Neler yeni

illustrasyon nasıl çizilir? nereden başlayabilirim?

djilkay

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar;
Benim sorum var.Böyle hayali illustratr çalışmaları yapılıyor.Bunlar ilk önce ellemi çiziliyor,yoksa direkt pc üzerinden mi yapılıyor? Hiçbiryerde bunun cevabını vermediler.Cidden kafayı yiyecğim.Bunun için özel bir yetenek gerekiyormu veya neler gerekiyor? Lütfen cevaplarmısınız cidden rica ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
illustrasyon - vektörel çizimler... illustrator - meslek.... adobe illustrator - program...

şidmi siz illustrator programda illustrasyon çizimi mı soruyorsunuz?

kendi adımdan konuşucağım, ben kağıt üzerine eskize yapmıyorum. çünkü illustrator programa çok alış olduğum için.... kağıd üzerine çizip yaptığım zaman bazı araçlar bana lazım oluyor, bunun için direkt illustrator programda çiziyor....

çizim aynı zamanda roferans kullanarak yapabilirsiniz... bakarak, üzerine gibi teknikler var....

eğer siz harika hayal gücü eteken sahipsiniz, karakalem yapıp, tarama yapıp prgogrmda olan çizim açıp boyama işlemi yapabilirsiniz. forumda bu konuda yeterinca ciddi ve güzel paylaşimlar vaar...

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
merhaba,
kasta095 arkadaşımın dediği gibi farklı yolları var.
forum kuralı gereğince link veremiyorum ama internette bulabilirsin.
genelde eskizler kağıt üzerinde başlıyor, bazen de tamamen photoshopta.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba,
kasta095 arkadaşımın dediği gibi farklı yolları var.
forum kuralı gereğince link veremiyorum ama internette bulabilirsin.
genelde eskizler kağıt üzerinde başlıyor, bazen de tamamen photoshopta.

neden photoshop bilertmek istiyorum, çünkü araçlar daha rahat kullanışlı.... zaten eğer kişi kendine prof görüyor sadece 3-5 araç harika bir çizim yapabilir...

ama pyasada diğer (çizim için) programlar var... tabi ki de tüm programlar öğrenmek imkansız.

illustrator programda da eskiz üzerine çizim yapabilir, neden olmasın? Mash Tool yardımılı imkansızlık yok:)) sadece mash tool mantığı öğrenmek lazım.. öğrendikten sonra zevkli olduğunu bilertebilirim:))

bado35

🌱Yeni Üye🌱
Grafik tasarıma yeni başlayanlardanım.Şu sıralar illustratordaki araçları olduğunca verimli ve nelerde kullanacağım konusunda yoğunlaşmış durumdayım.Senin sorduğun soruya bende kafayı takmış durumdayım.Kalemle çizim altyapım olmadığı için gördüğüm nesneleri boyutlandırmada nerden başlıyım gibi konularda zorluk çekiyorum.Şöle bir yol izlemeye başladım.Öncelikle madem kalem alışkanlığım yok illustratordaki pen aracını profösyonel olarak kullanmam gerektiğini anladım.Bundan dolayı netten zen of the pen adlı pdf dosyasıyla beraber pen alıştıma dosyaları indirdim.Mümkün olduğunca bu alıştırma dosyalarında gösterilen alıştırmaları yaptım.O eğri mantığını kapıyorsun.Birde illustratorda bir fotoğrafı place ederken template özelliğine tıklıyorsun.Bu fotoğrafın üstündeki nesnelerin üzerinden geçip çizim mantığını anlamaya çalışıyorsun.Gene de hala çok eksiğim var.Bir nesneyi uzaktan çizme konusunda sıkıntılar yaşıyorum.Anlaşılan çok çizim yapmak lazım.Az da olsa kalemle çizme alt yapısı olmadan işler biraz da zorlaşıyor.Çizimi yapanlardan geçtği zorluklar hakkında tüyo ve yardım almak lazım.Bir de İllustratorda gradient mesh özelliği çok güzel bir özellik.Nesnedeki renk geçişlerini ve gölge ve aydınlık bölgeleri tespit etmek gerek.Eye dropper ile orjinal fotodaki rengi swatchesda yeni bir color group atıp atayabilirsin.Bu renkleri daha sonra istenilen sonuca göre color properties kısmından istediğin tonlarını atayabilirsin.Bir yöntem olarakta uzun bir yöntem çizdiğin nesneyi kopyalayıp ctrl+f ile öne kopyalıyorsun.Kopya ve aslını birlikte seçip clipping mask yapıyorsun.pencil aracını alıp nesnenin pathinin dışarısına çıksan bile rahatça gölge ve aydınlık bölgeleri çiz.Stroke sıfırla fill olarak gölge veya aydınlık renk ile doldur.% (Senin belirlediğin ) opacity ver sonra istediğin değerde filtre stylize/feather uygula.Ne kadar çok gölge aydınlık çizimi yapıp feather ile dağılma efekti verirsen renk geçişleri bir o kadar gerçekci oluyor.Hele üstüne appearance bölümünden add new fill pattern eklersen daha da iyi oluyor.

Son düzenleme: