Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator'de kılavuzların kullanımı nasıldır?

astralgirl

🌱Yeni Üye🌱
Forumdaki herkese merhaba.

Kısa bir süre önce Mac'e geçmiş biri olarak ilk göz ağrım CorelDraw'a veda etmek zorunda kaldım. Şimdi mecburen Illustrator öğrenmeye çalışıyorum. Bu konuda size 2 tane sorum olacak:

1- CorelDraw'daki kılavuz kullanımına benzer bir kullanım imkanı Illustrator'de mevcut mu? Gerçi CoralDraw kullananlar ne demek istediğimi anlayacaklardır ama kullanmamış Illustrator kullanıcıları için açıklamaya çalışayım. CorelDraw'da tasarıma başlamadan önce kılavuzları gerekli ölçüleri girerek kesim payları, kros yerleri dahil olmak üzere yerleştirebiliyorsunuz. Bu da çalışmada tam bir milimetriklik sağlıyor. Ancak Illustrator'de böyle bir özelliğe rastlayamadım. Acaba var mı?

2- Genelde kurumsal kimlik, logo, afiş, kitapçık ve broşür işleri alıyorum. Bu anlamda sizce Illustrator öğrenmeye devam mı etmeliyim, yoksa InDesign kullanmamı önerir misiniz? Sizce CorelDraw'a en benzeyeni hangisidir? Hrnüz yolun başındayken doğru programı seçip ilerlemek istiyorum.

Cevap verecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
Asagida verdigim linkten baslayabilirsin.
https://www.grafikerler.net/grafik-tasarim-cantam-t20843.html

Programlarin amaclarini yazmisim.
Bu sorunun cevabini aldin.

Kullanim klavuzlari tabiki var.

Sitede bunu anlatan bolca yazi ve gorsel var.
Bunlari okudugunda adim adim ilerlersin.

Corel bildigin icinde, Illustrator de aliskanliklar disinda fazla bir zorlanma yasamazsin.

Bir kisa ozetle

Adobe Illustraor, Corel, Canvas, Free Hand cizim progamlaridir.

Adobe IN Design, Quark Express Tasarim programlaridir

Photoshop, resim duzenleme programlaridir.

matbaa surecine ilsikin bilgi ve programlarin amaclarini

Grafik Tasarim Cantam 2 de anlatmistim

alicinki

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alicinki.com
1. Kılavuz çizgilerini aynen Corel'deki gibi kullanabilirsin?
2. InDesign Illustratorun yerini tutmaz, Illustrator da InDesign'ın yerini tutmaz. Corel yerine kullanacaksan kesinlikle Illustrator öğrenmelisin. InDesign Quark'ın muadilidir.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Aslında bakarsan Amerika'yı tekrar keşfetmek yerine Mac için Corel sürümlerine devam etmekte fayda var..Zaman kaybetmezsin.