Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

imajın içinde beyaz noktacıklar

kryinfiniti

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.infiniti.gen.tr
o berayz noktalar ayarlardan olmaz ya malzeme yada murekeptendır branda da aynı seyı yapıyorsa murekeptır

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet koray branda da aynı noktacıkları yapıyor o zaman dediğin gibi mürekkepte!mademse yapılcak şey mürekkepleri yenilemek...
bakalım nediycez..
teşekkürler koraycım , memnun oldum tanıştığımada...
şimdilik hoşcakal ;)

mehcak

🌱Yeni Üye🌱
bir ihtimal encoder dan olabilir.temizlemeni öneririm.

kryinfiniti

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.infiniti.gen.tr
onemlı degıl ben zaten infinitinin distiribitoru olan ozakta calısıyordum dune kadar :D
bazı murekepler sıcakta we sogukta farklı reaktor gosterıyor bunun da buyuk etkısı war eger murekep tavsıyerı ıstersen soylıye bılırım

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
düne kadar diyosun artık çalışmıyosun yani :)
tavsiyelere açığım ;) nedir önericen mürekkepler_?

kryinfiniti

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.infiniti.gen.tr
enkoder kafanın arkasındadır bırde onun ınce zar gıbı sert bır fılımı wardır

bula bılırsen tec ing murekep bul en ıı sı odur lıtresı 35 usd

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
ya ben mi bulamıyorum yoksa yokmu :) bun şekli nasıl bir şey koray ?

hıım kafaların gidip geldiği yerde uzunlamasına var filim dediğin 2-3 cm. genişliğinde fln o mudur koray?o filime bağlı bi parça var kafaların arkasında onu mu temizliğim?omudur?

Moderatör tarafında düzenlendi:

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
yani bende onu diycektim ne alaka ki :) onun işlevi nedir koray?

vivareklam

🌱Yeni Üye🌱
evet bazen benim makinada aynı sorun oluyo
solvent karışıyo boyaya
ondandır....
boyaları değiştir
yada sadece arka tanklardaki boyayaı değiştir

pasayusuf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet solven karıştığı zaman da yapıyo yanlız bi baskının resmini buraya koyarsan görmüş oluruz daha iyi yardımcı oluruz

mehcak

🌱Yeni Üye🌱
Encoderı temizlemeni önermiştim denedinmi

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
ama sayın arkadaşlarım solvent karışmadı ki hiç!gözle görülen bi karışım olmadı borulardan karışır mı durduk yere dersinizi?
encoder dedinde ben encoder in görevi ne onu bilimiyorum ki,işlevi nedir oncoder ın?hava mı tutim nasıl temizliğim?

ByGraphArt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerce.com
bence sen makinayı temizlerken kafanın arkasındaki boya tanklarına solvent kaçırmışsın eğer böyle bir soru yoksa malzemeden olabilir. oda sıcaklığıda etkenlerden birisidir. bendede aynı sorun vardı folyo basarken noktacıklar veriyordu vinyl basarken noktacık vermiyor. bu malzemeden olarak görünüyor ama folyo basarken bazı bölümlerde noktacık vermiyor buda boyanın içerisine solvent kaçırdığımı gösteriyor oda sıcaklığına gelince böyle bir tercrübem olmadı ama ben oda sıcaklığını hiç dikkate almadan basıyorum problemin oda sıcaklığından olma ihtimali düşük diye düşünüyorum bu konuda profesyonel değilim deneme yanılma yöntemiyle başıma gelenleri anlattım. umarm sorununu kısa sürede çözüme ulaştırırsın...

colordesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şu an makinada parça kalan vinilleri degerlendiriyorum bir kaç çeşit vinil var bir kacında senin sorunundan oldu ben malzemeden de olabilir diyorum ve ayrıca sıcaklık önemli

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
bygraphart ve colordesing evet arkadaşlar dediklerinizde ihtimal,olabilicek,mantıklı şeyler ama benim sorunum;Boyanın bozulmasında ileri geliyormuş sorunu kendimiz bulduk tabi bi servis arkadaşımızın tavsiyeleri sayesinde bunuda belirtim ;)
teşekkür ederim arkadaşlra bu tavsiyelerinizide her daim göz önünde bulundurucam..

ByGraphArt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerce.com
boyanın bozulmasını açarmısın başımıza gelirse en azından bilgimiz olsun belki bizimde başımıza gelen boya bozulmasıdır. nasıl farkettin boyanın bozulduğunu hangi şartlarda boya bozuluyormuş aldığımız ürünlerin birçoğunda son kullanma tarihigibi bir ibareye yarslamadım ben nasıl anlayacağız boyanın bozulduğunu.

turanjs

🌟Usta Tasarımcı🌟
konumun başlığındada belirttiğim gibi arkadaşlar imajın içinde beyaz boya toplaşması yani aslında beyaz olan kısımlar boyanın yayılmadığı yuvarlak yuvarlak bir sürü beyaz noktacıklar bence sizdede aynı sorun ola bilir yani boyanın bozulması,boyanın bozulması havayla temas ettiğinde daha çabuk bayatlamasına sebeb oluyor özellikle kafalarının arkasında kafayla gidip gelen sub tankların var ise boyanın bozulma olasılığı daha fazla oluyor,evet dediğin gibi aldığımız malzemelerde son kullanım tarihi gibi bir şey yazmıyor onun için güvenilir firmalarda almayız veyahut aldığımız malzemeye kendi deneyimlerimiz doğrultusunda test etmeliyiz onsan sonra kullanımına devam etmeliyiz.Mesela ben bundan sonra aldığım her boyayı test etmededen makinama koymam :)
şöyle toparlamak gerekirse makinan yazarken eğer beyaz noktacıklar oluşuyor ise imajın içinde eğer solvente karışmamış ise o zaman boyalarının kimsayı bozulmaktadır!ama hangi boyanın olduğunu iyi tesbit etmen gerek!!!
kolay gelsin..