Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign cs3 colour swatches yardımı lütfen...

bluethink

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba ben indesign yeni yeni kulllanmaya başladım corel ciydim yani :) indesign da renk paleti (swatches) görünümü bu sekilde olmak zorundamı yani photoshop ve corel deki gibi görüntülenmiyormu kendi rengimi kendimin mi oluşturması gerekiyor yardımcı olursanız cok sevinirim teşekür ederim...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar merhaba ben indesign yeni yeni kulllanmaya başladım corel ciydim yani :) indesign da renk paleti (swatches) görünümü bu sekilde olmak zorundamı yani photoshop ve corel deki gibi görüntülenmiyormu kendi rengimi kendimin mi oluşturması gerekiyor yardımcı olursanız cok sevinirim teşekür ederim...

merhaba.

swatches paleti içine renk atabilirsiniz.

Fill - dolgu rengi vermek

Stroke - kontur rengi vermek

X tuşu kullanarak dolgu ve stroke renkleri yerleri değiştirebilirsiniz.

13le8.jpg

benim örnekte mavi kutuya maus üzerinde 2 kere tıklayarak photoshoptaki renk paleti karşınıza gelir..istediği rengi seçim swatches paletine atabilirsiniz. rengi üzerine gelip maus üzerine sol tuşu tutarak swatche paletine taşıyoruz.

'A' gösteren yer None (rengi yok)

swatches paletine gelinca. bu palet içinde sol üst köşesiinde üçgen olacak onu tıklayarak Swatch otpions menü gelir. burada pantone rengi seçebilirsiniz.

14rr7.jpg

15rn3.jpg

bluethink

🌱Yeni Üye🌱
cok tesekür ederim cevap için ama benim anlatmaya calıstıgım photoshoptaki gibi hazır renk paleti yok sanırım

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
var:) ama içinde ilk önce standart renkler var... Pantone renk paleti kullanabilirsiniz. Kendi renk paleti oluşturabilirsiniz Swatch paleti içine renk atarak.

mesela bir obje çizip ona renk veriyoruz. Swatch paletine gelip içinde New color Swatch diyoruz. burada istediğiniz renk tonu kendiniz oluşturabilirsiniz. Add dediktan sonra renginiz swatch paletine geliyor, OK dediktan sonra çıkıyoruz...swatch paletinde bu renk üzerinde üçgene basıyorum Save Swatch seçeneye tıklıyorum öylece ister masaüstü ister İnDesign program içine yeni bir klasör oluştararak renk tonu kayıt ediyoruz.

daha sonra o rengi tekrar görmek için Load swatch demimiz lazım.

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaş çok güzel anlatmış, ... ******************** indesign hakkında yardımcı olurum, madem yeni başlamışsın coreli bırak yeter:)))

Moderatör tarafında düzenlendi: