Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ilk çalışmam ve bir soru

mahicet

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar iki gündür 3d studio max ile uğraşıyorum temelini kavradım gibi ama bir olayı hala çözemedim ve bulamadım :) photohop kullanan arkadaşlar bilir speed modeling videolarını izliyorum internette adam pentool ile çalışır gibi çizim yapıyor bense hazır şekillerden öte gidemedim :) edit mesh tarzı komutlar ile nesneleri az çok şekillendirebiliyorum ama bir türlü sıfırdan çizim yapacağım yeri ne bulabildim nede nette dersine raslayabildim video şu:
[3ds Max - Speed Modeling] Tree - YouTube

benimde ilk çalışmam bu :) biraz gereksiz bir çalışma ama temel fonksiyonları öğrendim sayılır: boyutlandırma döndürme edit mesh ile nesnelerin şeklini biraz değiştirme vs vs :)

ytwrl.jpg

videoda dikkat ederseniz adam ağacın köklerine istediği şekilde ekler ekleyebiliyor bunu bir türlü yapamadım :))

Benzer konular

macker_54

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sa kardeş
öncelikle işe basit bir kutu modelı ıle baslayabılırsın, kutuya sağa tıkla convert to edıtable poly yap ondan sonra segment kısmından objeye ıstedın sekıllerı verıp modelleme yapabılırsın sayfamızada beklerız ücretsiz logo tasarımı saygılarımla... logo tasarımı ve kurumsal kimlik hizmetleri

mahicet

🌱Yeni Üye🌱
sa kardeş
öncelikle işe basit bir kutu modelı ıle baslayabılırsın, kutuya sağa tıkla convert to edıtable poly yap ondan sonra segment kısmından objeye ıstedın sekıllerı verıp modelleme yapabılırsın sayfamızada beklerız ücretsiz logo tasarımı saygılarımla... logo tasarımı ve kurumsal kimlik hizmetleri

hocam bu özelliği biliyorum var olan bir nesneyi esnetebiliyorum dışa ve içe doğru girdirebiliyorum zaten fakat benim dediğim biraz farklı sanırım. videoyu izlediyseniz adam var olan bir nesneden yeni katmanlar çıkarıyor istediği gibi.

mahicet

🌱Yeni Üye🌱
orada kullanılan özellik editable modunda iken extrude veya bevel vermektir...
peki bunu hangi sekmeden yaabilirim aynı bu videodaki olayı kısaca tarif edebilirmisiniz.
3ds max 2013 kullanıyorum extrude veya bevel diye bir sekme göremedim

Son düzenleme:

macker_54

🏅Acemi Tasarımcı🏅
programın bir çoğu derken ? 3DS Max'ten bahsediyorsan yanılıyorsun, 3DS Max ayrı bir dünya, pluginler ile birlikte yapamayacağın 3D iş yok ;)