Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustratorde arkaplan sorunu

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese selamlar. Adobe Illustrator'de beyaz zeminli bir imajı vektöre çevirdiğimde o beyaz zemini nasıl yok edebilirim? Bilgisi olan birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. İyi akşamlar

Benzer konular

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Herkese selamlar. Adobe Illustrator'de beyaz zeminli bir imajı vektöre çevirdiğimde o beyaz zemini nasıl yok edebilirim? Bilgisi olan birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. İyi akşamlar

Ps de imajın arkasını silip psd kaydedip, ai de açıp vektörele çevirmeyi denediniz mi?

Benim aklıma şu an bu geldi.

Edit: denedim olmuyor, arkaplanı olmasada beyaz zemin atıyor live trace yapınca. Ancak bazı modlarda beyaz zemin atmıyor. One color logo gibi.Belki başka bir yolu vardır. Bilen bi arkadaş çıkar

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ps de imajın arkasını silip psd kaydedip, ai de açıp vektörele çevirmeyi denediniz mi?

Benim aklıma şu an bu geldi.

Edit: denedim olmuyor, arkaplanı olmasada beyaz zemin atıyor live trace yapınca. Ancak bazı modlarda beyaz zemin atmıyor. One color logo gibi.Belki başka bir yolu vardır. Bilen bi arkadaş çıkar

cevabınız için teşekkür ederim denedim ama elimdeki imaj küçük oldugu zamanlarda çözünürlük düşük oldugundan photoshopta temizlemek biraz zaman alıyor ya da imkansız hale geliyor. bu yüzden direk illustratorde vektöre çevirdikten sonra arkaplanı yok etmeye çalısıyorum bir yolu yok mudur acaba başka türlü

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
cevabınız için teşekkür ederim denedim ama elimdeki imaj küçük oldugu zamanlarda çözünürlük düşük oldugundan photoshopta temizlemek biraz zaman alıyor ya da imkansız hale geliyor. bu yüzden direk illustratorde vektöre çevirdikten sonra arkaplanı yok etmeye çalısıyorum bir yolu yok mudur acaba başka türlü

Live trace ile vektör haline getirdiğiniz çalışmanın arka plan temizliğini sadece selection tool (beyaz ok / kısa yolu A ) ile yapabilirsiniz.

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dünya haritası üzerinde bir çalışma yapıyorum tek tek bütün herşeyi seçmem gerekiyor :) ama bu da iş görüyor teşekkür ederim cevabınız için

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Live trace yaptıktan sonra,
objeyi seç. Object menüsünden expand yap ve sağ tıklayıp ungroup de. Beyaz kalan yada ne renk zeminse Magic Wand Tool ( Y) ile seç sil.

kecmur

🌱Yeni Üye🌱
photoshopta resmi resmin arka planı saydam olmalı bos gözükmeli

ersaguncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkaplanı boşaltıp PNG kaydetmeyi denedim oldu teşekkür ederim

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Lİve trace ile vektör haline getirdikten sonra üst menülerden Object>Expand'a tıklayın ve grubu çözün artık beyaz zemin ayrı imajınız ayrıdır.

kartofis

🌱Yeni Üye🌱
illustrator çalışmasının zeminini şeffaf yapmak için

Shift + Ctrl + D