolayı öyle oluyordur. Çizgiyi ctrl + shift + q yaparak şekle çevirin. Bir daha deneyin. Bu sefer tam sola yaslıyor.

freehandtool ile çizdiğim bu çizgi curveye çevrilmiyor.

tamam ben shift kullanmamıştım bu şekilde oluyor. ama çizdiğimiz her çizgiyi şekle çevirmekte uzun bir iş olacak bayağı

Son düzenleme:

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑

Ben de şimdi çizdim ve dediğim gibi ctrl + shift + q yaptığınızda içi dolabilen bir şekil oluyor. İçini doldurun ve dışına kontur vermeyin. Yalnız ben, bahsettiği yeri göremesem de Murat Bey'in dediğinizi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.:)

İyi çalışmalar.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑

Ctrl+Shift+Q yaptığınızda zaten curve çevirmiş oluyorsunuz bu sebeple Convert To Curve menüsünün çalışmaması sizi aldatmasın...