çalışmalar, renk uyumu, tipografi ve görsel açıdan olumsuz eleştiri yapılamayacak kadar güzel ve estetik...
gelelim anlam bütünlüğü, mesaj ve uygulama kısmına :wink:
fotoğraf makinesi afişi:
fotoğraf makinesi resmi dışında bana bu afişin bir fotoğraf makinesi ile ilgili olduğu hissini uyandırmıyor maalesef, yoksa ben mi bişeyleri kaçırdım... belki 8 çiziminin üst kısmına, yani kızın yüzünü çevreleyen kısmına objektif kenarı tadında bir çalışma yapılabilirdi ya da kızın yüzünün ortasına bir fotoğraf makinesinden baktığınızda gördüğünüz zoom çizgileri silik bir şekilde eklenebilir miydi, fikir tabi ki...
parfüm afişi:
burada kadın silüeti, parfüm şişesi ve kadın yüzü elbette bu afişin bir parfüme ait olduğu izlenimini veriyor fakat mesaja gelelim...
change you!
parfüm şişesinden çıkan harfler tam olarak neyi ifade ediyor... bu parfümü sıktığımda bilgilenecek miyim, bu harfler hayatın anlamını mı içeriyor? ya da birileri kulağıma mı fısıldayacak, oradan çıkan harfler anladığım kadarıyla change you diyor... bu mu mesaj.. dediğim gibi görsel açıdan süper ama mesajı tam alamıyorum...
bir de şöyle düşünelim pürfüm reklamları genelde şu mesajları veriyor... çılgın, çarpıcı, seksi, sıradışı, olağanüstü, şok edici, insanın aklını başından alıyor... (Asansördeki Axe reklamını hatırlayın... )
elinizde vahşi bir erkek var ama sanki siz onu efemine gibi göstermişsiniz
anlatabildim mi
iki çalışma için de geçerlidir, afişlerde çok fazla yazı hele ki küçük yazı heralde çok tercih edilen birşey olmaz, bu afişin bir otobüs durağında ya da bir mağazanın vitrininde olduğunu düşünün kaç kişi o yazıları okur...? Siz okur muydunuz, açıkçası ben bu çalışmaları gördüğümde ilk önce bunların dergi ilanı olduğunu düşünmüştüm o yazıları görünce...
bu tip işlerde insanları etkilemeniz, mesajı verebilmeniz ve onların dikkatini çekmeniz için sadece birkaç saniyeniz var, hatta o kadar bile yok..
herşeye rağmen elinize emeğinize fikrinize ve ellerinize sağlık
eleştirilerimin acımasızca olduğunu düşünmeyeceğinize eminim
Saygılarımla