Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign da adobe dosyalarını kullanabilme?

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar, Ps yi bitirmiş ve Ai da iyi kullanabilen biri olarak artık indesign a geçmenin vakti geldi diye düşünmekteyim.

Adobe nin belirttiğine göre resimleri ps de düzenleyip, çizimleride ai de yaptıktan sonra bütün işleri indesign da tertipleyip baskıya gönderilmesi en verimli çalışma şekliymiş.

Buraya kadar sorun yok. Sorun bu açıklamadan sonra ben ai de çizdiğim vektörü veya ps de hazırladığım psd dosyasını indesignda açmak istediğimde, yanlış dosya formatı hatası almam . Dk 1 demeden tökezledim yani :smile:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar, Ps yi bitirmiş ve Ai da iyi kullanabilen biri olarak artık indesign a geçmenin vakti geldi diye düşünmekteyim.

Adobe nin belirttiğine göre resimleri ps de düzenleyip, çizimleride ai de yaptıktan sonra bütün işleri indesign da tertipleyip baskıya gönderilmesi en verimli çalışma şekliymiş.

Buraya kadar sorun yok. Sorun bu açıklamadan sonra ben ai de çizdiğim vektörü veya ps de hazırladığım psd dosyasını indesignda açmak istediğimde, yanlış dosya formatı hatası almam . Dk 1 demeden tökezledim yani :smile:

Ai'den kopyala yapıştır yöntemiyle çalışmalarınızı alabilirsiniz. Görselleri de genelde eps ağırlıklı kullanabilirsiniz. Aslına bakarsanız dergi, kitap gibi çok sayfalı çalışmalar yapmıyorsanız Ai size yeterli gelecektir. ID sadece quark'ın gelişmiş versiyonu gibi :)

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Indesign'da vektörel ve bitmap dosyalarını iki türlü ekleyebilirsiniz
1. Menüden File>Place
2. Yeni açılmış boş sayfaya veya mevcut sayfaya sürükle-bırak yöntemiyle..

Son düzenleme:

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sürükle-bırak yönteminde önemli ayrıntı:
Sürükle-bırak kapalı dosyayı açık Indesign dosyasına sürüklemek şeklinde olursa vektör ve bitmap görseller harici link olarak eklenir.

Açık Illustrator dosyasından çizimi tutup sürüklerseniz vektörleri Indesign objesine çevirmiş olursunuz. Bitmap resimlerde embedli eklenir
Vektörel çizim çok detaylı ise Indesign kendi objesine de çeviremez EPS olarak embed eder. (Bu yöntemde gerek vektörler gerek bitmapler embedlendiği için dosyanız şişer.)

Son düzenleme:

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Bilgilendirmeler için teşekkürler,

Indesign ı şunun için merak ettim; en son yaptığım 50 sayfalık bir kitapta eklemeler çıkarmalar yapmak için tüm sayfaları tek tek kaydırmam gerekecek, indesign da sanırım bu işler çok kolay.

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Kullanım amacına göre değişir o . Ordan yap buna aktar en iyi tasarım şekli denmesi zaten yanlış. Yok eğer ben çok sayfalı mizanpaj işleri de yapacam , dergi vb işler yapacaksan zaten diğerleri asla işini görmez. Ama şu da bir gerçek ki , ben grafik tasarımcıyım bu meslekte iyiyim diyebilmen için bu 3 programı muhakkak bilmesi lazım. Diğer söylediğine gelince zaten adobe programları arasında ki köprüden dolayı çok kolay bir şekilde kullanabilirsin.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
sayfaları kaydırmana gerek kalmıyor. Zaten metin otomatik olarak aşağı öteleniyor.. Yalnız, muhtemeldirki resimde vardır kitabında. Resimlerinde metinler ile beraber hareket etmesini istiyorsan, resimleri metine demirlemelisin "Anchor object". Ayrıca bunun da ayarlaraı da var indesingde..