Samir Sadıkhov, "Xezri" konseptiyle Ferrari tasarım yarışmasında ikinci oldu:
Azeri öğrenci 2. oldu
Tasarımına Azericede bir rüzgar adı olan Xezri'yi veren, İtalya'nın Torino kentindeki IED'den (Avrupa Tasarım Enstitüsü) henüz mezun olan Azeri Samir Sadıkhov 2'ncilik, 3'üncülük ödülünü ise Ferrari'nin kırmızısına inat “Beyaz At (Cavallino Bianco) diye projelerini adlandıran Londra'daki Kraliyet Sanat Koleji (Royal College of Arts) öğrencileri Henry Cloke ve Qi Haitao hak etti.
Ferrari'nin Modena şehrindeki Maranello kasabasında kurulu fabrikasında dün (Salı) düzenlenen ve Formula 1 pilotlarından Fernando Alonso'nun da katıldığı törende, yeni çağın genç yeteneklerine ödülleri verildi. İlk 3'e giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra isterlerse Ferrari'nin tasarım ekibinde staj yapma fırsatı da verildi.
Samir Sadıkhov, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Böyle bir başarı elde ettiğim için mutluyum. Ben 2025'in Ferrari'sini tasarladım. Rüzgardan esinlendim. Arabam, hava akışı için rüzgar enerjisinden yararlanıyor, aerodinamik, ekolojik" diye konuştu. Genç yetenek Sadıkhov, Ferrari'nin tasarım yarışmasında yer alsa da Lamborghini'nin tasarım ekibine katılmak için anlaşmayı çoktan imzaladığını söyledi.