Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator blend

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
blend nasıl nerde ve ne zaman kullanılır bir türlü çözemedim ve ayrıca illustrator kullanan ve bilen arkdaşalara çok teşekkür ediyorum sayelerinde çok şey öğrendim kendim corel kullanıyorum ama onun performansını bir türlü yakalayamadım illustratorde

yok mu cevap veren bi kişi hadi arkadaşlar

Moderatör tarafında düzenlendi:

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
şöyle anlatayım... bir tane çizgi çiz... aynı hizada alta bir çizgi daha çiz... ettimi 2 çizgi... sonra bu iki çizgiyi seç ve sonra object/blend/ make yap... 2 çizginin arasına bir sürü çizgi koyacaktır... sonra yine object/blend/blend options san specified step bölümünü seçerek sağ taraftaki alana iki çizginin arasına kaç tane çizgi atmasını istiyorsan o kadar bir değer gir... bu işlemi, iki kare, iki yuvarlak veya herhangi 2 şekil seçerekte yapabilirsin... öz olarak bu işe yarıyor blend... saygılar

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam teşekkür ederim anlatımıınız için bende ne diye düşünüyodum ya

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
belirlediğiniz adım sayısı kadar geçiş yapmak yada kopyasını oluşturmaktır.
şu linkte bir örneğini bulabilirsin.

bir de forum kurallarına lütfen dikkat ediniz. az önce yaptığınız flood ve bold yazıyı düzelttim.

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende bi kaç deneme yaptım ve bunuda çözmüş oldum aslında çok basitmiş ama bilmeyince ne olduğu çok zormuş gibi geliyo insana ah birde şu canlı boyama özelliği olan live painti çözsem çok güzel olucak illustratorün kendi örneklerişne baktım genelde live painti göstermişler ama bir türlü anlamadım

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
illustratora yeni geçmiş iseniz karmaşık özellikleri ile başlamışsınız öğrenmeye.
live painti anlatmaya çalışayım kısaca. bunu bir ders olarak ele almak gerekli.
örneğin, birbiri ile kesişen şekiller var diyelim. hatta bir şekli kesen çizgi bile olabilir. bütün şekil ve çizgileri seçili yapıyorsunuz. live paint tooluna tıklıyorsunuz ve artık kesişme noktalarını bile ayrı birer şekil gibi algılıyor ve dilediğiniz renk, gradient uygulayabilirsunuz. müthiş zevkli bir özelliğidir.

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel anlatmışsınız mesala ben bunu herhangi gir corelde yaptığım çalışmayı eps olarak kaydetsem ve illustratore atsam sonrada üzerinde livepainti kullanırken her boyama yapmak istediğimi ayrı ayrı renk veya grdaienti mi seçmem lazım

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
window => color ve window => swatches ile de rahatlıkla renklendirebilirsiniz. yeni başladığınız için bunların kullanımı çok daha kolaydır.

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim renklendirme ya da renk bulma konusunda sorunum yok yinede sölediğiniz için teşekkür ederim sadece corelden illustratore geçtiğim için biraz zorlanıyorum zaten hemen hemen hepsinin mantığı aynı kullanmak benim için zor olmuyo yeni özellikleri bilmek lazım ve uygulamadanda hiçbrişey öğrenilmiyo ancak bi sorum var livepaint ile boyadıktan sonra bunlar grup oluyor bunların renklerini bozmadan yine üzerinde istediğimiz gibi düzenleme yapabiliyoruz galiba

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
hepsini seçip menülerin altındaki expand butonuna tıklarsan grup olmaktan çıkıp parçalara ayrılabiliyor... ilk çizimin sabit kalabiliyor vs..

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim adamın biri gerçekten çok işime yaradı

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
aynen öyle grubu bozmadan renklendirebiliyorsunuz. hatta kesişme noktalarını taşıdığınız da renkte taşınıyor. parçaları artık ayırmaya karar verdiğinizde de
expand diyorsunuz ve her bir parça kendi içinde obje oluyor böylece.

offernissim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gerçekten çok güzel bir özellik şimdi illustratorun kendi örneklerinden birisini açıp üzerinde denedim ayrıca alt tuşuna bastığımızdada renk seçip onu tekrar uygulayabiliyoruz harika bir özellik bu ya

grp38

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.grpturk.net
verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.. hepsi çok faydalı

alokatalog

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illustratore geçmek zorunda kaldım ne yapmak ve nasıl başlamak gerekiyor.
freehandi yıllardı kullanan biriyim
1- kısa yollar farklı,
2- dışardan resimleri çekince illustrator dosyası ağırlaşıyor mu?
3- çok sayfalı 32 sayfa gibi resimler 50 adet olduğndaki illustrator dosyası hantallaşıyor mu?
bana buna benzer bir link verecek varmı

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
illustratore geçmek zorunda kaldım ne yapmak ve nasıl başlamak gerekiyor.
freehandi yıllardı kullanan biriyim
1- kısa yollar farklı,
2- dışardan resimleri çekince illustrator dosyası ağırlaşıyor mu?
3- çok sayfalı 32 sayfa gibi resimler 50 adet olduğndaki illustrator dosyası hantallaşıyor mu?
bana buna benzer bir link verecek varmı

Evet hantallaşır.
Çok sayfalı işlerde Indesign kullanmanızı tavsiye ederim.