Çalışmalarınızda dikkat etmeniz gereken en önemli kural Türkçe Karakter olayıdır. Kullandığınız fontları buna göre seçin..çok hata var fontlarınızda.
Peki teşekkür ederim...
Çalışmalarınızda dikkat etmeniz gereken en önemli kural Türkçe Karakter olayıdır. Kullandığınız fontları buna göre seçin..çok hata var fontlarınızda.
Ne kadar font indirdiysem hiç biri de türkçe olmadı bu konuda baya sıkıntım var o yüzden yardım istemiştim daha fazla araştırma gerekiyor sanırım teşekkür ederim...basit bişey seçtiğiniz fontların türkçe karakter desteiğinin olması gerekir.. fontu seçtiğinizde ş,ğ,i gibi harfleri deneyin...
Ne kadar font indirdiysem hiç biri de türkçe olmadı bu konuda baya sıkıntım var o yüzden yardım istemiştim daha fazla araştırma gerekiyor sanırım teşekkür ederim...
Fontları indirirken önizlemeleri vardır mutlaka ordanda takip edebilirsiniz.. ama bilgisayarınızdaki orjinal bulunan fontlarında bir çoğunda türkçe karakter var fakat dediğim gibi deneyerekte onları bulabilirsiniz. iyi çalışmalar.
Bir çalışmaya bakıldığı zaman iyi ile berbat arasında dağlar kadar fark vardır. Siz çalışmayı bitirdiğinizde tamamdır dediğiniz çalışmaya "berbat" diyemez ancak şurası şöyle burası böyle vs. diyebilir. Bunları söyleyen kişi öğretmeniniz olduğuna göre sizdeki potansiyeli farketmiş ve sizi kamçılamak için bu şekilde (bilerek) yorum yapmıştır. Sakin ve rahat bir kafayla acele etmeden çizimlerinizi yapın siz beğendiğiniz zaman iş bitmiştir. Yapacağınız çizimlerin başarısız olacağına dair en küçük bir ihtimal dahi ver(e)miyorum. Kolay gelsin ...
Daha yolun çok başındayız sana tavsiyem devamlı gözlem yap başarılar.
Biraz uzun oldu ama üşenmeyip okursan işine yarayabilir.
Afiş yaparken arka planı doldurmalısınız bence ama çok flu bir şekilde, yoksa karışır. En azından basit bir desen koymayı deneyebilirsiniz tabi belli belirsiz olacak şekilde. Baskıya gidecek çalışmalar için renk modunu CMYK yapın, RGB baskıda çıkmaz (en azından aynı çıkmaz) renkler değişir matlaşır.
Font olarak uyumlu şeyler seçmelisin (ve tabi fazla alangirli, otlu, bötrülü, böcekli şeyler olmasın. Sonuçta afiş samimi olabilir ama laubali olmamalı.), vurgulamak istersen kalın yap yeter, farklı font kullanma. Veya illa kullancam dersen, diğerlerini neredeyse tamamen gölgede bırakacak şekilde (Çok büyük mesela.) yaz ki farklılık "batıcı" olmasın.
Kullandığın resimler büyük olsun, net olsun, hatta vektör olsun tam olsun. Bu sayede bozulmaları en aza indirirsin. Kullandığın resimlerinde biri anyalı öbürü konyalı olmasın tabi, aralarındaki uyumda önemli (aynı şekilde afişin deseniyle, yazısının rengiyle falan). Resimleri ekleyince pişmiş kelle gibi sırıtırlarsa renklerini düzenle, Brightnes/Contras çoğu zatam çözüm sağlar. Resimlerinde arka planla bütün olması bazen iyi olabilir (olmaya da bilir), bunun için al silgini kocaman yumuşak hale getir, resmin altını-üstünü (artık nereye dayadıysan diğer tarafını işte) temizle. Arka plana doğru geçiş sağla.
Ve son olarak, Blending Optionst taki bütün efektleri kullanmak zorunda değiliz çok şükür, sen de kullanmaya kalkarsan tekrar bi düşün derim, fazla karışıklık iyi değildir. En güzeli en sade olanı, hatta olmayanı ama el mahkum.
Daha da başarılı olman dileği ile..
Biraz uzun oldu ama üşenmeyip okursan işine yarayabilir.
Afiş yaparken arka planı doldurmalısınız bence ama çok flu bir şekilde, yoksa karışır. En azından basit bir desen koymayı deneyebilirsiniz tabi belli belirsiz olacak şekilde. Baskıya gidecek çalışmalar için renk modunu CMYK yapın, RGB baskıda çıkmaz (en azından aynı çıkmaz) renkler değişir matlaşır.
Font olarak uyumlu şeyler seçmelisin (ve tabi fazla alangirli, otlu, bötrülü, böcekli şeyler olmasın. Sonuçta afiş samimi olabilir ama laubali olmamalı.), vurgulamak istersen kalın yap yeter, farklı font kullanma. Veya illa kullancam dersen, diğerlerini neredeyse tamamen gölgede bırakacak şekilde (Çok büyük mesela.) yaz ki farklılık "batıcı" olmasın.
Kullandığın resimler büyük olsun, net olsun, hatta vektör olsun tam olsun. Bu sayede bozulmaları en aza indirirsin. Kullandığın resimlerinde biri anyalı öbürü konyalı olmasın tabi, aralarındaki uyumda önemli (aynı şekilde afişin deseniyle, yazısının rengiyle falan). Resimleri ekleyince pişmiş kelle gibi sırıtırlarsa renklerini düzenle, Brightnes/Contras çoğu zatam çözüm sağlar. Resimlerinde arka planla bütün olması bazen iyi olabilir (olmaya da bilir), bunun için al silgini kocaman yumuşak hale getir, resmin altını-üstünü (artık nereye dayadıysan diğer tarafını işte) temizle. Arka plana doğru geçiş sağla.
Ve son olarak, Blending Optionst taki bütün efektleri kullanmak zorunda değiliz çok şükür, sen de kullanmaya kalkarsan tekrar bi düşün derim, fazla karışıklık iyi değildir. En güzeli en sade olanı, hatta olmayanı ama el mahkum.
Daha da başarılı olman dileği ile..
ilk çalışma buysa sonu hiç düşünemiyorum bile
ilki bu olduğuna göre tebrik ederek söylemeliyim ki grafikerlik te okuyarak elde edemeyeceğin o tek şeye sahipsin... Yeteneğe... Yaratıcının bahşettiği bi yaratıcılığa sahip ve özgünsün bence...hocaların eleştirmiş olabilir ama yeteneğinden kaynaklı buda..bu yetenek çok güzel işler çıkaracaktır bunu hocanda görmüş olmalı...başarılar...