Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign kelimeleri otomatik değiştirme...

CagKar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak. Ben bir kitap çalışıyorum indesgin ile. Bölüm başlıkları sayfa yapısında farklı yazı formatlarında birden fazla yerde yer alıyor içerik gereği. Sorum şu: Ben bu ifadelerin birini değiştirdiğimde tümünü otomatik olarak değiştirmem mümkün mü? Yani birbirine içerik olarak bağlamanın bir yolu var mı? Epey kurcalamama rağmen böyle bir şeye denk gelmedim. Yapıldığına şahit olmadım ama programlar bir dizi detay içeriyor. Belki de vardır bir yolu umuduyla, ne de olsa fakirin ekmeği.

Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar merhaba,

Bir sorum olacak. Ben bir kitap çalışıyorum indesgin ile. Bölüm başlıkları sayfa yapısında farklı yazı formatlarında birden fazla yerde yer alıyor içerik gereği. Sorum şu: Ben bu ifadelerin birini değiştirdiğimde tümünü otomatik olarak değiştirmem mümkün mü? Yani birbirine içerik olarak bağlamanın bir yolu var mı? Epey kurcalamama rağmen böyle bir şeye denk gelmedim. Yapıldığına şahit olmadım ama programlar bir dizi detay içeriyor. Belki de vardır bir yolu umuduyla, ne de olsa fakirin ekmeği.

Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

Find&Change menüsünden bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.
Üst menülerden Edit>Find/Change kısmına gelin. Açılan pencerede "Text" sekmesine tıklayın, *Find what" bölümüne arattıracağınız kelimeyi yazın "Change to" bölümüne ise hangi kelimeyle değiştireceğinizi yazın ve change all deyin.

Bu işinizi kısmen çözecektir ama aramak istediğiniz kelime örneğin ayak ise bu yöntem size ayak, dayak, kayak gibi içerenleride bulacak ve değiştirecektir, bunu engellemenin yolu grep formüllerindengeçiyor o yüzden tam olarak yapmak istediğinizi yazabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.