Neler yeni

Illustrator Free Transform Tool

spikeengin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2520.jpg

arkadaşlar bi firma için logo yaptım photoshop da ama illustratorde vektör haline getirmek istiyorum ancak ps da yaptığım çizgileri free transform tool ile istediğğmi şekli vermiştim açı perspektif gibi illustrator de böyle bir özellik yokmu yoksa resimdeki çizgilerin hepsini tek tek mi çizmem gerekiyor. yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eğer doğru anladıysam;

Effect/Distort&Transform/Free Transform komutuyla yapabilirsin...

NOT: İşlem bittikten sonra Object menüsünden Expand Appereance demeyi unutma...

spikeengin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet burada değişk işlemler var ama mesela ben ps da her bir köşesini ayrı şekilde uzattım dikkat ederseniz üst kısımdaki çizginin açısı ile alt çizginin açısı farklı bunu yaparkende 15 16 çizgi çekip layerları birleştirdim sonra ctrl+sol click ile bu işlemi bi kaç saniyede yaptım illustratorde bulamadım ama bunu o transform menüsündede yoktu ayrıca :)

spikeengin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kusura bakmayın buldum :D:D yardımlarınız için teşekkürler :)

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sebebi nedir? Expand Appereance yapmazsak ne olur?

Bunun bir kaç nedeni var... En önemlileri, bahsi geçen efecti verdikten sonra o çizimin grubunu filan bozamazsın, bozarsan eski haline döner... Daha önemlisi, çıkışta veya filmde problem olur... film alırken ilk (efectsiz) haline döner ve bunu film çıkışında gözden kaçırabilirsiniz... o açıdan efec kullanılan çalışmaları sıcağı sıcağına appereance yaparsak bizim için daha sağlıklı olur... Tabi şuda unutulmamalı, appearence komutu verdikten sonra efect geri alınmaz... kalır öyle...

spikeengin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet expand appereance yapmak lzm mesela 1 sattir distort verilmiş nesneyi reflect yapmaya çalışıyom sapıtıyo ama şimdi düzeldi

burakelceken

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar Sellection Tool (V) ile free transform yapamıyorum. Yani objeyi büyütme, küçülthe ve döndürme. Bunların hepsini yapabiliyordum ama ne olduğunu anlayamadım. Şimdi hiçbirisini yapamıyorum. Neolur bilen var ise yardımcı olsun

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Shift+Ctrl+B tuş kombinasyonuna bas düzelir...

Menü deki yeri ise, View/Show Bounding Box

Gildor

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar bir arkadaş sormuş şu bounding box ile transform olayını bendede aynı sorun var fakat benim bounding box yani transform yapabilmem için belirli sınırlar var fakat ben v ile tool'u almama rağmen yağmıyor transform'u bu program hatası mı kapatırsam sıkıntı olacak çünkü kapatıp açmadan çözülebilirmi acaba

Gildor

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar gerçi herkes offline ama ben kapatıp açtım çünkü iş yetiştirme lazım malum özel şirket durumları :) ve düzeldi bu da böyle bir çözüm olsun bu sorunu yaşayanlar hemen işleri save edip kapatın programı tekrar açın o zaman normalleşiyo :) herkese iyi çalışmalar

serabis

🌱Yeni Üye🌱
illustratorde
yan duvarda duran bir saati açılı durması için hangi toolu kullanmalıyım? perspektif vs