Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator Altın Yazı Efekti Nasıl Yapılır ???

fcp

🌱Yeni Üye🌱
89x128 cm boyutunda bir afiş hazırladım. yazıları Photoshopta yapıldığı için baskıda sorun olacağını sölediler. yazılar vektörel bi programada yapılırsa sorun olmazmış. sorum şu altın yazı efekti Illustrator' de nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz. Illustrator bilgim çok az. yazı efektinin bi örnek örneğini koydum.

goldtype.jpg

fcp

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yokmu. photoshopta yazılsa baskıda sorun olurmu. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmi?

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
site içinde arama yaparsan bulabilirsin sorunun cevabını

fcp

🌱Yeni Üye🌱
konu açmadan arama yaptım ama bulmadım

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yokmu. photoshopta yazılsa baskıda sorun olurmu. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmi?

Photoshop da yazılar niye sorunlu çıkıyomuş??? boşuna koymadılar ya o text aracını. Yazdığın yazıları convertledikten sonra büyütmeye kalkmadığın sürece bi sorun olacağını sanmıyorum. Olmazda. Ama çok ufak puntoyla çalışma.

fcp

🌱Yeni Üye🌱
yaptığım afiş 89x128 cm ebatında. dediğin gibi photoshopta büyük puntoyla yazıcam. umarım yazıda dağilma olmaz.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Bu Photoshop'ta yazı konusunda bir arkadaşımla daha tartıştık ama gerçekten sorun çıkıyor.... Benim yaptığım dosyalar elimde patladı; Dijitalede bozuk çıkmaz güya orada bile bozuk çıktı. KONVERTLİ ve OYNAMA YAPILMADI sonradan. Vektorelde yazın kesinlikle. Illustratorde Effekt sekmesinin altına bakın... Orada 3D de extrude ve bevel var diğerlerine de bakın bence yaparsınız. Ben bu tarzda hiç yapmadım ama karıştıracağım şimdi sizin için.

bevel.jpg

Ayarlar bu şekilde olmalı. Parlaklık için inner glove outer glove burada da var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

fcp

🌱Yeni Üye🌱
cevabınız için teşekkürler. ayarları dediğiniz gibi yaptım ama şöle bi şey oldu. acaba fonttan mı? kaynaklandı. Trajan Pro fontunu kullandım. ScreenShot ekledim.

screenshot001okj.jpg

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ayarlarda oynama yapın bakalım fonttan kaynaklanmış olabilir... Oynama yaparken preview açık olsun. Her değişikliği izleme şansınız olur. Ben de sizin fontunuzla deneme yapacağım. Ancak yarım saat kadar izin vermelisiniz. Hemen bakamayacağım. Kolay gelsin.

fcp

🌱Yeni Üye🌱
Ayarlarda oynama yapın bakalım fonttan kaynaklanmış olabilir... Oynama yaparken preview açık olsun. Her değişikliği izleme şansınız olur. Ben de sizin fontunuzla deneme yapacağım. Ancak yarım saat kadar izin vermelisiniz. Hemen bakamayacağım. Kolay gelsin.
çok saolun. bikaç sorum daha olucak konunun daha fazla karışmaması için size pm attım yaptığım çalışmanın örnğinide gönderdim.

DogalGaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshop'da yapmak için geçerli bilgi var geçen gün ben yaptım benzer bi çalışma hiç bir sorun olmadı baskıda içiniz rahat olsun fakat yinede ben mat kağıda bastırmamanızdan yanayım parlak kağıtlara bastırın.

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
300 dpi çalıştığın zaman ne sorunu olacakmışki baskıda...elbette ki pixel tabanlı programlarda yapılan tasarımlarda bozulma vector olarak yapılmış tasarımlardan çok daha fazla olacaktır..

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
bence hiç uzatmaya gerek yok :) yapın vektörel bir programda baskıda iyi mi çıakr kötü mü çıakr diye düşünmeye değmez:)