Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign de gazete tasarımı için yardim

gerexiz27

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaslar ben frehand de gazete tasarimi yapiyorum. indesing daha iyi kalite alirsin dediler. bu konuda kisa bir aciklama yapan olursa sevinirim sayfa ebatini nasil ayarlayacam satır sütün olayi veya elinde hazri sablon olan arkadas varsa yollarsa sevinirim

Benzer konular

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
bende yeniyim; fakat hazır şablonlar indesign açılırken veriyor. oradan kullanmak istediğin ölçüleri ve sutün sayılarını, sutünlar arası boşluk değerini, ve kenar boşluklarını, toplam sayfa sayını, katlamalı sayfa olup olmadığını girebilirsin.

seyyah66

🌱Yeni Üye🌱
indesing in görüntülü dersleri var ordan ayrıntılı olarak görebilirsin. bende önceden gazete de quark kullanıyordum şimdi indesing öğrenmeye çalışıyorum.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
freehand harici kullandığınız bir program varmıydı?

agocer

🌱Yeni Üye🌱
quark 8 ile indesign ı taklit etmeye çalışmış gazete dergi işlerinizde INDESIGN yeterli ben günlük bir gazetedeyim tüm personel quark kullanıyor ama ben indesign kullanıyorum. açamadığım dosya yok gibi.

cansakisi

🌱Yeni Üye🌱
günlük gazetede çalışan arkadaşım mail adresini verirsen sana bir kaç soru soracağım bende bir dergide çalışıyorum takıldılğım birkaç yer varda

korkuu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
indesign
ben hazırlarım sablonu ama gazetenin basılacağı makine kaç kesim ona göre ayarlarım

felcino

🌱Yeni Üye🌱
yan yana iki sayfa açıyorum sayfamın birisi 20 cm iken ikinci sayfam ise 16 cm olmasını istiyorum ama sayfaya ölçü verdiğimde bütün sayfaları etkliliyor
iki sayfayı yan yana çalışmak istiyorum birisi 20 cm iken yan sayfasıoda 16 cm olmasını istiyorıum ne yapmam gerek

esmerkral

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende gazete çalısıyorm konvert yapamadım onün nasıl yapıldığını bılen olürsa soyesın acıl çünkü

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende gazete çalısıyorm konvert yapamadım onün nasıl yapıldığını bılen olürsa soyesın acıl çünkü

İn design içinde çok özel durumlar haricinde convert etmenize gerek yok...

Printten postscriptfile kaydederken,

Downloads ppd Fonts + complete i seçerseniz. Fontlar otomatik convert olur zaten.

PS dökümanınızı Acrobat distillerden geçirirseniz hem pdf elde edersiniz. Hemde yazılar convert olur.

Resimleri cmyk ya çevirmenize gerek kalmaz.

ozdimurat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben de günlük gazetede çalışıyorum. benim sorum indesing günlük gazetede, yani zamana karşı yarışta başarılı mı... yani indesing'e geçmek isteniyor burada... ben henüz bu sisteme geçen gazete duymadım... sağlıklı mı görüşlerinizi rica ediyorum.

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben de günlük gazetede çalışıyorum. benim sorum indesing günlük gazetede, yani zamana karşı yarışta başarılı mı... yani indesing'e geçmek isteniyor burada... ben henüz bu sisteme geçen gazete duymadım... sağlıklı mı görüşlerinizi rica ediyorum.

in design bu konuda çok başarılı... benim bildiğim in design kullanan gazete ve dergiler var.. sadece ilk şablon zaman alabilir.. Daha önce quark kullanıyorsanız oda kolay..

fatmatan

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben de günlük bir gazetede çalışıyorum. İndesing kullanıyorum. oldukca pratik ve corelde yarım saatte yaptığım sayfaları 10 dk da burada yapabiliyorum... pratik etkili harika bir program.. sorunları olanlara yardımcı olabilirim... dergi afiş broşür ve gazete aklınına gelen herşeyi rahatlıkla çalışıyorum... corel ve photoshop birleşimi bir program

grafok

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya arkadaşlarım benim bir oruım olucak bende günlük gazete grafieriyim. photoshop, corel iyi derecede azcıkta illustrator bilgim var. indesign a geçtim mac kullaanmaya başladım ama gazetede corelde yaptığım gibi FİT TEX TO FRAME yapamıyorum yani yazxı alanına sığdır. diye o yüzden hala corelde yapyıorum o ayarı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
size bir adres atacağım 653 sayfa ders var oradan indirip çalışabilirsiniz

RapidShare: Easy Filehosting

işallah işinize yarar ama FİT TEX TO FRAME özelliğini bu derslerde bulamadım :S

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
ya arkadaşlarım benim bir oruım olucak bende günlük gazete grafieriyim. photoshop, corel iyi derecede azcıkta illustrator bilgim var. indesign a geçtim mac kullaanmaya başladım ama gazetede corelde yaptığım gibi FİT TEX TO FRAME yapamıyorum yani yazxı alanına sığdır. diye o yüzden hala corelde yapyıorum o ayarı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
size bir adres atacağım 653 sayfa ders var oradan indirip çalışabilirsiniz

RapidShare: Easy Filehosting

işallah işinize yarar ama FİT TEX TO FRAME özelliğini bu derslerde bulamadım :S

fit text the frame ile ne yapmak istediğinizi anlayamadım
açıklayıcı yazarsanız daha net cevaplayabilirim...

grafok

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yazıyı yazı alanına koyalıyorum. Belli bir haber alanı var yarım sayfa mesela...
altında başka bir haber var ben yazı alanına uzun yazı kopyaladığımda yazı alanından çoksa kenarda kırmızı işaret çıkıyor ya en altta....
corelde öle birşey olduğunda fit tex to frame yapıyorum yazı alanına alıyor tüm yazıları ve puntoyu küçültüp altta yazı kalmamasını sağlıyor.
anlatabildiysem ne mutlu bana :)
bu konuda indesignda gazete dizmeme engel oluyor....

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
yazıyı yazı alanına koyalıyorum. Belli bir haber alanı var yarım sayfa mesela...
altında başka bir haber var ben yazı alanına uzun yazı kopyaladığımda yazı alanından çoksa kenarda kırmızı işaret çıkıyor ya en altta....
corelde öle birşey olduğunda fit tex to frame yapıyorum yazı alanına alıyor tüm yazıları ve puntoyu küçültüp altta yazı kalmamasını sağlıyor.
anlatabildiysem ne mutlu bana :)
bu konuda indesignda gazete dizmeme engel oluyor....

in design das fit text frame yok...

text frame var oda yazının tümü sığacak kadar alan büyür.

Punto ve satır arası ayarlarıyla bunu çözebilirsiniz...

habercimehmet

🌱Yeni Üye🌱
kolay gelsin bende gazete yapmaya çalışıyorum ve açıkcası şunu öğrenmek istyorum yaptıgım sayfayı nasıl jpek yapabilirim saygılarla

blackeagle_91

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım bende gnlük bi gzetede çalışıyorum. Daha doğrusu 7-8 aydır çlışıyorum gazetede. İndesign da çlışıyorum diosum. Fakat quark'taki hızı yakalıyabiliomusun. Bizim gazetede 1-2 ay sonra indesign geçecek. Hiç bi bilgim yok indesign ile ilgili. Yardım edersen çok sevinirim