Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator da önizleme nasıl yapılır?

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar İllustrator da önizleme nasıl yapılır.
Sadece çalışma sayfam görünsün, pastboard görünmesin.
(indesign de W ya basınca önizleme olduğu gibi)
Teşekkürler kolay gelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tab
Key_tab.jpg
Tuşuna basarak önizlemeyi görebilirsin...

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam bende tab tuşu sadece panelleri kapatıyor,
çalışmamızda dışarı taşmalar var onlar görünmesin istiyoruz.
Baskıda nasıl çıkacak görmek istiyoruz.
Mümkün mü?

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
baskıda nasıl çıkacağını görmek için baskı önizleme sayfasını görmen lazım. benim çalışmayı önizleme diye bildiğim tab tuşudur ama sen sanırım baskı önizlemeyi diyorsun yani Preview a print (Baskı önizleme).

Illustrator, resmin belli özelliklerinin basıldığında ya da Web'de veya bir mobil cihazda görüntülendiğinde nasıl görüneceğinin önizlemesini yapmak için aşağıdaki yolları sunar:

Üst Baskı Önizleme (Görünüm > Üst Baskı Önizleme) Renk ayrımı yapılan çıktıda karıştırma, saydamlık ve üst baskının nasıl görüneceğini tahmini olarak gösteren bir "mürekkep önizlemesi" sunar.
Renk Ayrımları Önizlemesi modu (Pencere > Renk Ayrımları Önizlemesi) Yazdırıldığında renk ayrımlarının nasıl görüleceğini gösteren önizleme sağlar.
Piksel Önizleme (Görünüm > Piksel Önizleme) Resminizin rasterleştirilip bir Web tarayıcısında görüntülendiğinde tahminen nasıl görüneceğinin benzetimini yapar.
Düzleştirici Önizlemesi paneli (Pencere > Düzleştirici Önizlemesi) Resmin, kayıt veya yazdırma sırasında uygulanacak düzleştirme için belirli ölçütlere uyan alanlarını vurgular.
Yazılımla prova Belgenizin renklerinin, belirli bir monitör veya çıktı aygıtı türünde tahminen nasıl görüneceğinin benzetimini yapar.
Kenar yumuşatma Vektör nesnelerine ekranda daha yumuşak bir görünüm kazandırır ve vektör resimlerinin bir PostScript® yazıcıda yazdırıldığında nasıl görüneceği hakkında daha iyi fikir verir. Ekran çözünürlüğü görece sınırlı olduğundan kenar yumuşatma yararlıdır, ama vektör resimler çoğunlukla yüksek çözünürlükte yazdırılır. Kenar yumuşatmayı açmak için, Düzen > Tercihler > Genel (Windows) veya Illustrator > Tercihler > Genel'i (Mac OS) seçin, Kenarları Yumuşatılmış Resim'i seçin ve Tamam düğmesini tıklatın.
Device Central (Dosya > Device Central) Belgenizin belirli bir cep telefonunda veya mobil cihazdaki görünümünün önizlemesini yapmanızı sağlar.

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam A5 kağıdına bir çalışma yaparken 5 mm dışarıya taşmalarımız var.
Çalışma esnasında bazen sadece A5 kağıdımızı görmek istiyoruz.
İndesign de önizleme gibi yani kağıdın dışında kalanları gizlemek istiyoruz.
Bendeki illustrator da tab tuşu sadece panelleri kapatıyor. kağıdın dışındaki Beyaz alan olduğu gibi duruyor.
Acaba bendeki illustratorda ayarmı yapılması gerekiyor yoksa program mantığı olarak buna gerek yokmu.
Hocam yordum kusuruma bakmayın.

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
benim önizlemeden anladığım kağıdı tab ile görmekti o yuzden tab tuşu dedim. Ps kullandığım için Aide de öyle yapıyorum sistemsel olarak aynı sadece işlevleri değişik. neyse sizin sorununuza gelince yardımcı olabileceğim ve bildiğim bu kadar k.bakmayın inş daha prof bir arkadaş yardımcı olabilir size. Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.. İyi Çalışmalar.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
illustratör de böyle bir özellik yoktur. Bahsettiğiniz olay sadece ID de mevcuttur. İllustratör adı üzerinde bir tasarım programından çok ilüstrasyon programıdır. Adobe da her türlü tasarım işleri için ID yi önermektedir.

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlgi ve alakanız için çok teşekkürler.
kolay gelsin...

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
ya da şöyle yapabilirsin buda bir kolaylıktır exporttan tiff yada jpeg olarak kaydedebilirsin :)

edipsoylu

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.soyluedebiyat.tr.gg
merhabalar uzun zaman önce sorulmuş soru ve arkadaşımız matbaaya gittiğinde işin taşırma alanlarının içinde kalan ve baskıda çıkacak olan kısmın baskı ön izlemesini istiyor ben illustrator kullanmıyorum ama şunu yapabilirsiniz ctrl+p dediğinizde illustrator baskı penceresi çıkıyor orada ön izleme küçük pencere olarak var taşırmalı bir iş yapın bleed payınız 5 mm verin ve dediğim komutu verin sonra küçük ön izleme penceresine gidip tam üstünde iken mausenin el(hand) halini aldığını göreceksiniz ön ileme penceresindeki fotoğrafı aşağı sağa sola çekin orada göreceksinizki taşırma alanınız tire şeklinde baskı alanınızın dışında duruyor bu da şu demek oluyor ctrl+p yaptığınızda illustrator ın size getirdiği önizleme penceresindeki küçük fotoğraf sizin temiz baskıdan çıkacak alanınızdır