Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

InDesign İlk Gazete Çalışmam Batman Postası

canem72

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.batmanpostasigazetesi.com
Yaklaşık 9 yıl quark kullanıcısıyım. Arkadaşlarımın tavsiyesiyle İn Design'e geçtim. İlk gazete çalışmam nasıl sizce yorumlarınızı bekliyorum...

gazeteee.jpg

İsterseniz PDF olarakta sitemizde diğer sayfalara bakabilirsiniz..
https://www.batmanpostasigazetesi.com/gazete-1044.htm

Benzer konular

ased65

🌱Yeni Üye🌱
batmanda mizanpajda pusuladan daha iyisi yok

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle Gazetenizde sütun sorunu gördüm. Gazeteyi 9 sütun çalışmanı ve her sütun arasında 5 mm koymanı tavsiye ederim.
yaptığın gazetede ben manşet göremedim. manşetsiz bir gazete olabilir mi ?
Bir gazetenin ana sayfası gazetenin içeriği ile ilgili genel fikir vermeli. kısa kısa yazılar halinde haber girmelisin. 1. sayfada o kadar çok yazı olmamalı. ulusal gazete formatlarını takip etmeni tavsiye ederim. Örneğin Sabah gazetesi benim nazarımda en iyi ve gazete tasarım kurallarına uyan gazetedir. çalışmalarının devamını dilerim

canem72

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Öncelikle Gazetenizde sütun sorunu gördüm. Gazeteyi 9 sütun çalışmanı ve her sütun arasında 5 mm koymanı tavsiye ederim.
yaptığın gazetede ben manşet göremedim. manşetsiz bir gazete olabilir mi ?
Bir gazetenin ana sayfası gazetenin içeriği ile ilgili genel fikir vermeli. kısa kısa yazılar halinde haber girmelisin. 1. sayfada o kadar çok yazı olmamalı. ulusal gazete formatlarını takip etmeni tavsiye ederim. Örneğin Sabah gazetesi benim nazarımda en iyi ve gazete tasarım kurallarına uyan gazetedir. çalışmalarının devamını dilerim

Katılıyorum size. Ancak yerel bir gazete olduğu için haberin kısa olmasına veya uzun olmasına ben karar veremiyorum. Haber zaten ne kadar kısa olursa görsellik o kadar ilgi çekici olur.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
:) malesef yere gazeteler, sektör dergileri gibi mecralarda, olmazsa olmaz dediğimiz kurallar, uygulanamıyor. Kendine has kurallar üretiyorlar. Bu konuda size katılıyorum. Quark'tan ID ye geçiş süreci en azından kendim için oldukça kolay olmuştu. Genel olarak yerel bir gazete için göze çarpan bir sakillik görmüyorum...

Önerim, gazete tasarımında, oyuncaklı fontların kullanmamanız yönünde olacak. mümkün olduğunca sade, düz ve ayrlan fontları tercih ediniz. helvetica condensed black gibi.

zaten insanlar okumaya tembelleniyor, birde okunması zor fontlarla onları daha da soğutmayalım.

başarılar...

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.tlgplt.com
gazetede çok hata var. En basit ilk görünen hatalar:
1- 1. sayfa da bu kadar ayrıntılı haberler olmaz. En fazla 3 tane ayrıntılı haber koyulur, gerisinde kısa giriş verilip iç sayfaya gönderme yapılır
2- Gazetenin manşeti yok.
3- Sütunlarda bir tanesi kitap sütunu gibi genişken, diğerleri ince...

Saymakla bitmez...

Böyle uzar gider... Sana tavsiyem, önce bir gazete bul eskilerden ulusal...

Sonra onun aynısını uyarla...

bir süre kopya et... Elin alışsın mizampaja... Yeteneğin varsa zaten gerisi gelecektir...

canem72

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
Yorumlarınız için teşekkürler...

Bu indesign'de sütün ne kadar olur örneğin ben 8 sütün kullanıyorum.
Kaç sütün kullanmamı önerirsiniz...
Öncelikle fontlar hangileridir başlık olarak, yazı içeriği hangi fontlar kullanılmalı..
ben haber içeriği souvenir kulanıyorum

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Adam ilk çalışmam demiş. Ne kadar acımasızca eleştiriler yapıyorsunuz. Öğrenecektir elbet :)