Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İleri Reklam logo çalışması

llFrAuDell

🌱Yeni Üye🌱
Aranıza yeni katıldım.. YIllardır corel kullanmama rağmen ilk defa logo ile ilgili çalışma yaptım... İyi kötü tüm yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar... Şimdiden teşekkürler.

logo1e.jpg

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
forum kurallarını okursanız sevinirim
konu başlığınızı bu sefere mahsus düzeltiyorum

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Çok karışık. Ben bir espride göremedim logolarda. Bence daha sade düşünerek tekrar çalış.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Öncelikle hoşgeldin.. Ve açılışı acımasız bir şekilde ben yapmak istedim :)

1.logonun rekleri rgb de güzel gözükebilir ancak baskıda canlılığını yitiricektir.. Logonun etrafına attıgın daire kesik çizgilerle yapılmış olmasına ragmen klasikliğini yitirmemiş ve klasik gözüküyor.. Reklam yazısının altına verdiğin gölge okunabilirliği yok etmiş .. Logonun içinde kullandığın fontların hepsi farklı ve bütünlüğü yok etmişsin. Yazıların orjinal boyutlarını bozmuşsun anladıgım kadarıyla sağa dogru ve yukarı dogru convertli halini çekiştirmişsin gibi gözüküyor ve bunun mümkün oldugunca az kullanılması gerekn bir teknik olduguna inanmaktayım..İ harfi arkasına attıgın sarı renkle birlikte kaybolmuş.. İ'nin kenarındaki noktalar baskıda yok olucak derecede ufak.. Ve anlam bakımındanda bir şey ifade ediyorsa.. ifade etmek istediğin şey anlaşılmıyor.. En azından ben anlamadım..

2.logoya gelirsek.. 1 e nazaran iyi gozukuyor ancak.. kırmızı yarım dairenin içindeki şekillerin bir anlamı olmalı ve yine hiç bir şey ifade etmiyor.. Beyaz olmasından dolayı üzerindeki ileri yazısının okunurlugunu yok ediyor yine golgesi var okunurlugunu geri kazandırmak için yapılmış anlaşılan ama işe yaramamış. R harfinin rengini değiştirmendeki espriyi sormak isterim.. ve hem rengini hemde fontunu değiştirmeni gerektiricek kadar öenmli olan şey nedir R de diye sormak isterim :)

3.logodaysa yine etraftaki kesik çizgilere reklam yazısının golgesine arkadaki kalp atışını andıran beyaz çizgiye ve font farklılıklarına takılmadan geçemiyorum..

Logoya şirketin adından yola çıkarak yeni bir şekil vermenizi öneririm.. İleri deyince aklınıza ne geliyor.. İleri kelimesini nasıl özetliye bilirsiniz bunu düşünün.. İleri deyince ben aklıma gelen ilk şey bir ok oluyor örneğin.. Sizin aklınıza kalp atışına benzer çizgiler mi geliyor? .. Emeğinize sağlık.. Daha çok uğraşmanız gerekiyor gibi gözüküyor.. :)

İlk yorum için ağırsa affola.. Ben bu yorumu yazarken başkaları yazdıysa onu bilemicem ama .. :) İlk ben başlamıştım :)

4 kişi benden önce davranmış :)

Ayrıca Forum başlığınızı konunuzla alakalı olarak açınız..

Örn. İleri Ajans Logo Denemesi gibi..

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
1. logoda i'nin sarı olması zaten logo'yu bitirmiş görünürlüğü kaybetmiş logoyu logo yapan baş karakterdir olmamış
2.logoda ise ileri yazan bölümün R harfinin bu kadar çırtlak bir renkte yansıtılması hiç hoşa gidecek bir görüntüsü yok diye düşünmekteyim 2. logo genel olarak fazla dusunulmemıs üzerinde fazla durulmamıs bır calısma olarak goruyorum.
3.logoya gelınce 1. logodan bır farkı yok ufak tefek degısıklıkler harici ama ilk logoya göre daha belirgin ve sade olmuş bunu göz önünde tutabılırsın.
Emeğine Sağlık
Başarılar Diliyorum...

llFrAuDell

🌱Yeni Üye🌱
Eleştrileriniz için saolun... Daha sade ve ileri yi ön plana çıkaran şekiller kullanıyorum ama renk uyumunda sorun yaşıyorum, 2 tane daha hazırladım tamamlayınca ekliyecem onlar hakkındada yorumlar yaparsanız sevinirim..

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Mümkün olduğunca efektlerden kaçmaya bak.Logolarda efekt kullanmak biraz risk taşıyor.

llFrAuDell

🌱Yeni Üye🌱
logo4o.jpg

bide bunlar hakkında yorum alabilirim... daha öncekilerde de ok kullanacaktım Dilara GENÇYILMAZ ama ekledim geri kaldırdım gözüme hiç hoş görünmedi onlarda.. yorumlar ağır olabilir ben yapıcı eleştri olarak baktığım için bi sorun olmuyo.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Bunlara bakarasak 1. logo kesinlikle okunmuyor.. hem harfleri oktan olşturup hemde noktalarını harflerin içine gommus olmanız okunabilirliği iyice yok etmiş diye düşünüyorum..

2. logo 1 e nazaran daha iyi ama yine fontta sıkıntılar var çok kaba duruyor ve anlaşılan bu fontunda orjinal halini bozmuşsunuz gibi gözüküyor..

Tamam ok kullanmak mevzuyu daha anlamlı kılıyor olabilir ama şöyle düşünün bir ajans logosu yapıyorsunuz.. ajanslar şık moderndir bir yerde o yüzden logoda fontlarını bold yerine normal kullanmanızı hatta ince kaligrafik yazılarıla denemenizi öneririm.. Lucida fontu size bu konuda yardımcı olabilir sanırım..

Ve bence yapıcagınız ok esprisini seçtiğiniz bir harften çıkarak kuyrugunundan yada başlangıcından vurgulamayı deneyin yada ne bilim İ lerden bitanesinin noktasını ok gibi yapabilirsiniz mesela.. oku bu kadar göze sokmaya gerek yok sanırım..

photomaniacshop

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk defa yapıyormuşsun anladığım kadarıyla logo. usta sana tavsiyem googledan bir ajans logolarını bir arattır.incelemelisin özellikle yurt dışı ajanslarınada bak.birde sana tavsiyem en kaliteli logolar kendi yazı stilini oluşturduğun logalardır.kolay gelsin

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence de ajans logolarını incelemelisiniz.Tarz ve çizgilerini dikkatle inceleyin.

Engin GER

🌱Yeni Üye🌱
Logolarına bende bir göz attım çok fazla yazmam ama sana birkaç fikir vermek istedim,,insan kendi şirketi için herangi bi çizim yaparken zorlanır,çünkü arz'da talep'de aynı yerden gelir..bu tür çalışmalarda daha titiz,rahat ve özgün olmaya çalışmalısın..sana tavsiyem bol bol grafik tasarım kitapları oku (dergi demiyorum ama) mesela GraphicDesign in America tarzı yardımcı kitapları çizim yaparken yanında barındırırsan çizimlerin hakkında çok fazla bilgi edinirsin,ve özgünleşirsin,

çizim yapmadan önce kağıdını ve kalemini kullan taslak çizmeye yoğunlaş,karakalem çizim yeteneğim yok diyebilirsin ama birebir çizmek zorunda değilsin,taslak çizimin temelidir ve temel atmadan hiçbir yapıya başlayamassın,,son tavsiyemde renk kombinasyonlarına çalış emin ol faydasını görürsün.

kolay gelsin,Başarılar!

vivo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
selam dostum öncelikle diğer arkadaşlarımın dediği gibi çok çalışmalısın bunlara bir bak istersen daha önce aynı isimde reklam firması bende kurmuştum yaptığım logoları ve en son kullandığımı sizlerle paylaşmak istedim herkese iyi çalışmalar

ilerilogo.jpg

FlameDance

♾️Grafik Gurusu♾️
bana çok göz yorucu geldi eline sağlık.