Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign Font Embed

meseladergisi

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar,
tüm dökümanı convert etmenin yararı veya zaraı nedir? bir yazıyı convert ettiğimizde geri dönüşü, yani convert'ten çıkarmanın yolu varmıdır? Convert sadece göndereceğimiz yazılarda font hatası vermesin diyemi kullanılır? Başka amaçla kullanan varmıdır? Saygılar

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
convert

merhabalar,
tüm dökümanı convert etmenin yararı veya zaraı nedir? bir yazıyı convert ettiğimizde geri dönüşü, yani convert'ten çıkarmanın yolu varmıdır? Convert sadece göndereceğimiz yazılarda font hatası vermesin diyemi kullanılır? Başka amaçla kullanan varmıdır? Saygılar

İndesignde convert sağlıklı değil. Onun yerine işi baskıya pdf olarak yollamak lazım. Bu arada flattening yapıyor zaten program. Flattening yaparken zaten yazılarıda kendisi konvertliyor resimleride düzleştiriyor. Belgeyi tek katman haline getiriyor. Yinede bir sorun çıkar diye sıkıntı yapıyorsan belgeyi package yaptığında tüm fontları bir klasörde toplar o dosyayıda pdf ile beraber matbaya yollarsın. Maksat için rahat olsun.

nuriQocca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Peki döküman açtığımızda bleed payı veriyoruz, PDF Export yaptığımızda tekrar bleed değerlerini girmemiz gerekiyor mu?

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eksport PDF dediğimizde çıkan kutuda
Marks and Bleeds sekmesinde;
Use document Bleed Settings işaretlenirse Bleed ayarları korunmuş olur.

nuriQocca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bir soru daha sorayım gideyim..
Renk paLetinde ki 'white' ile 'paper' arasında ne fark var? Mesela fotoğrafın üzerine hangisiyle yazarsan sağlıklı olur?
Bir de bleed payını karşılıklı olan sayfaların orta kısımlarından vermedim kenarlarından veriyorum inş. doğru yapıyorum rhinokurt..