Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

iki objeyi tek obje yapma

hkner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde ayrı ayrı cızılen herhangı ıkı ayrı nesne, ıkısı bırden ısaretlendıkten sonra ctrl+l tusuna basılarak bır butun nesne yapılabılıyor. yada ctrl+k tusuna basılarak nesneler bır butun nesne olmaktan cıkıyor ayrı ayrı ıkı nesne oluyor. bu durum illustratorde varmı..( nesnelerı secıp grup yapma yada ungrup yapma dısında)
teşekkür ederim.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sorunuza cevap vereceğim ama bir kısayol atanmış özelliğe diğer yazılımda aynı kısa yollarla ulaşmayı beklemek iyi bir şey değil. Özelliklerin menülerini bilmemiz çok faydalı olacaktır. Sürekli kısayollarla çalışmak program bilgimizi budayacak diğer bir yazılıma geçerken de vaktimizi çok alacaktır.

Soruya gelirsek window/Pathfinder/unite (sağda üstteki ilk şekil) ilk dediğinizi yapar. Ama bir daha ayrılmayacak bir şekilde birleştirir.

Coreldeki özelliğin tam karşılığı ise nesneler seçili iken object/compound path/ make, ayırmak için ise object/compound path/ release dir

hkner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
oncelıkle bılgın ve yardımın ıcın tesekkur ederım. denemedıgım bırsey kalmadı. dedıgınız seklıde yaptıgımı hatırlıyor gıbıyım . alttakı resme bakarsanız ne yapmak ıstedıgımı anlayacaksınız. sonuc alamadıgım ıcın ıslemın doğru olmadıgını dusundugumden dolayı objelerın bırlesmedıgını sanıyordum..dedıgınızı tekrar yaptım ama olmadı. alttakı yapmak ıstedıgımı nasıl yapabılıırm.

yardme.jpg

galıba buldum
compound paths
kısa yolu ctrl+8

ama yanlıs bır yol bulduysam uyarın lutfen
tekrradan yardımlarınız ıcın tesekkur ederım.

Son düzenleme:

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yani karmaşık olan nesne maske olacak içine renkli daireyi koyacaksınız. Bunu compound path özelliği ile yapacaksınız zaten yukarda belirtmiştim. (not kısayollara bağlanmayın)

hkner

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim. evet son paragrafını yanlış anlamışım.
bilgin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...

izge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
coreldraw dışında da bunla r işe yarıyo..illustratör de varsa coreldrawda da vardır...illustratörün kullanımı,tabii ayrı bi konu..