Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign ile ilk çalışmam (Gazete)

AyyıldızMali

🌱Yeni Üye🌱
kobienerjisayfa.jpg

İlk kez matbaa için bir çalışma hazırladım ve nasip olursa da bundan sonra sürekli yapacağım Konyada haftalık olarak çıkan bir ekonomi gazetesi İndesign'i de daha yeni öğrendim arkadaşlar yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
İlk denemeniz olarak oldukca başarılı tebrik ederim...

Örnek olarak kullanığınız bir ulusal gazete var mı ? :) :) (ZAMAN gibi :) )
Sür manşet kalp grafiği gibi olmus sadece baslık ve sayfa numaraları olmamış... en asından bi kaç cümle spottan eklemeniz gerekirdi... Başlıkları mümkün mertebe blok yapmanız hoş görüntü verir... boşluklar göze batmaz...
Aynı şekilde manşet haberide bloklamanız gerekirdi ve fontu sanki zayıf kalmış.. Tombul tırnaksız karakter seçimi yapmalıydınız.
Bazı haberlerde bloklamayı yakalamak için kelime arası boşlukları almışsınız :S hoş görüntü olmamış...
Ama bana sürmanşeti yapan kişiyle alt kısmı yapan kişiler ayrıymış gibi izlenim bıraktı neden bilmem...

Son düzenleme:

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Hiç fena sayılmaz ama üst taraftaki o mavilik pek bir boğdu bakarken :D

Bir de haberler bibirine girmiş gibi, alt alta olan haberleri farklı zeminlerle ayırabilirsin. Ya da ince çizgilerle vs.

AyyıldızMali

🌱Yeni Üye🌱
İlk denemeniz olarak oldukca başarılı tebrik ederim...

Örnek olarak kullanığınız bir ulusal gazete var mı ? :) :) (ZAMAN gibi :) )
Sür manşet kalp grafiği gibi olmus sadece baslık ve sayfa numaraları olmamış... en asından bi kaç cümle spottan eklemeniz gerekirdi... Başlıkları mümkün mertebe blok yapmanız hoş görüntü verir... boşluklar göze batmaz...
Aynı şekilde manşet haberide bloklamanız gerekirdi ve fontu sanki zayıf kalmış.. Tombul tırnaksız karakter seçimi yapmalıydınız.
Bazı haberlerde bloklamayı yakalamak için kelime arası boşlukları almışsınız :S hoş görüntü olmamış...
Ama bana sürmanşeti yapan kişiyle alt kısmı yapan kişiler ayrıymış gibi izlenim bıraktı neden bilmem...

Eleştirilerin için Çok teşekkür ederim.
Zaman gazetesinin böyle bir mizanpajına inan denk gelmedim ve inan zamandan hiç esinlenmedim ekonomi gazetesi olduğu için böyle bir şey olmasını istedim. diğer önerilerini de dikkate alacağım üstad bir kez daha teşekkür ederim

AyyıldızMali

🌱Yeni Üye🌱
Hiç fena sayılmaz ama üst taraftaki o mavilik pek bir boğdu bakarken :D

Bir de haberler bibirine girmiş gibi, alt alta olan haberleri farklı zeminlerle ayırabilirsin. Ya da ince çizgilerle vs.

Sizede sonsuz teşekkürler üstadım mavilikler firmanın kurumsal rengi gazete firmanın ismini taşıyor. Önerilerinizi dikkate alacağım

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Ulusal gazeteleri incelemenizi tavsiye ederim oldukca işinize yarar ... Bu manşet haber zamanı anımsattı bana genelde bu tarz yapıyorlar çünkü

darkdevill

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gazete ve Dergi hazırlama eğitimi almıştım 4 sene önce yanlış hatırlamıyorsam resimlerin sıralanışları okuma açısından önem taşıyor alt alta ve yan yana ölmaması önemli idi gazetede z bakışımı görüşümü öyle birşey vardı gazeteyi eline alan kişi ilk önce başlıkları inceler diyorlardı ve ona göre takip edilir gibi şeylerdi bilen biri elbet yardım edecektir şu anlık güzel görünüyor ama baskıdan sonra bu kadar ii olacağını sanmıyorum renklerin ve göz alıcılığın :)

Katsumoto

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aga zaman gazetesinin tasarımından çalışmışsın :)

AyyıldızMali

🌱Yeni Üye🌱
aga zaman gazetesinin tasarımından çalışmışsın :)

Üstad çalmak biraz ağır olmuş. İnan zaman gazetesine hiç bakmadım sadece gazete için sürekli ulusal gazeteleri inceledim ve wikipedide bulduğum yurt dışındaki gazeteleri inceledim. onlardan harmanlayarak böyle bir şey yaptım.

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
GAZETEcilikte belirli kurallar vardır mesela yazı fontundan boyutundan aralıklarına kadar bır standartlama vardır kursa fln gıtmedım arastırırsan heryerde görursun bulursun ilke göre guzel olmus... basta manşet buyuk harflerle olmalı dıye dusunuyorum o kadar boşluk bırakmana gerek yok herşeyi çercevelemene gerek yok sonraa o kısa haberlerın basındaki ...... şeyi kaldır at :D mavi bişey varya :D onu sil gitsin ya bas harfi buyuk yap yada hiç bişey yapma zaten önemsız bır gazete oldugu ıcın çok dıkkat edılıcegını zannetmıyorum fazla özen göstermene gerek yok resımlerın ısık ve konstrat ayarlarına bak baskı hangı renkte hangı kalıtede çıkıyorsa ona göre ayarla resımlerı. Fazla buyuk resım kullanma. gazete çerçevesi çizgilerini sayfalarını ona göre ayarla öyle daha guzel olur işte böyle :D hadi bakalım basarılar.

rmzrsln

🌱Yeni Üye🌱
tebrik ediyorum ilk çalışmanıza göre çok iyi olmuş...

Gul_Hayat

🌱Yeni Üye🌱
Üstad çalmak biraz ağır olmuş. İnan zaman gazetesine hiç bakmadım sadece gazete için sürekli ulusal gazeteleri inceledim ve wikipedide bulduğum yurt dışındaki gazeteleri inceledim. onlardan harmanlayarak böyle bir şey yaptım.

Katsumoto 'çalmışsın' dememiş, 'çalışmışsın' demiş :)

Çalışmanız güzel görünüyor ama bu konuda bilgim olmadığı için sözü bilenlere ve mümkünse daha iyi nasıl yapılabileceğini anlatabilecek arkadaşlara bırakıyorum. Emeğinize sağlık.

Zooom

🌱Yeni Üye🌱
tebrikler çok güzel olmuş çalışmanız... okulda teslim etmem gereken bir ödev icin calışmanızı kullanabilirmiyim? teşekkürler