Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator'da transparency??? acil!

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
fotoğrafta opacity düşürme işlemlerini zaten photoshopta yapıyorum.
bahsi geçen konu, vektörellere transparency uygulamak.

merhabalar;
illustrator CS2 ve sonrası ile bu problem tamamıyla ortadan kalkmıştır..
gönül rahatlığıyla transparency kullanılabilir..

saygılarımla

aradığım cevap bu idi.
eğer sorun yoksa denemeye değer.
ama riske giremem, uyguladığım ilk işi sizin matbaanızda bastırıcam :)

Son düzenleme:

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sayın handemir
size kesin ve kat'i bir yol söyliyeyim, bu bahsettiniğiz sorunu bizzat yaşayan biri olarak...

sorunun kaynağı film çıkışa gönderen programdır. illustrator cs2 veya cs3, bunların versiyonu önemli değil. ben de cs2 ile kırımlı bir menü hazırlamıştım. saydamlık ve gölge efekti içeriyordu. PDF olarak matbaaya göndermiştim. pdf'te de sorun yoktu. yani aynen yaptığım çalışmayı PDF'te görmüştüm. matba film çıkışa gönderirken quark 6,5 programını kullanmış. quark pdf'lerdeki bilgileri doğru okuyamadığı için (buna RGB imajlar da dahil, siyah-beyaz çıkıyor) filmlerde bozulmuş bir çalışma ile karşılaştım. aynen bozuk hali ile basıldı geldi. iş sahibi önemli değil dedi aldı çalışmayı (ben olsam almazdım :))

bu olaydan sonra -eğer- film çıkışa quark ile gönderiyorlarsa kesinlikle ve kesinlikle tiff gönderiyorum.
başka programlar da var, özel forma uygulama programları. ayrıntısını bilmiyorum ama onlarda pdf'ler aynen çalışma gibi sorunsuz çıkıyor.

size tavsiyem, illustrator'de high quality print seçimi ile pdf çıktısı alın, ardından photo shop ile pdf'i 300 ppi çözünürlük, cmyk modunda açıp, flatten image komutu ile layer'ı kitleyin.
ardından farklı kaydet diyerek lzw sıkıştırmalı olarak kaydedip işi teslim edin..

işi gözünüz kapalı gönderin ;) dosya boyutu aşırı artmıyor, bunu sorun etmeyin ayrıca

ama renk ayrım şirketine film çıkışa gönderme uygulamasını sorarak da pdf/tiff seçimi yapabilirsiniz tabiki.

yani sorun pdf'te veya illustrator'de (cs'ler için diyorum) değil. film çıkışa gönderen uygulamada çıkıyor.

mesela dergi yaptım, 32 sayfalık, direk pdf olarak gönderdim, tertemiz basıldı geldiydi.
aynı cesareti a4 broşür için gösteremiyorum, biliyorum ki broşürü quark ile film çıkışa gönderecekler. tiff gönderiyorum. kayıpsız...

:)

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim.

yaykilic

🌱Yeni Üye🌱
transparency vs efektler eğer çalışmanızda kullanıyorsanız
elinizden geldiği kadar bu tür efektleri filme gönderirken resim formatına dönüştürünüz
çünkü film çıkışı alınırken bu tür efektlerlerde genelde sorun çıkar
hatta çalışmanın döndürülmesi esnasında bile işlerde hata çıkar
işi garantiye almak için yüksek dpi de bunları resim formatında gönderirseniz daha sağlıklı olur..

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
size tavsiyem, illustrator'de high quality print seçimi ile pdf çıktısı alın, ardından photo shop ile pdf'i 300 ppi çözünürlük, cmyk modunda açıp, flatten image komutu ile layer'ı kitleyin.
ardından farklı kaydet diyerek lzw sıkıştırmalı olarak kaydedip işi teslim edin..

Konuyu anlamadıysam şimiden özür diliyorum, bi şey sormak istiyorum...

Photoshop' ta CMYK olarak açtığınız çalışmada yazı varsa ve bu yazılar siyah renk ise, dört renk olmuyacak mı ? Yada siyahlara overprint vermişseniz .tiff
yapınca bu kaybolmuyacak mı ?