Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator çizimleri hakkında lütfen yardım edin

Creed_06

🌱Yeni Üye🌱
elegantbride.jpg
97442149.jpg

Örnek çalışmadada gördüğünüz üzere birindeki çizgilerinden dolayı çok estetik dururken diğeri yani benim çizdiğim çizgilerinden dolayı estetik durmuyor. Bunun başlıca nedeni çizkilerin başının ve sonunun normal çizgiye göre daha ince görünmesi ben bu çizimi pencil tool ile yapabiliyorum sadece yani o ince görünümü pencil tool tanırken paintbrush tool tanımıyor Variable width profile den pencil tool için bu seçeneği işaretliyorum ve çizgi istediğim gibi görünüyor. Ne varki pencil ile bu denli estetik tasarımları yaratmak en azından benim ve mouse ile yapmak okadar basit olmuyor. Paintbrush tool ile yaparak daha estetik çizimler yapabiliyorum ama paintbrush tool da Variable width profile i tanımıyor ordan istediğim stili seçiyorum fakat çizdiğim çizgiye uygulamıyor. Acaba benmi biyerleri atlıyorum yoksa illa bu çizimleri yapmak için bir pad mi almam gerekecek
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Deniğiniz e bakınca çözümünüz ü paintbrush tool seçtikten sonra. BRUSH olarak 5 pt. flat seçmeniz olur diye düşünüyorum. Bu arada şiddetle wacoom bamboo almanızı öneriyorum. Öle rahat ki internette bile tablet le dolaşıyor insan. Yaratıcılığının sınırları genişliyor insanın.
Örnek olarak iki üç çiziktirdim. Bu şekilde birşey işinizi görürmü ?
46547169.jpg

Creed_06

🌱Yeni Üye🌱
Kesinlikle sayın Muhammet bey tam olarak istediğim sizin çizgiğiniz çizimler. mükemmel. Teşekkürederim yardımınız için söyletiğiniz pad e baktım fakat biraz küçük gibi geldi yandaki reklamdaki uc-logic pad de dikkatimi çekti ayrıca denedim ve 5pt flat işimi kısmende olsa gördü. Bu padler yapılan baskıya duyarlı olarak çizginin yoğunluğu değişiyor değilmi?

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet kesinlikle . Ben bilge adamda eğitim gördüm. Öğretmenimiz çok iyi işinde. Ve wacoom olarak bize bu işin selpak mendil gibi adını vermiş markası diyor. Fiyatı da uygun. En güzeli iki tuşa shift ve alt fonksiyonu atıyorsunuz. arkasında silgisi var. Basınca duyarlı. eğime hassas. çizk atarken yan çizerseniz tam istediğiniz sonucu 5 pt. flat le elde edersiniz. büyüklüğü pc ve laptop yanında çok şık . Yeri kaplama eksisi de yok. manhattan alacakken son anda wacoom aldım ve ciddi anlamda kolaylaştı işlerim. özellikle pen tool da şekil çizimlerinde ve brushlarda gerekli. Tavsiye ederim. ŞİDDETLE .

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
Evet kesinlikle . Ben bilge adamda eğitim gördüm. Öğretmenimiz çok iyi işinde. Ve wacoom olarak bize bu işin selpak mendil gibi adını vermiş markası diyor. Fiyatı da uygun. En güzeli iki tuşa shift ve alt fonksiyonu atıyorsunuz. arkasında silgisi var. Basınca duyarlı. eğime hassas. çizk atarken yan çizerseniz tam istediğiniz sonucu 5 pt. flat le elde edersiniz. büyüklüğü pc ve laptop yanında çok şık . Yeri kaplama eksisi de yok. manhattan alacakken son anda wacoom aldım ve ciddi anlamda kolaylaştı işlerim. özellikle pen tool da şekil çizimlerinde ve brushlarda gerekli. Tavsiye ederim. ŞİDDETLE .
selam Muhammet,
grafik tablet almayı düşünüyorum foruma en son yüklediğim çizimler aşşağıdaki linke kaydettim, sence bu tür işler için gerekli grafik tablet nedir ve grafik tablet vektör şeklinde kayıt yapabiliyormu?anladığım kadarıyla işin içinde bir arkadaşsın, bilgi verirsen sevinirim.
sevgiler..

https://www.grafikerler.net/ilustrasyonlar-t97280.html

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba . Vectör şeklinde derken. Vectör şeklinde illustrator de ve freehand de çalışırsınız. bunları yaparken de bir grafik tablet işinizi kolaylaştırır. Siz hangi programı kullanıyorsunuz. ona göre daha yardımcı olabilirim.

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki çizimi ni nerde yapıyorsunuz. o da illustrator ise grafik tablet kullanmanız evet bayağı yararlı olacaktır. Renklendirmelere tekrar baktım. Evet grafik tablet kolaylaştırır ama. Basınç duyarlılığına önem verirmisiniz bilmem. Eger her alanda kullanışlı olsun derseniz donanımlı bir pad alabilirsiniz. Yok renklendirmeler için kullanacağım derseniz. Herhangibir tablet te yine işinizi kolaylaştırır. Mouse bir tasarımcıyı , grafikeri sınırlandıran en büyük donanımdır belkide.

fairtail79

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
taylanozgurcaliskan.wordpress.com
çizimleri kağıt üzerine yapıyorum muhammet, ama çok fazla istediğim gibi estetik durmuyor bu yüzden bir tabletin maharetlerine ihtiyaç duyuyorum, bana önereceğin fiyatı çok uçuk olmamak şartıyla bir marka varmı?

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TAMAM şuan anladım. senin en güzel yapacağın şey wacoom alırmısın 215 e bilmem ama uc logic de alabilirsin. Çalışmalarını live trace leyip işlerin kolay olabilir. pathlerle oynayıp renklendirebilirsin. bu arada eğer grafik tablet kullanırsan kağıt üzerine çizmessin. direk alır illustrator e çizersin. önündekin kağıt gibi geliyor beyin hemen calibre oluyor cihaza. Doğuştan yetenekmiş gibi. Çünkü kalem kağıdın aynısı oluyor iş. Hocamızın bir sözü var gerçek hayatta geri al tuşu yok diye. bu sayede çizimlerini tablete çiz ekrana arada bak bir bakmışsın ortaya cıkan zihnindekiyle aynı. Bu kadarını denerim üzerine giderim dersen. wacoom bamboo iyi olur senin içinde. sadece renklendirmede vs. kullancam dersen. marka farketmez.

karantina

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
deryademir83.blogspot.com
Konuyu dağıtmak istemem ama uc logic lapazz kullanıyorum ben ve gayet uygun fiyata almıştım. 1,5 yıldır herhangi teknik bir sorun yaşamadan mükemmel şekilde kullanıyorum.Çizim yeteneği olan arkadaşlar zaten zorlanmayacaktır.