Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator ''profill sorunu''

zeykannn

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar,
benim bir sorunum var, illustratöre profil atanmış bir tif dökümanı import ediyorum. ama çağırdığımda profil ayarlarını değiştiriyor. bu sorunu nasıl çözebilirim. embed olarak çağırdığımda bu sorun olmuyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

CarverTD

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Profili atanmış tiff ne demek onu bir açarsan yardımcı olmaya çalışayım...

zeykannn

🌱Yeni Üye🌱
bu biraz geniş kapsamlı olduğu için bir link yolluyorum orada profilin ne işe yaradığı ve nerden yapıldığıyla alakalı bilgi vermektedir.

kısacası profil verdiğin renk değerlerinin en doğru şekilde baskıda alınabilmesidir.

mesela hazırlamış olduğunuz bir dökümanı hangi boyalarla ve ne tür bir kağıtla basacağınızı belirtiyorsunuz. profillerde bunu ayarlıyorsunuz. baskıda nasıl olacağını görebililiyorsunuz. yani bir anlamda renklerde nokta atışı yapmış oluyorsunuz. (profilleri nasıl oluşturacağınız ve nerde yapılacağı bir önceki mesajımda linkte verilmiştir.)

sorunla alakalı bilgi verebilen kimse yokmu

Moderatör tarafında düzenlendi:

zeykannn

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar teşekkürle çüzümü buldum.

illustrator de edit-color setting-working space den cmyk modunu daha önce hazırlanmış olan profili seçeneği ile değiştirerek halledebildim. bu sorunu yaşayan arkadaşlar olursa buda benden bir bilgi olsun...

yani photoshop ta vermiş olduğum profili, illustratordede aynı yapınca tamamen sorunsuz bir şekilde import edebiliyorum dökümanımı.