Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustratordaki imajı photoshopta editleme

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,
Illustratorda kullandığım jpg ve tif resimleri photoshopta editlemek istiyorum.

Bunun için Alt tuşuna basılı tutarak resme tıklıyorum daha önce Photoshop açılıyordu ve rahatlıkla bu işlemi yapabiliyordum ama şimdi yeni bilgisayara geçtim ve alt tuşuna tıkladığımda resim Paint te açılıyor.

Photoshopta açılmasını nereden ayarlayabilirim teşekkürler.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
selamlar, sisteminizde açmak istediğiniz resim formatlarının hangi programla açılacağını belirmeniz gerekiyor. Yani bir resmi çift tıkladığınızda neyle açılıyorsa, ai de alt ile tıkladığınızda da o şekilde açılır. Çözüm açmak istediğiniz imajın hangi programla açılacağını sisteminize söylemenizle mümkün. MAC için sağ tık özellikler den "open with" ya da birlikte aç tıklandıktan sonra burdan PS yi seçmeniz. PC için de buna benzer bi yol olmalı diye hatırlıyorum. Eğer hepsine uygulayı seçerseniz tekrar tekrar bu işlemi yapmanız da gerekmeyecektir.

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet bu şekilde denedim ama işe yaramadı gene paintle açılıyor çok sıkıcı ve yavaşlatıcı bir durum yardımcı olabilen varsa çok sevinirim.

bu arada pc kullanıyorum...

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Dosyayı sağ tuş ile tıklayın, özellikleri seçin.

Birlikte aç > değiştir. Kullanmak istediğiniz programı seçin. (Photoshop) Eğer listede görünmüyorsa, "Gözat" düğmesini tıklayarak, birlikte açmak istediğiniz programın veya kısayolunun yerini gösterin.

Pencerenin alt kısmındaki "Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan" kutucuğunun işaretlenmiş olmasına dikkat edin. "Uygula" veya "Tamam" düğmesine tıklayın.

Aynı işlemleri diğer dosya tip(ler)i için de uygulayın.

İşletim sistemine göre küçük değişiklikler gösterebilir. Olabildiğince genel anlatmaya çalıştım. Umarım yararlı olur.