Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ID'da iki kırımlı broşür yapmak

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkeze Merhabalar,

ID'da iki kırımlı A4 broşür yapmak, yanyana sayfalarla nasıl olur, bir bilene sorduk cevaplar lütfen...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yanyana sayfalarla çalışmayacaksınız. Yeni döküman açarken facing pages sekmesini kaldırıp tek sayfada (Ön ve arka olmak üzere 2 adet sayfa çalışacaksın) ortaya kırımı gösteren bir guide atarsınız, işlem tamam olur.

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Acaba bu kadarmı? yanyana sayfalarla çalışıloyor diye biliyordum. Ayrıca Krosları nasıl atılıyor kırımlara...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
yanyana sayfa çok sayfalı işlerde kullanılır forma yapısı öyledir. Ama siz kırımlı yani tek parça yüzeyin kırılması ise bi çalışma yapacaksınız bu yüzden tek sayfa açarsınız.

Diğer sorunuzun id ile alakası yok kros, kırım gibi konularla ilgili bir çok yazı var baskı öncesinde falan araştırabilirsiniz.

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Feylosoft,
ID4da yapılmış yurtdışından gelen bir broşurü incelediğimde, A4 iki kırımlı bir broşur icin 10x21 cm lik bir sayfa açarak 3ünü yan yana getirmiş ve ön arka olarak layoutunu yapmış, ayrıca kroslarıda broşürün içine kapanan kenarını 3 mm sayfanın içinden kros atmış,

Kros sorusu ID niye alakası olmasın., Otomatik kros dışında maniel kroslamayı nasıl yapıyorsun sen?

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın ustam kros ve benzeri işaretleri diğer yazılımlarda nasıl koyuyorsak öyle koyuyoruz id'ye özel birşey yok yani. Onu demek istedim.

O yurtdışından gelen çalışmada tercih meselesi, eleman olaya heyacan katmak istemiş olabilir sonuçta pdf alırken sayfaları birleştirerek alacak. Spread olayı yani. Değişen bir şey olmayacak extra sayfa açma dışında.

xervoodoo

🌱Yeni Üye🌱
örnek bir şablonu var mı bu işin yada boyutlarını gösteren küçük bir çizim ?
nereyi kaç mm ayarlıcaz onu gösterebilirseniz çok memnun olacağım?
teşekkürler şimdiden.

leakage_6

🌱Yeni Üye🌱
benim de kafam karıştı bende illustrator de yapıyorum..art board açarken 2 tane yi seçyim spacing'i 0 ladım.böylelikleik sayfa tek bir sayfa gibi gözüktü sonra guide dan kırmlı olmasını istediğim orta noktaya iki tane guide attım. tek kırımlı bir kart için iç kısmı ve ön kapak ile arka kapak olarak dış kısmını ayrı tasarladım...yanlısmıyım?

dartalman

🌱Yeni Üye🌱
Pages penceresinden tüm sayfaları seçip sağ clik yapın (Allow Document Pages to Shuffle) seçeneğini kaldırın daha sonra 2. sayfayı mausela tutarak 1. sayfanın yanına taşıabilirsiniz.

gizem*

🌱Yeni Üye🌱
ya gece gece bulamadım sınır oldum proje yapıyodum cok teskkurederımm:)