mapuskus
🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle neden böyle bir topic açtım..
Arkadaşlar indesign de yapılan bir dergiyi pdf. formatında filme gönderdiğimde bana pdf. formatı uzerinde bazı yazılarda soun olduğunu söylediler. İlk başta olmaz ööle şey derken.. yeniden tüm tyazıları convertleyip gönderdim. sorun çözüldü. fakat bu dosyanın boyutunu fazlası ile artırdı.ve araştırmaya başladım. Fontların pdf ile alıp veremediği ne idi ? işte cevabı..
(tamamen alıntı)
Font gömme ve eşleştirme
Bir font ancak, font satıcısı tarafından oluşturulan ve gömülmesine izin veren bir ayara sahipse gömülebilir. Gömme, okuyucular dosyayı görüntülediğinde veya yazdırdığında fontların yerine başka fontlar konmasını önler ve okuyucular metni orijinal fontunda görür. Dosyada CID fontları (çoğunlukla Asya dillerinde kullanılan bir font formatı) kullanılmamışsa, gömme işlemi dosya boyutunu sadece biraz büyütür. Fontları Acrobat uygulamasında veya InDesign belgesini PDF'ye aktarırken gömebilir veya yerine başka font koyabilirsiniz.
Fontun tamamını veya sadece dosyada kullanılan karakterlerden oluşan bir altkümesini gömebilirsiniz. Altkümeleme, özelleştirilmiş bir font adı oluşturarak, yazdırma sırasında sizin fontlarınızın ve ölçülerinizin kullanılmasını garantiler. Bu şekilde, örneğin, servis sağlayıcınızda yapılacak görüntülemede ve baskıda servis sağlayıcınızın değil, her zaman sizin Adobe Garamond® versiyonunuz kullanılabilir. PostScript dosyasına dahil edilmişse veya Distiller uygulamasının izlediği ve gömmekten men edilmediği font konumlarından birinde bulunuyorsa, Type 1 ve TrueType fontlar da gömülebilir.
Not: (Acrobat) Bazı durumlarda bir PostScript sürücüsünden geçen TrueType fontlarda artık arama, kopyalama, kesme veya yapıştırma yapılamaz. Bu sorunun ortaya çıkma ihtimalini en aza indirmek için, Acrobat uygulamasını PostScript dosyasının oluşturulduğu sistemde kullanın ve dosyada kullanılan TrueType fontların sistemde kurulu olduğundan emin olun.
Font satıcısının ayarları yüzünden bir font gömülemiyorsa ve bir PDF'yi açan veya yazdıran birinin orijinal fonta erişimi yoksa, onun yerine geçici olarak Birden Çok Kalıplı bir yazı tipi konur: Eksik Serif fontunun yerine AdobeSerifMM, eksik Sans Serif fontunun yerine de AdobeSansMM.
Birden Çok Kalıplı yazı tipi, orijinal belgedeki satır ve sayfa sonlarının korunmasını sağlamak için yayılabilir ve sıkıştırılabilir. Ancak, özellikle elyazısı yazı tiplerinde olduğu gibi, alışılmadık karakterler söz konusuysa, asıl fontun yerine konan fontun karakterleri orijinal karakterlerin şekliyle aynı olmayabilir.
Not: (Acrobat) Asya dillerindeki metinlerde Acrobat, kurulu Asya dilleri kitindeki fontları veya kullanıcının sistemindeki benzer fontları kullanır. Bazı dillerdeki fontlar veya bilinmeyen kodlamalara sahip fontların yerine başka font konamaz; bu durumda dosyada metin, madde işaretleri şeklinde görünür.
Alışılmadık karakterlerde, yerine konan font aslına benzemez.
Son düzenleme: