Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

..::İlginç bilgiler::..

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
:) Hım.. Niye ki? Ruhlar siyahtan kaçar mıymış yani? Buradan bu çıkıyor gerçi ama ne bileyim pek mantığıma yatmadı. Bir de bunu araştırmak gerek. :D

Maşallah sayemde konun beyin fırtınasına döndü.:D

Hiç sorma ya :) sayende baya bi açıklama yapıyorum :giggle: ben ne bileyim arkadaşım ben mi dedim siyah giyin aman ruhlar korkar diye dimi ama :rofl: pembe mi giysinler bütün ruhlar amanın gelin şenlik var diye toplanır o zaman. siyah giyiyorlar ki ruhlar korksun ;) olay dünki konuşma gibi olmasın sakın baştan uyarayım :rofl:
çok teşekkür ederim yorumların için sadece takılıyorum alınmayasın ;)

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Hiç sorma ya :) sayende baya bi açıklama yapıyorum :giggle: ben ne bileyim arkadaşım ben mi dedim siyah giyin aman ruhlar korkar diye dimi ama :rofl: pembe mi giysinler bütün ruhlar amanın gelin şenlik var diye toplanır o zaman. siyah giyiyorlar ki ruhlar korksun ;) olay dünki konuşma gibi olmasın sakın baştan uyarayım :rofl:
çok teşekkür ederim yorumların için sadece takılıyorum alınmayasın ;)

Bu sefer haklı olmayacağım tamam. :p Ruh olsam korkmazdım sanırım. Yani ne bileyim. insanlar insan dışı varlıklardan korkar bu çok doğal da insan dışı varlığın insanların siyah kıyafetlerinden uzak durmaları ilginç. Hakikaten ilginç. Tebrik ederim yani bugünün bilgisi süper. :D:D:giggle:

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu sefer haklı olmayacağım tamam. :p Ruh olsam korkmazdım sanırım. Yani ne bileyim. insanlar insan dışı varlıklardan korkar bu çok doğal da insan dışı varlığın insanların siyah kıyafetlerinden uzak durmaları ilginç. Hakikaten ilginç. Tebrik ederim yani bugünün bilgisi süper. :D:D:giggle:

teşekkür ederim :) ama mesela bir mantık kuralım hadi. ölüm anında insan hangi meleği görüyor "azrail" azrail ne renk giyiyor veya öyle rivayet ediliyor? "siyah" peki bir ruhun en son gördüğü, canını alan varlık siyahsa büyük ihtimal en çok korktuğu ve görmek istemeyeceği görünce kaçacağı varlıkta azraildir.
e mantıklı olarak insanlar da siyah giymişler ki aman ruhlar bizi azrail sansın korkup kaçsınlar yanımıza yaklaşamasınlar ;)
nasıl mantık ama :rofl:

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
teşekkür ederim :) ama mesela bir mantık kuralım hadi. ölüm anında insan hangi meleği görüyor "azrail" azrail ne renk giyiyor veya öyle rivayet ediliyor? "siyah" peki bir ruhun en son gördüğü, canını alan varlık siyahsa büyük ihtimal en çok korktuğu ve görmek istemeyeceği görünce kaçacağı varlıkta azraildir.
e mantıklı olarak insanlar da siyah giymişler ki aman ruhlar bizi azrail sansın korkup kaçsınlar yanımıza yaklaşamasınlar ;)
nasıl mantık ama :rofl:

Evet harikasın. :D Şimdi mantıklı oldu. Ama ilginçliği kalmadı. :tongueout::rofl:

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Evet harikasın. :D Şimdi mantıklı oldu. Ama ilginçliği kalmadı. :tongueout::rofl:

Ömrümü yedin :)
thwackbyzacthetoad.gif

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Evet bugünün ilginç bilgisini hemen paylaşıyorum :)

İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar? : Bu konuda iki ayrı açıklama vardır. 1) İnsanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini sofrada çın sesiye tokuşturmak. Şarabın rengi, görme; diliyle tat alma; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çın sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamını taşır. 2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip,ona zehirli içki sunması doğal sayılıyordu. Ev sahibi içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra aynı anda içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini göstermek için kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi.

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Bugünün ilginç bilgisini paylaşıyorum..

Çinliler yiyeceklerini niçin çubukla yerler? : Çinlilerin yemek yeme alışkanlıklarının yiyeceklerini çok küçük parçalar halinde yemelerinden çubuk kullandıkları anlaşılıyor.Çinde eskiden yalnızca zenginler masada otururlardı. Halkın çoğunluğu tabakları ellerinde yemek yerlerdi. Bir elleriyle tabaklarını tutar, öteki elleriyle çubuk kullanarak beslenirlerdi. Hızla artan nüfus yüzünden yiyecek sıkıntısı çeken çinliler önlerindeki yiyeceği küçük parçalar halinde çoğaltarak yiyorlardı. O zamanlar ağaç sıkıntısı nedeniyle de tahta kullanımı kısıtlıydı. Masa kullanımı bu yüzden çok zordu. Çubuklar fildişinden ve kemikten yapılırdı.

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Bugünün ilginç bilgisi..

İmdat çağrısı S.O.S 'in anlamı nedir?: Çok kişi "Save our Ship" gemimizi kurtar; "Save our Soul" ruhumuzu kurtar; "Stop Other Signals" diğer sinyalleri sözcüklerinin kısaltılmışı sanır. Oysa hiçbiri değildir. Tamamen telgraf zamanından kalma mors alfabesiyle ilgilidir. İmdat çağrısının çok kolay akılda tutulabilmesi için 1908 de üç çizgi, üç nokta, üç çizgi olan S.O.S seçildi.

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Niçin otellerin kapıları döner kapıdır? Döner kapıların tek amacı enerji tasarrufudur. Büyük binaların içerleri devamlı olarak ısıtılır. Açılan normal kapıdan içeri soğuk hava rahatlıkla girer. Eğer normal kapı kullanılırsa hava değişimi nedeniyle klimalar veya motorlar yeniden çalışacaktır. Özellikle çok kişinin girip çıktığı otel veya benzeri binalarda enerji tasarrufu için döner kapı kullanılır. Döner kanatlar sıcak havanın dışarı çıkmasına, soğuk havanın da içeri girmesini engeller.

vlkndztpe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hım.. Bi Yaşıma Daha Girdim.. :) Daha Neler Öğreneeğiz Bakalım

kahvem

Acemi Tasarımcı
Bugünün ilginç bilgisi ilginç bilgilere 229 gündür bir yorum yapılmamıştır bunun sebebide çok ilginçtir :)

fatime

🌱Yeni Üye🌱
Yarim kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar

kurbaa

🏆Pro Tasarımcı🏆
Rheobatrachus Silus türü kurbağaları anne midesinde büyür; yavrular bir asit havuzu içinde yüzmelerine rağmen sindirilmezler. Anne kurbağa yavrusunu ağzından dünyaya getirir.
Rheobatrachus Silus türü kurbağaların bu olağanüstü üreme yöntemi, evrim teorisini çok açık bir biçimde geçersiz kılmaktadır.