yaptığınız işe kullandığınız sistem küçük geliyor. Bunda "tiff" uzantısının da katkısı büyük. tiff, şahsi fikrime göre sadece maclerde kullanılsın diye ürtilmiş bir imaj yazılımı,
( eps, DCS eps, kullanın, çalışırken net olmayacak ama baskıda sorun yaşatmayacaktır. ayrıca herzaman pdf e çevirerek baskı halini görebilirsiniz) muhtemelen çalışmanızda atıyorum 7 cm lik yatay bir foto kullanıyosunuz ama bu foto aslında 30 cm boyunda...
Sizinki gibi end user ( tahmin ediyorum) tipindeki pc lerde, öncelikle kulanacağımız boyutlara yakın fotolar seçiyorlar ya da bu ölçülere çeviriyorlar. Eğer bunu yapmazsanız sisteminiz fotoğrafları okuyacağım diye arkaplanda bir çok hata üretebiliyor. ve dökümanınız bozulabiliyor.
CMD+Y bence de en stabil çözüm gibi. Hemen bunun arkasından sistemi değiştirmeyi önerebilirim (Xeon ya da Xtreme tipi işlemci ile toplanmış bir PC) Ya da en temizi 4 çekirdekli bir mac pro...
bir arkadaş mac cephesinde durum ne diye sormuş.
yok böyle bi sorun, hiç olmadı.. olanı duymadım, olacağını zannetmiyorum diyebiliyorum ancak
şu sloganı da yazmadan edemeyeceğim
everything is mac ayrıca, mümkünse hemen XP den kaçarcasına uzaklaşın ve Win7 (64bit) ye terfii edin. Microsfot sonunda grafikerlerin de kullanabileceği bir işletim sistemi yapma yaklaştı diyebilirim.