Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign ile matematik test kitabı...

maya_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk kez indesignda matematik test kitabının tek bir sayfasını yapmam gerekiyor ancak nerden baslıcağımı bile bilmiyorum :sadsmile: yardım edebilirseniz sevinirim..

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Math+Magic ı kur demişsiniz ama nasıl çalıştıracağını veya kurulumunu kimse bahsetmemiş...

Arkadaşım önelikle bu program lisanslı bir programdır onu bilmen gerekli verilen linkten indir mutlak bir şekilde gerisini halledersin...

Kurulumun yapınca şu adresten şu eklentiyi alıp:
C:\Program Files\MathMagic Pro Edition\Plug-ins folder

adres altındaki "MathMagic CS4" adlı dosyayı al (ben cs4 kullandığım için öyle anlatıyorum sen cs2 kullanıyorsan yollar yine aynı sadece cs2 veya cs3 ne kullanıyorsan onları) KOPYALA

C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign CS4\Plug-ins

demin ki adresten kopyaladığımız "MathMagic CS4" bu adrese kopyalayalım...

İlk açılıda Indesing Plung kısmı oluşacaktır oradan

Prefences tan Math Magic.exe dosyasının yerini göstereceksin orada şu adres:

C:\Program Files\MathMagic Pro Edition

OK deyip kapat ve sonra New Equation dediğinde (ki buna kısayol ekleyebilirsin) açtığında text alının içinde tabiki :D

formülünü yaz orada DEFİNE kısımlarından tek tek yararlarını yapman lazım. biraz karışık ayarları var öncelikle Style ata sonra ayarlarını her yaptığında Make Default deki atadığın sitile kayıt etsin...

Ctrl + S bastığında otomatik kayıt edip kendisi kapanıyor. Üzerine iki kez tıkladığında Word de mathtype kullanımı gibi otomatik olarak mathmagic de açılıyor... Uyarı formüller içine embetli olarak çalışıyor... Ayrı linkli olarak çalışacaksan mathmtype daha basit ve kullanışlıdır...

Bu kısım biraz araştırman lazım anlatmakla uzun sürecek bir konu... Fontları idi stillerini tek tek ayarlaman lazım yoksa üst indik yaptığında arial ile yazdığın bir yazı times e döner, bazen ise ozel karakterleri göremezsin bunlar çok iyi detayları ile bir kez ayarladımı sağlıklı kullanacağından eminim...

Ben bu program ile Fizik kitabı yazdım bir günün alsada sana çok iyi zaman kazandıyacaktır PES etme ve işin pratiğini çöz.

Takıldığın yer olursa yine yardım ederim...

İyi çalışmalar

ÖNEMLİ: MathMagic te herkesin yaşadığı EPS hatası vermesi onun çözümü yaşıyanlar olduğunda Dokümanlarını MasaÜstünde veya C HDD üzerinde çalıştıklarında herhangi bir sıkıntı vermiyor. CS4 de ilk çalıştığında hata vermiyor ama zaman içinde hata verdiğini gördüm.. Yine aynı çözümle hata giderilebiliyor... :D