Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İllustrator'de Master Page var mı ?

uguryontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İllustrator'da freehand'deki gibi master page uygulaması var mı ? İnternette araştırdım ama benzer birşey göremedim.

Böyle birşey var mı yok mu ? Elimde bir dergi tasarımı var ve freehand'te çalışmak istemiyorum :)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ustam freehand, illustrator, corel mizanpaj ve çok sayfalı tasarım için geliştirilmedikleri için master ve ileri mizanpaj özellikleri yoktur.

Ai'de dergi yapmak bana göre çok yanlış ama zevkler tartışılmaz tabi. Cs5 de artboard aracı geliştirilmiş sayfalarla falan bayağı ileri derecede oynayabiliyorsun. Ama elbette master gibi değil.

Not: freehanddeki masterin sadece adı masterdir.

uguryontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eyvallah hocam sağol. Tipografik ağırlıklı olacağı içindir ki freehand bana biraz yetersiz kalıyor. İllustrator'de daha rahatım =)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Eyvallah hocam sağol. Tipografik ağırlıklı olacağı içindir ki freehand bana biraz yetersiz kalıyor. İllustrator'de daha rahatım =)

Ai çok ileri resim ve fotoğraf gösterme özelliklerine sahiptir. Tam ayarlanabilir bir önizlemesi yoktur. Bu özellik freehandde bile vardır biliyorsunuz. Bu gibi sebepler yüzünden ilk forma sonunda makinanınızın aşırı şişeceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle 3. formayı falan görmek için bir ws sınıfı bir pc yada 2 xeonlu bir macproya sahip olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Neden quark yada indesign varken freehand yada ai'de dergi? Tipografi dersen indesigin text özelliklerinin üstüne bir özellik daha yoktur zaten.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
8 Xeonlu mac kullanıyorum, Bırak Ai de dergi yapmayı, bunu düşününce bile aklım 30 saniyeliğine tüm işlem kapasitesini yitiriyor...

uguryontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
indesign'a geçiş yapmak için vaktim olmadı. Tam bilmediğim bir programlada çalışmam pek mantıklı olmaz zaten. Çalıştığım makina 24inç mac. 136 sayfalık bir dergi çalışması ai formatında bana geldiğinde üzerinden çalışmaya devam etmiştim. Hiçte kasılmadı ve problem çıkartmadı =)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
indesign'a geçiş yapmak için vaktim olmadı. Tam bilmediğim bir programlada çalışmam pek mantıklı olmaz zaten. Çalıştığım makina 24inç mac. 136 sayfalık bir dergi çalışması ai formatında bana geldiğinde üzerinden çalışmaya devam etmiştim. Hiçte kasılmadı ve problem çıkartmadı =)

Bir sorun olmalı. 24" İmac dediğin makina, iki çekirdekli core2 işlemcili öylesine bir makina en fazla 4 gb ram. Belki de efsunlu falandır. Ben core i7 işlemcili makinada 20. resimden sonra katlanamıyorum ai'ye:)

Tabi benim bir hız fetişim olduğunu biliyorum ama o kadar da fark olmaması lazım. Eğer gerçekse o makinayı sat bana:). 24 işlemcili olabilir:)

uguryontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla bilmiyorum efsunlu mudur büyülü müdür :D

Bende bir problem çıkartmıyor. Belkide daha hızlı bir makinada çalışmadığım için bu bana normal geliyordur =)

muzikbaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bende Illustrator kullanıyorum, bir dergi çalışmamız var lakin indesign ı çok az kullandım. Ne önerirsiniz? Indesign da yapmayı düşünüyorum ama illustrator tecrübemi indesing a yansıtabilirmiyim acep?

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Adobeciler türkiyedeki ai alışkanlığına çok şaşırıyor. Bir röportajda okumuştum bırakın dergiyi. Ufak tefek işlerin yapılmasını bile indesignde öneriyorlar.
Çünkü ai çizim programı(illustrasyon, logo, maskot vb) Tasarım ve mizanpaj programı olan ise id. Ai ve Ps kullanan biri tahminim bi haftada id'yi söker ve hayat ne rahatmış der.

uguryontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
inceden bir göz attım hakikatten çok rahat. Fakat rgb olarak gözüküyor. Cmyk'yı nasıl ayarlayacağımı bulamadım. :(

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cmyk yı ayarlamak derken anlamadım swatches panelinden mi bahsediyorsun?

uguryontucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
programı açıyorum ve direk rgb olarak çalışmaları başlatıyor :)

selimozan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki indesing e photoshopta hazırlamış oldugumuz (300dp) şablonı katmanlı bir şekilkde indesinge atabiliyormuyuz?
bunu ai de kısmen yapabiliyoruz sanırım çoklu katmanlar hariç tabi.