Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign drop shadow hatası!

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
indesignde tasarladığım son dergide bazı resimlere gölgelendirme vermiştim.
dergi baskıdan geldiğinde gölge verdiğim yerlerde gölge yerine kalın siyah çerçeve vardı. 10 dan fazla dergi yaptım ama hiçbirinde böyle birşeyle karşılaşmadım. bunun nedeni programda yaptığım herhangi bir hata olabilirmi yoksa reprodüksiyonda filmle alakalı bir hatamıdır? yardım eden olursa sevinirim.

Benzer konular

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bende o hatayı yapmıştım hem de bile bile. Bunun sebebi azizim gölgelerin text ve benzeri alanlarla çakışıp bozulmasıdır.

Ne yapabilirsin düzeltmek için yazıları convertlemek, gölgeyi rahat çakışmasız ortamlarda vermek vb. Bir de pdf'inizi verirken (spot renk ve benzeri alengirli işler yoksa) adobe 4 preset 1,3 vermek. Bu text çatışmaları dışında oluşabilecek çeşitli sorunları önler belgenizi flatten yapar, düzleştirir.

Kolay gelsin.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
o tip hatalar cs2, x3 tipi pdf te çıkıyorlardı. X4 pdf protokolünden beri hiç görmedim aslında... ama her şekilde önerim gölgeli imajları psd olarak kullanmanız yönünde.

vahdetipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.vahdetkarakaya.com
alakanıza teşekkür ediyorum.umarım bundan sonra karşılaşmam bu sorunlarla.bütün hevesim kayboluyor dergide hata görünce:(

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
evet, dergi hatası diğer işlere nazaran çok daha fazla acıtır gerçektende.