Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign de birden fazla Beyaz Boşluk bul değiştir

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese merahaba
bir problemimiz var yardımcı olursanız seviniriz. wordden gelen dökümanda tab tuşunu kullanmadan Boşluk (sapace) tuşlarıyla ortalanmış ve alt alta dizilmiş yazılar var. örnek

ahmet.......mehmet...... kerem......Adem
ayşe.........fatma..........zeynep....hatice

gibi... İD de birden fazla beyaz boşluğu bul ve tab (sekme) ile değiştirmek istiyoruz. bir veya birden fazla seçeneğini bulduk fakat bu işimizi uzatıyor, sadece birden fazla boşluğu bulup değiştirmek istiyoruz. bunun bir formülü varmıdır. ilgi ve alakanız için çok teşekkürler...

Benzer konular

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
şöyle söyleyeyim. öncelikle en çok olandan başlayıp boşlukları azaltmanız lazım daha sonra en azami seviyede taba dönüştürüseniz daha hızlı ve çabuk olur kanatindeyim...

yani
6 boşluk 3 boşluğa çevir
5 boşluk 3 boşluğa çevir
4 boşluk 3 boşluğa çevir.
2 boşluk 3 boşluğa çevir.
3 boşlukları taba çevir mantığıyla..

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Taba çevirme konusunda da şunu belirtmemde fayda var sanıyorum..

Find menüsüne girince..
Find What'ın karşılığına boşluğu koydunuz hepsini en aza indirdiniz yada indirmeden tab yapmak istiyorsunuz
Find What'ın karşılığına boşluk
Change to'nun karşılığına da bunu yazmalısınız " ^t "
Tab'ın karşılığı " ^t " 'dir.

eensar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar şöyle yapmıştım ozaman, paylaşayım istedim, doğru yol değil fakat varyasyonları ile başka seçimlerde yapılabilir diye yazdım. şimdi;

bulunacak kısmına üç defa space (boşluk) ekledim ve hemen yanına seçeneklerden yinele/bir veya birden çok saat (ingilizcesini bilmiyorum) ekledim (artı işareti çıktı)

değiştir kısmına ise sekme (Tab) ekledim

sanırım bu şu demek oldu üç ve/veya daha fazla boşlukları bul ve sekme ile değiştir. 10 tane boşlukta olsa tek bir hamlede hepsini sekme yapıyor. anlatabilmişimdir umarım.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
arkadaşlar şöyle yapmıştım ozaman, paylaşayım istedim, doğru yol değil fakat varyasyonları ile başka seçimlerde yapılabilir diye yazdım. şimdi;

bulunacak kısmına üç defa space (boşluk) ekledim ve hemen yanına seçeneklerden yinele/bir veya birden çok saat (ingilizcesini bilmiyorum) ekledim (artı işareti çıktı)

değiştir kısmına ise sekme (Tab) ekledim

sanırım bu şu demek oldu üç ve/veya daha fazla boşlukları bul ve sekme ile değiştir. 10 tane boşlukta olsa tek bir hamlede hepsini sekme yapıyor. anlatabilmişimdir umarım.
Bence doğru yolu bulmuşsunuz.