Merhaba,
Uzun zamandır sürekli takıldığım bir problem var,İllustratör ve Photoshopta örn. bir kartvizit çalışmasında 9 cm - 5 cm bir sayfa açıyorum fakat açılan alan boyutları,ekran %100 zoomda iken elimdeki 9'a 5'lik kartviziti ekrana koyduğumda ekrandaki bariz şekilde daha küçük gözüküyor.Bendeki kartvizitin boyutunda hata yok cetvelle ölçtüm.İllustratörde işin içinden çıkamadım ve photoshopta durum daha da vahim açıkçası...Yeni bir döküman oluşturduğumda
9 cm - 5 cm bir sayfa açtığımda %100 görünümde neredeyse tüm monitörü kaplıyor.Rulers'ı açıp cm ve mm olarak değiştiriyorum ve rulers da,açılan sayfanın boyutunu tastik edercesine o koca alanın 9'a 5 olduğunu doğruluyor.Cm olmuş metre sanki.
Döküman ayarlarını birçok şekilde denedim,300 dpi vs. ama 9'a 5 cm açtığım her döküman ya bariz küçük oluyor yada ps de olduğu gibi devasa oluyor.Bu cm ile mm nin bir standartı yokmu bu programlarda?Anlayamadım.
NOT: 1.Resim PS 2.Resim Aİ de çekilmiştir.Resim boyutları aynıdır.2 programda da 9 cm 'ye 5 cm alan açılmıştır.2 resimde %100 görüntüde çekildi aradaki fark sanırım sorunumu anlatır.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleme: