Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator font problemi

Uurcan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar elimde olan türkçeleştirilmiş fontları kullanamıyorum.Kullandığım herhangi bi farklı türkçe karakter otamatikman myriad pro'ya çevriliyor.Fontların türkçe olduğuna eminim glyps'de gözüküyor türkçe karekterler ancak oradan ekleyebiliyorum....

Takdir edersinizki bu uzun bir textte intihar demek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benzer konular

Uurcan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ek olarak şu an denedim freehand 10'da sorunsuz istediğim karekterleri kullanabiliyorum... Yani freehandde aynı fontla türkçe yazarken illustrator cs4 de yazamıorum...

GLADORA

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cs4 ün klasik problemi...programı kapatıp acınca fontları tanır...canı ıster tanımaz cıleden cıkartır...sac bas yoldurur..ben de merak edıyorum bu font problemının cozumu varmı acaba???

Uurcan

🌱Yeni Üye🌱
Yav hiç mi kimse bilmiyor ? Yada hiç kimsenin başına gelmedimi benden başka ??

serbay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende cs4 ü kumayı düşünüyorum, gerçi bunun yanında arıları daha fazladır. sizler ne dersiniz arkadaşlar.

drnone

🌱Yeni Üye🌱
convertsız bir işte dokumanı actıgım zaman tanımadıgı fontları sordu o fontları yukledım programı kapadım actım yınede aynı sorunu verıyor ai nın ıcıne bakıorum fontlar var ama acarken tanımıyor freehand bitmeeeeeeeeeeez

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kullandığınız sistemi bilmiyorum ama Macintosh ise CS4 Unicode olduğu için Opentype font kullanmanızı tevsiye eder. Kullandığınız fontlar True Type ise bu fontları Türkçeleştirdikten sonra Opentype çeviriniz. Opentype fontlar PC'ler içinde kesin çözümdür.

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
aynı sorunu bende yaşıyorum ama bir yandan alırken diğer yandan veriyor illustratör vazgeçmekte olmuyor çıkamadım ben bu işin içinden ne halt edicez bilmiyorum adobe bunu çözemiyorsa onun ayıbı napalım:)

ocu1928

🌱Yeni Üye🌱
Edit > Preferences > Type sekmesinde alttaki 3 adet tik i kaldırıyoruz.

-font preview
-enable missing.....
-use inline ......

Selmacel

🌱Yeni Üye🌱
Benim daha farklı bir font problemim var illustrator'de. Yazıları convert ettiğimde "i, ı, l," büyük ve küçük harfler olması gerektiğinden daha kalın ve bozuk çıkıyor. Raster-Vector değerlerini artırdım azalttım, flatten transparency haricinde doğrudan create outlines şeklinde çeviriyorum yine farketmiyor, özellikle bu harfler bozuluyor. Sebebi ne olabilir.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar ek olarak şu an denedim freehand 10'da sorunsuz istediğim karekterleri kullanabiliyorum... Yani freehandde aynı fontla türkçe yazarken illustrator cs4 de yazamıorum...

Bu durum kullandığınız fontun eski bir font olmasından dolayı kaynaklanıyor. Freehand eski bir program olması nedeniyle fontlarda ASCII kodlama kullanır oysa indesign illustratör vb. gibi yeni ve güncel yazılımlar ise unicode tabanlıdır bunun anlamı Türkçe karakterler eğer unicode tabloda yerlerinde mevcutsa kullanılabilir.

Yapmanız gereken ya elinizdeki fontun unicod tabloya göre düzenlenmiş halini bulmanız ya da elinizdeki fontu fontlab türü bir programla açıp mevcut tabloyu tekrar düzenlemenizdir.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar elimde olan türkçeleştirilmiş fontları kullanamıyorum.Kullandığım herhangi bi farklı türkçe karakter otamatikman myriad pro'ya çevriliyor.Fontların türkçe olduğuna eminim glyps'de gözüküyor türkçe karekterler ancak oradan ekleyebiliyorum....

Takdir edersinizki bu uzun bir textte intihar demek.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benim başıma hiç gelmedi ama karıştırdım biraz programı..edit-prefererence de "hypernation" diye bir sekme var. O sekmede dil default olarak türkish yazmıyorsa bu sıkıntıyı çıkartıyor olabilir... Belki sizde o ingilizcedir. Türkçe olarak değiştirirseniz düzelebilir..

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Benim başıma hiç gelmedi ama karıştırdım biraz programı..edit-prefererence de "hypernation" diye bir sekme var. O sekmede dil default olarak türkish yazmıyorsa bu sıkıntıyı çıkartıyor olabilir... Belki sizde o ingilizcedir. Türkçe olarak değiştirirseniz düzelebilir..

Hypernation sekmesi tireleme ile ilgilidir. Diyelimki elinizde uzun bir metin var ve bu metin ingilizce eğer hypernation sekmesi işaretliyse ve dil olarak ingilizce seçiliyse tirelemeleri ingilizce gramere göre yapar ama ingilizce dışında bir dil seçiliyse tirelemeleri kafasına göre yapar.

mac_temple

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mozgun.com
Illustrator için font çevirme

Bu durum kullandığınız fontun eski bir font olmasından dolayı kaynaklanıyor. Freehand eski bir program olması nedeniyle fontlarda ASCII kodlama kullanır oysa indesign illustratör vb. gibi yeni ve güncel yazılımlar ise unicode tabanlıdır bunun anlamı Türkçe karakterler eğer unicode tabloda yerlerinde mevcutsa kullanılabilir.

Yapmanız gereken ya elinizdeki fontun unicod tabloya göre düzenlenmiş halini bulmanız ya da elinizdeki fontu fontlab türü bir programla açıp mevcut tabloyu tekrar düzenlemenizdir.

Tabloyu düzenlememiz için önerileriniz var mı?
Çeviri ile ilgili deneğimlerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler

Murat

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tabloyu düzenlememiz için önerileriniz var mı?
Çeviri ile ilgili deneğimlerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkürler

Murat

Eğer font tablosunu kendiniz düzenleyecekseniz bunun için fontlab kullanmanızı öneririm lakin eğer makineniz llion yüklüyse (nikinizden mac kullandığınız sonucuna vardım) bildiğim kadarıyla fontlab lion için henüz beta programını yayınladı ana programın çıkması yakındır. Bu programı edindikten sonra ise bir dizi uzun ve karışık işlemler yapmanız gerekiyor ama basit anlatımların olduğu ve işinizi görmenizi sağlayacak videolar veya dokumanlar mevcut.

https://www.youtube.com/watch?v=5DxFwqJtlTk

pasaklii76

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaslar LightsOutBRK Türkçe font ariyorum bana bu konuda yardımcı olabilirsiniz.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.