Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İki Beyin...Foto / Parfüm

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
ilk iki afişi görmüştüm, üçüncüsünü simdi görmek nasip oldu.. afişin ilk halini gördüğümde verdiğim cevap için özür dilerim Cengizim :D bu kadar ilerleyeceği aklimin ucundan bile geçmezdi.. tabiki İnan'imin üstün hayal gücünüde es geçmemek lazim burada.. ikinizinde ellerine, emeğine sağlik kardeşimlerim iyi iş çikarmişsiniz :) Tebrikler..

çalışmanın başlangıcın köstek oldun ama teşekkür ederim engincim... :)

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gerçekten mükemmel çalışmalar arkadaşlar tebrik ederim:) Başarılarınız daim olsun :)

aiDesign

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
500px.com
way kardeşlerime bakın hele... yokluğumda paslaşmalar güzel sonuçlar getirmiş ama sorarım size bunun hesabını :emo1:

gerçekten de çok beğendim... cengizin tetiklemesi ve inan'ın geliştirmesiyle ve tabiki ortak istişarelerle ortaya çok güzel duvara asmaklık çalışmalar çıkarmışsınız :)

ikinizi de tebrik ederim
...ve yürüyün kim tutar sizi :D

cengiz669

♾️Grafik Gurusu♾️
teşekkür ederiz ahmetcim diğer çalışmada seni de görmek isteriz yanımızda :)

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bayıldım gerçekten tebrik ediyorum sizi :)
altındaki motorda ayrı bir hava görünce koptum :)

ZUCKER

♾️Grafik Gurusu♾️
güzel iş çıkmış ortaya...herikinizi tebrik etmekle başlamak istiyorum...hiç bir kaygı taşımaksızın birlikte birşeyler yapabilmeniz gerçekten de imrenilecek bi davranış...:)

cengiz, bu işe olan yeteneğin artık profesyonelliğe doğru gidiyo arkadaşaım...ve her gördüğümde bende yapmalıyım diye hevesleniyorum...klasik oldu artık ama gene çok güzel :):):) ne denebilirki...

yoŞa, canım devamı ne zaman gelicek derken senide tipografinin içinde görmek çok güzel...anlatım çok başarılı...parfüm şişesinden püsküren hafler güzel fikir;)...işte tamda olması gereken bu dedirtiyo...umarım daha nice tipografi çalışmalarında görebilirim seni...herkese herşey yakışmaz canım ama yaptığın her işi sana çok yakıştırıyorum...:)

ve son olarak ellerinize sağlık...ne derler (temiz iş):):):)

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Gerçekten mükemmel çalışmalar arkadaşlar tebrik ederim:) Başarılarınız daim olsun :)

Cengiz arkadaşım ve kendi adıma teşekkür ederim, çok naziksiniz...:)

way kardeşlerime bakın hele... yokluğumda paslaşmalar güzel sonuçlar getirmiş ama sorarım size bunun hesabını :emo1:

gerçekten de çok beğendim... cengizin tetiklemesi ve inan'ın geliştirmesiyle ve tabiki ortak istişarelerle ortaya çok güzel duvara asmaklık çalışmalar çıkarmışsınız :)

ikinizi de tebrik ederim
...ve yürüyün kim tutar sizi :D

Gaza getirme :p
Birsonraki çalışma demiş Cengiz, aldın sen mesajı...Gel birlikte yürüyelim :)

bayıldım gerçekten tebrik ediyorum sizi :)
altındaki motorda ayrı bir hava görünce koptum :)

Motor deme :p Cengiz ve kendi adıma teşekkür ederim İrem'cim...

güzel iş çıkmış ortaya...herikinizi tebrik etmekle başlamak istiyorum...hiç bir kaygı taşımaksızın birlikte birşeyler yapabilmeniz gerçekten de imrenilecek bi davranış...:)

cengiz, bu işe olan yeteneğin artık profesyonelliğe doğru gidiyo arkadaşaım...ve her gördüğümde bende yapmalıyım diye hevesleniyorum...klasik oldu artık ama gene çok güzel :) ne denebilirki...

yoŞa, canım devamı ne zaman gelicek derken senide tipografinin içinde görmek çok güzel...anlatım çok başarılı...parfüm şişesinden püsküren hafler güzel fikir;)...işte tamda olması gereken bu dedirtiyo...umarım daha nice tipografi çalışmalarında görebilirim seni...herkese herşey yakışmaz canım ama yaptığın her işi sana çok yakıştırıyorum...:)

ve son olarak ellerinize sağlık...ne derler (temiz iş):):)

Arkadaşlık bir seviyeye geldikten sonra paylaşılan şeylerin boyutu farklılaşıyor, bizde Cengiz ile bunu yapmaya çalıştık sanırım, ancak planlı birşey değildi, kendiliğinden oldu...Kudurduk sanırım :)

Tipografi anlamında 2. ciddi çalışmam oldu bu, Ahmet'in güzel iş çıkmış ortaya...herikinizi tebrik etmekle başlamak istiyorum...hiç bir kaygı taşımaksızın birlikte birşeyler yapabilmeniz gerçekten de imrenilecek bi davranış...:)"]yoŞa moto daki uyarısından sonra açıkçası typo işine girmeye korktum :) ilki kadar beğenilir mi?-iyi olur mu? diye çekincelerim vardı... Yorumlar sayesinde devam edeceğim kesin.

Cengiz ve kendi adıma teşekkürler ZUCKER...

Son düzenleme:

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
çalışmalar, renk uyumu, tipografi ve görsel açıdan olumsuz eleştiri yapılamayacak kadar güzel ve estetik...

gelelim anlam bütünlüğü, mesaj ve uygulama kısmına :wink:

fotoğraf makinesi afişi:
fotoğraf makinesi resmi dışında bana bu afişin bir fotoğraf makinesi ile ilgili olduğu hissini uyandırmıyor maalesef, yoksa ben mi bişeyleri kaçırdım... belki 8 çiziminin üst kısmına, yani kızın yüzünü çevreleyen kısmına objektif kenarı tadında bir çalışma yapılabilirdi ya da kızın yüzünün ortasına bir fotoğraf makinesinden baktığınızda gördüğünüz zoom çizgileri silik bir şekilde eklenebilir miydi, fikir tabi ki...

parfüm afişi:
burada kadın silüeti, parfüm şişesi ve kadın yüzü elbette bu afişin bir parfüme ait olduğu izlenimini veriyor fakat mesaja gelelim...

change you!
parfüm şişesinden çıkan harfler tam olarak neyi ifade ediyor... bu parfümü sıktığımda bilgilenecek miyim, bu harfler hayatın anlamını mı içeriyor? ya da birileri kulağıma mı fısıldayacak, oradan çıkan harfler anladığım kadarıyla change you diyor... bu mu mesaj.. dediğim gibi görsel açıdan süper ama mesajı tam alamıyorum...

bir de şöyle düşünelim pürfüm reklamları genelde şu mesajları veriyor... çılgın, çarpıcı, seksi, sıradışı, olağanüstü, şok edici, insanın aklını başından alıyor... (Asansördeki Axe reklamını hatırlayın... )

elinizde vahşi bir erkek var ama sanki siz onu efemine gibi göstermişsiniz :) anlatabildim mi

iki çalışma için de geçerlidir, afişlerde çok fazla yazı hele ki küçük yazı heralde çok tercih edilen birşey olmaz, bu afişin bir otobüs durağında ya da bir mağazanın vitrininde olduğunu düşünün kaç kişi o yazıları okur...? Siz okur muydunuz, açıkçası ben bu çalışmaları gördüğümde ilk önce bunların dergi ilanı olduğunu düşünmüştüm o yazıları görünce...

bu tip işlerde insanları etkilemeniz, mesajı verebilmeniz ve onların dikkatini çekmeniz için sadece birkaç saniyeniz var, hatta o kadar bile yok..:)

herşeye rağmen elinize emeğinize fikrinize ve ellerinize sağlık

eleştirilerimin acımasızca olduğunu düşünmeyeceğinize eminim

Saygılarımla

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle özenli bir şekilde irdelediğiniz için minnettarım...

Kendi çalışmam adına birkaş şey eklemek istiyorum;

Anlam konusundaki sorunun temel kaynağı çalışmada typoya verdiğim önem sanırım...typo yu ön planda tutup parfümü ikinci plana itince bayanın değişimi anlamsız kaldı...

Tamda değiniz gibi, change you ile değişen ne? bayanın yüzünün yarısının tipografik olarak değişmesi ile parfüm arasında bir bağlam yok neyazık ki :)

Tabiki şöyle bir durumda var, typo nun ne olduğunu bilmeyen müşteri kesimi(ki birçou bilmiyor) bu afişe baktığında görselden etkilecek ve çokta irdelemeyecek...harfler noluyorki demeyecektir...

irdelendiği zaman hataların bulunmesi pek mümkün...:)

Fotoğraf makinası (MS28) ile ilgili eleştirilerinizi Cengiz arkadaşımın yorumlaması daha doğru oalcaktır...Ancak fikir olarak sunduğunuz şeyleri denemişti...pekte iyi durmamıştı...

Tekrar teşekkürler...
Saygılar...

a.g.s.l

👑Efsanevi Grafiker👑
Gerek renk uyumu gerekse düzen çok başarılı olmuş__Emeğinize sağlık:)

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Cengiz arkadaşım yoğun olduğu için eleştirileri ben kabul ediyorum...

Beğenin için kendim ve Cengiz adına teşekkürler a.g.s.l :)

SERAP BİRCAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok güsel olmuş arkadaşım...Ellerine sağlık

Ama ben parfüm konusunda çok hassasımdır, tasarımına fazla bakmam illaki aklımda olan parfümü alırım. Kutusunun tasarımı çok güsel olupda kokusu hoş olmayan parfümüde almak istemem açıkcası...

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok güsel olmuş arkadaşım...Ellerine sağlık

Ama ben parfüm konusunda çok hassasımdır, tasarımına fazla bakmam illaki aklımda olan parfümü alırım. Kutusunun tasarımı çok güsel olupda kokusu hoş olmayan parfümüde almak istemem açıkcası...

Haklısınız, zaten zevk meselesi işin içine giriyor, çok çok kaliteli bir markanın parfümünü beğenmeyebiliyoruz bazen... Amaç genele hitap etmesi...Ürünler bu şekilde yapılıyor.

iginizden dolayı teşekkürler ...

tuq64

🌱Yeni Üye🌱
emeğinize sağlık.güzel bir tasarım olmus..

Ju5TLov3

🌱Yeni Üye🌱
hmm. Yaratıcı bi çalışma ama çalışmadıki illüstrasyonun bi yüzü reel olarak dier yüzünü buzlu yapmışsınız. Fena fikir diil ama daha farklı olabilirdi ya da o illüstrasyonda reel yüz ile dier buzlu yüzün geçişi biraz gizlenebilir :) Renk seçimleri süper. Bir birine uymuş. Benim yorumum dostum.

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Yorumlarınız ve önerileriniz için Cengiz ve kendi adıma tşkler arkadaşlar...:)

tugi

♾️Grafik Gurusu♾️
ellerinize sağlık arkadaşlar, oldukça başarılı olmuş. cengiz arkadaşımızın çalışmalarını uygulanmış hali ile çıplak gözlede izleme fırsatı buluyorum zaman zaman.
başarılar arkadaşlar.